جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

مبانی قانونی کنش سخت جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی

فارغ از اینکه ماهیت اقدام ایران در پاسخ به جنایت‌کاری رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری کشور در سوریه را «واکنش»، «اقدام تلافی‌جویانه» یا «دفاع مشروع» بدانیم یا «کنش»، حتی در فرض کنش بودن اقدام نیز جواز آن را می‌توان از مصرحات، تاکیدات و الزامات قوانین کشور برداشت کرد.

بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اعتراضات در آمریکا در حال تاثیرگذاری بر روی اتفاقات غزه است گفت: در طول ۷۵ سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

Loading

رویکرد آمریکا در قبال آزمایش موشکی کره شمالی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا درباره رویکرد کاخ سفید در قبال آزمایش‌های موشکی مافوق صوت کره شمالی گفت: «در حال حاضر تنها ابزاری که در اختیار آمریکا قرار دارد تحریم است، اما حتی واشنگتن نیز می‌داند که برای حل مسئله کره شمالی نمی‌تواند به گزینه جنگ متوسل شود و تنها گزینه همان گزینه دیپلماسی است.»

امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «هفت دهه است که ایالات‌متحده آمریکا و کره شمالی در حالت ترک مخاصمه قرار دارند.»

ابوالفتح با اشاره به جنگ میان آمریکا و کره شمالی از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ افزود: «پس‌ازآن جنگ، بین دو کشور فقط یک توافق آتش‌بس امضاشده و نه قرارداد صلح؛ لذا از منظر حقوق بین‌الملل، واشنگتن و پیونگ‌یانگ در حالت ترک مخاصمه قرار دارند.»

وی بابیان این مسئله که در قبال موضوع پیونگ‌یانگ، تمام تلاش آمریکا طی سال‌های اخیر بر مهار کره شمالی متمرکز بوده است، ادامه داد: «پیش از آنکه پیونگ‌یانگ به سلاح اتمی دست پیدا کند فشار آمریکا در این جهت بود که در درجه نخست کره شمالی از منافع آمریکا در شرق آسیا محافظت کند، دوم اینکه مجدداً به کره جنوبی حمله نکند و در سومین مورد نیز آمریکایی‌ها تلاش می‌کردند که حکومت کمونیستی در کره شمالی را سرنگون کنند.»

وی توضیح داد: «به‌ویژه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این امید بیشتر احساس می‌شد که بعد از طوفان ضد کمونیستی در شرق اروپا، این طوفان به کره شمالی و چین نیز سرایت پیدا کند و احزاب کمونیستی در این کشورها سرنگون شوند اما چنین اتفاقی نیفتاد.»

به گفته این کارشناس، در حال حاضر دولت واشنگتن تمرکز خود را روی مقابله با گسترش توان هسته‌ای پیونگ‌یانگ متمرکز کرده است؛ زیرا دیگر مسیر برگشتی وجود ندارد. وی تأکید کرد که حتی سه دور مذاکره‌ای که دونالد ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره انجام داد هم نتوانست مسیری را فراهم کند که این کشور سلاح اتمی را کنار بگذارد.

ابوالفتح در ادامه گفت: «ازاین‌جهت تنها ابزاری که اکنون آمریکا در اختیار دارد، ادامه تحریم‌ها است.»

البته این کارشناس تأکید کرد که تحریم‌ها دیگر روی کره شمالی خیلی اثرگذار نیستند و دو دلیل برای آن ذکر کرد و گفت: «نخست اینکه دیگر چیزی برای تحریم کردن باقی نمانده و افزایش تحریم‌های آمریکا فشار اقتصادی بر پیونگ‌یانگ وارد نمی‌کند. دلیل دیگر عدم کارآمدی تحریم‌ها نیز این است که کره شمالی به حمایت قاطع چین امیدوار است و تمام این سال‌ها با کمک پکن توانسته است فشارهای تحریمی کاخ سفید را خنثی کند.»

ابوالفتح تأکید کرد: «ازآنجایی‌که روابط بین واشنگتن و پکن روزبه‌روز وخیم‌تر می‌شود، این مسئله، فرصت تنفسی برای کره شمالی ایجاد یا ظرفیت مقابله با تحریم‌ را برای آن گسترش می‌دهد. به این معنا که دیگر حربه تحریمی آمریکا نیز روی کره شمالی خیلی اثرگذار نیست.»

کارشناس مسائل آمریکا درباره تحریم‌های روزافزون آمریکا در قبال برخی کشورها توضیح داد: «کشوری مانند کره شمالی با مسئله تحریم‌ها به‌نوعی کنار آمده و اکنون پیونگ‌یانگ کار خود را انجام می‌دهد یعنی به قدرت موشکی و هسته‌ای‌اش اضافه می‌کند و واشنگتن نیز کار خود را یعنی همچنان کره شمالی را تحریم می‌کند.»

به گفته این کارشناس، با گذشت زمان،‌ اثرگذاری تحریم‌ها نیز در حال کاهش است و در گزارش‌های نهادها و جامعه نخبگان آمریکا دائماً هشدار داده می‌شود که استفاده مکرر از چاقوی تحریمی، آن را کُند کرده است و کشورهای تحریمی در برابر آن مقاوم شده‌اند.

کارشناس مسائل آمریکا با تأکید بر این‌که در خصوص مسئله کره شمالی هیچ گزینه‌ای به‌جز مذاکره وجود ندارد، گفت: «جنگ با کره شمالی یک جنون محض است و این مسئله را همه دنیا می‌دانند. لذا تهدید جنگ خیلی جدی قلمداد نمی‌شود و کره‌ای‌ها نیز می‌دانند که این حرف‌ها بلوفی بیش نیست.»

ابوالفتح در ادامه در رابطه با تفاوت نگاه دولت جو بایدن و دونالد ترامپ در قبال مسئله کره شمالی توضیح داد: «نگاه هیئت حاکمه آمریکا نسبت به مسئله پیونگ‌یانگ تغییری نکرده است. دراین‌بین نگاه ترامپ در قبال کره شمالی نسبت به باقی روسای جمهور آمریکا چه جمهوری‌خواه و چه دمکرات متفاوت بود. ترامپ تصور می‌کرد که چون یک تاجر موفق بوده و فن مذاکره را بلد است با یک یا دو بار نشست‌وبرخاست با رهبر کره شمالی مشکلات حل می‌شود.»

وی ادامه داد: «به همین دلیل رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با کیم جونگ اون دیدار کرد. روسای جمهور قبل از ترامپ این اقدام را انجام ندادند زیرا تصور آن‌ها این است که هرگونه تماس با پیونگ‌یانگ مشروعیت بخشیدن به حکومت کمونیستی و به‌زعم آمریکا حکومت دیکتاتوری خاندان کیم است.»

ابوالفتح در نهایت گفت که این تجربه ترامپ نیز در مورد کره نتیجه‌بخش نبود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *