جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading
3فروردین ماه 1396

رسانه ها ؛ ثبت یک اخراجی دیگر در کاخ سفید و…

۱۳۹۷/۰۱/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: برکناری مک مستر و انتخاب بولتون به سمت مشاور امنیت ملی ترامپ، استقبال رژیم صهیونیستی از انتخاب جان بولتون، اعلام آمادگی جنبش انصارالله برای نبرد علیه اسرائیل درکنار حزب الله ، احتمال خروج دیپلمات های برخی کشورهای اتحادیه اروپا از روسیه، اجرایى شدن تعرفه های سنگین آمریکا ضد چین و واکنش پکن، مذاکرات موشکی آمریکا و ترکیه وگفتگوی تلفنی اردوغان و ترامپ و انتقاد عفو بین‌الملل از معامله تسلیحات با طرف‌های درگیر یمن ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس:  رئیس‌جمهور آمریکا بامداد جمعه جان بولتون را به عنوان مشاور امنیت ملی جدید کاخ سفید معرفی کرد. به گزارش  خبرگزاری فارس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هربرت ریموند مک‌مستر را از سمتش به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار و «جان بولتون»، سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل را به عنوان جانشین او منصوب کرد. ترامپ در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت این حکم از تاریخ ۹ آوریل سال ۲۰۱۸ (۲۰ فروردین‌ماه) نافذ خواهد بود.

الکوثرفارسی: رسانه های رژیم صهیونیستی ازاستقبال مقامات این رژیم از معرفی جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا خبر دادند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دانی دانون نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل گفت: جان بولتون دوست واقعی اسرائیل از سال های طولانی گذشته است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رهبر جنبش انصارالله یمن تاکید کرد که وعده وی به رهبر مقاومت دبیرکل حزب الله لبنان مبنی بر جنگیدن یمنی‌ها در کنار حزب الله علیه رژیم صهیونیستی یک تعارف نبوده است. به گزارش ایسنا، عبدالملک حوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن در مصاحبه با روزنامه الاخبار لبنان گفت: در صورتی که اسرائیل دست به هرگونه حماقتی بزند هزاران تن از مردمان قبایل یمن شوق نبرد علیه اسرائیل را دارند.

 خبرگزاری مهر:  یک منبع در شورای اروپا از احتمال اخراج دیپلمات های روسی از برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و یا بیرون آوردن دیپلمات های خود از روسیه، خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر ، یک منبع در شورای اروپا اعلام کرد که به دلیل حوادث پیش آمده پیرامون «سرگئی اسکریپال» جاسوس دو جانبه روسی_ انگلیسی، چندین کشور عضو اتحادیه اروپا در نظر دارند که دیپلمات های خود را از روسیه خارج کنند یا دیپلمات های روسی را به دلیل این حادثه بیرون کنند.

یورونیوز: اولین نشست سران رهبران اروپایی در سال ۲۰۱۸ میلادی در بروکسل برگزار شد. محور اصلی گفتگوهای رهبران ۲۸ کشور اروپایی دراین نشست که دو روز بطول می انجامد چگونگی مقابله با مداخلات روسیه در اروپا پس از ماجرای مسمومیت جاسوس سابق روسیه در خاک بریتانیا، توافق کشورهای عضو بر سر تمدید دوره انتقالی بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا به مدت ۲۱ ماه و نهایتا یافتن یک راه حل مشخص برای مبارزه با تغییر تعرفه‌های فولاد از سوی دونالد ترامپ خواهد بود.

ترزا می در این نشست اعلام کرد که روسیه نه تنها امروز در اروپا بلکه در خاورمیانه و سراسر جهان یک تهدید است.

ان .اچ.کی ژاپن:  آمریکا از روز جمعه تعرفه های سنگینی را بر فولاد و آلومینیوم وارداتى وضع می کند. محصولاتی از کشورهای زیادى از جمله چین و ژاپن مشمول این تعرفه ها هستند.تعرفه واردات فولاد، ۲۵ درصد و تعرفه واردات آلومینیوم، ۱۰ درصد می باشد.

رادیو چین: هوا چون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری در پکن اظهار کرد: چین قاطعانه با اقدام یکجانبه و حمایتگرایی تجاری آمریکا مخالفت می کند و هرگز وارد شدن لطمه به حقوق قانونی خود را نادیده نمی گیرد و با اتخاذ تدابیرات لازم، قاطعانه از حقوق قانونی خود دفاع می کند.

آناتولی ترکیه: مذاکره موشکی آمریکا و ترکیه ادامه دارد. سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد: گفتگوها با ایالات متحده آمریکا در باره سیستم های دفاع موشکی پاتریوت ادامه دارد.

تی .آر.تی ترکیه:  اردوغان و ترامپ طی گفتگوی تلفنی در خصوص مسائل دوجانبه و منطقه‌ای بحث و تبادل نظر کردند. ابراهیم کالین، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه به خبرنگار آناتولی گفت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور کشور با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود به صورت تلفنی گفت‌و‌گو کرد.

دویچه وله :  عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای از معامله تسلیحاتی با  کشورهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان که در یمن با حوثی‌ها می‌جنگند انتقاد کرد سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه (۲۳ مارس/ ۳ فروردین) با صدور بیانیه‌ای در لندن اعلام کرد که آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا با فروش تسلیحات تابحال میلیاردها دلار سود برده‌اند. این سازمان خواستار توقف فروش تسلیحات به کشورهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *