جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

نماینده پاکستان در کنفرانس فلسطین: نبرد حماس علیه اسرائیل مشروع و موجه است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده پاکستان در کنفرانس بین‌المللی فلسطین در استانبول گفت: مقاومت مسلحانه فلسطینیان از جمله حماس در برابر اشغال وحشیانه اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل کاملاً موجه است.

اسرائیل هرگز بر رفح مسلط نخواهد شد/ مقاومت در غزه در آماده باش کامل است

تهران- ایرنا- «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب تاکید کرد: همه گروه های مقاومت در غزه در آماده باش کامل هستند و از تجارب خود در شهر «خان یونس» و شمال و مرکز نوار غزه بسیار استفاده کرده و غافلگیری های زیادی برای نظامیان صهیونیست دارند.

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

Loading

کارشناس مسائل اروپا: ظرفیت های اروپا دربرجام محدود است

۱۳۹۷/۰۳/۲۰ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک کارشناس مسائل اروپا با اشاره به ادامه مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا در ارتباط با برجام اروپایی، تصریح کرد: اروپا با توجه به ظرفیتش در برخی از زمینه‌ها می‌تواند با در نظر گرفتن مکانیزم‌های مناسبی روابط خود را با تهران حفظ کند ولی به نظر نمی‌رسد که بتواند یک تضمین کلی در این زمینه ارائه دهد.

پیروز ایزدی با تاکید بر اینکه از نظر اروپایی‌ها برجام دستاوردی مهم برای حفظ صلح و امنیت در عرصه منطقه‌ای و جهانی است و آنها معتقد هستند که بر هم خوردن برجام می‌تواند پیامدهای نامطلوب امنیتی برای اروپا به همراه داشته باشد، خاطرنشان کرد: به همین دلیل به دنبال این هستند که به هر شکلی که شده برجام را حفظ کنند ولی باید به این نکته توجه داشت که ظرفیت‌های اروپا در این زمینه بخصوص مسائل اقتصادی محدود است. شرکت‌های بزرگ اروپایی عمدتا شرکت‌های خصوصی هستند که به دنبال تامین منافع خود و جوابگویی به سهامداران‌شان هستند، در همین چارچوب کشورهای اروپایی نمی‌توانند آنها را مجبور کنند که با ایران فعالیت داشته باشند.

وی افزود : آنها تلاش خواهند کرد که پیوندهای اقتصادی خود را با ایران تا آنجا که امکان دارد حفظ کنند ولی نمی‌توانند در این زمینه هرگونه تضمینی را بدهند.

ایزدی  در مورد برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی باید موضوع خروج آمریکا از برجام را در شورای امنیت مطرح کنند چرا که در این فرآیند قطعنامه 2231 این نهاد بین‌المللی نقض شده است، تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی نیز بیفتد آمریکا از حق وتوی خود استفاده می‌کند و جلوی محکوم شدن خود را خواهد گرفت.

این کارشناس مسائل اروپا با تاکید بر اینکه اروپایی‌ها از سیاست‌های یکجانبه آمریکا ناخشنود هستند، تصریح کرد: ولی باید به این نکته توجه داشت که علیرغم این ناخشنودی، اروپایی‌ها از لحاظ امنیتی و اقتصادی وابسته به آمریکا هستند گرچه رهبران اروپا در سال‌های اخیر به این صرافت افتاده‌اند که بنیه نظامی خود را تقویت کنند ولی هنوز تا رسیدن به این هدف ، فاصله دارند.

ایزدی با اعتقاد بر اینکه با توجه به این وابستگی اروپایی‌ها قادر نیستند که پیوندهای خود را با آمریکا قطع کنند و در نهایت شاید مجبور شوند که در برخی از زمینه‌ها تسلیم خواسته آمریکا شوند، در مورد نتیجه مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا در ارتباط با برجام نیز گفت: این مذاکرات می‌تواند دستاوردهایی داشته باشد ولی این دستاوردها همه‌جانبه نخواهد بود. اروپایی‌ها می‌توانند در برخی از زمینه‌ها روابط خود را با تهران در صورتی که مکانیزم مناسبی بیندیشند، حفظ کنند ولی اینکه آنها بخواهند به ایران تضمین‌های کلی بدهند موضوعی است که با واقعیت تناسب ندارد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *