جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

سایه دمکراسی غربی روی سر متحدین

ایالات متحده و کشورهای اروپایی سالها است که مدعی تبعیت از فلسفه یونانی ای که کلئیستِنِس پنج قرن قبل از میلاد مسیح بنا نهاد می باشند و در مواردی حتی برای تحمیل ایدئولوژی فلسفی خود اقدام به اشغال و یا اعمال فشار به کشورهای مختلف جهان نموده اند.

Loading

نگرانی آمریکا و اسراییل از پیامدهای عضویت فلسطین در دیوان لاهه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – گزارش تحلیلی: ارائه درخواست فلسطینی‌ها مبنی بر پیوستن به دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) رژیم صهیونیستی و آمریکا را به شدت نگران ساخته و به شیوه‌های مختلف درصدد برآمد‌ه‌اند که به موازات تحرکات‌شان جهت منصرف ساختن فلسطینی‌ها از پیگیری درخواست‌شان جهت پیوستن به دیوان، این نهاد حقوقی را نیز به رد درخواست فلسطینی ها مجبور کنند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پس از شکست طرح این تشکیلات درباره پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی در رأی گیری شورای امنیت سازمان ملل به خاطر مخالفت آمریکا، 20 سند معاهدات بین‌المللی از جمله قرارداد پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بین‌المللی را امضاء کرد.

اعلام پیوستن کامل فلسطین به این نهاد قضایی بین‌المللی در آینده‌ای نزدیک از شکلی از موفقیت فلسطینی‌ها در عرصه دیپلماتیک حکایت دارد.

فلسطین در ماه دسامبر با موافقت 122 کشور به عنوان عضو ناظر دیوان کیفری بین‌المللی پذیرفته شد و بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز روز هفدهم دیماه با پیوستن فلسطین به دادگاه کیفری بین المللی موافقت و اعلام کرد که فلسطین اول آوریل (13 فروردین) به دیوان کیفری بین المللی می‌پیوندد.

اما باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، مخالفت خود را با پیوستن فلسطین به دادگاه کیفری بین المللی اعلام و این اقدام را غیر سازنده توصیف کرد. اوباما گفت آمریکا تصور نمی کند که پیوستن فلسطینیان به دادگاه لاهه اقدامی سازنده و پیشرفت باشد.

وزارت خارجه آمریکا هم پیشتر در بیانیه‎ای اعلام کرده بود تحرکات فلسطینیان برای پیوستن به دیوان کیفری بین‎المللی بر کمک‎های آمریکا به تشکیلات خودگردان تاثیر خواهد گذاشت.

رژیم صهیونیستی هم به طور ضمنی فلسطینی ها و هم دیوان کیفری بین‌المللی را تهدید کرد که در صورت پیوستن فلسطینی ها به دیوان، هر دو طرف مسئول عواقب آن خواهند بود. اما سوالی که هم اکنون مطرح است اینکه چرا آمریکا و رژیم صهیونیستی با پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بین المللی مخالف هستند؟

براساس قوانین دیوان کیفری بین المللی، عضویت فلسطین در این دادگاه امکان تعقیب عاملان جنایات جنگی در سرزمین‌های فلسطینی را بدون رجوع به شورای امنیت سازمان ملل فراهم می کند.

به عبارتی در صورت موافقت اعضای دیوان کیفری بین المللی با پیوستن فلسطین به این دیوان، تحولی جدی در عرصه بین المللی در خصوص رویکرد جهانی به حقوق فلسطینیان و مهیا شدن شرایط برای دادخواهی‌های مردم فلسطین در نهاد های بین المللی روی می‌دهد.

در حملات زمینی، هوایی و دریایی ارتش رژیم صهیونیستی به غزه در تابستان گذشته، نزدیک به 2500 فلسطینی شهید و بیش از 11 هزار تن دیگر زخمی شدند. اغلب قربانیان کودکان و زنان بودند. 95 هزار واحد مسکونی نیز ویران شد.

دقیقا از همین مقطع زمانی بود که خیزش جهانی در حمایت از مردم فلسطین شکل گسترده‌تری به خود گرفت و از این‌رو می‌توان موضوع ارتقای جایگاه فلسطین در سازمان ملل و نیز پیوستن به معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی را دستاورد مقاومت اسلامی برای مردم فلسطین دانست.

آنچه مسلم است اینکه با وجود ارائه گزارش‌های متعددی در زمینه جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطینی از سوی کمیته‌های متعدد حقیقت‌یاب سازمان ملل، به دلیل کارشکنی‌های حامیان این رژیم و اهمال مجامع بین المللی، جهانیان هیچگاه شاهد محاکمه سران این رژیم جنایتکار نبوده است.

اما رژیم صهیونیستی و آمریکا هم اکنون از این موضوع نگران هستند که با پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بین المللی زمینه برای به محاکمه کشیدن نیروها و مقامات این رژیم فراهم گردد. در این چارچوب می توان به گزارش کمیته تحقیق سازمان ملل موسوم به گزارش قاضی “گلدستون” علیه کشتار مردم غزه در جنگ 22 روزه علیه غزه در سال 2009 اشاره کرد که با وجود کامل و جامع بودن آن، تنها به بایگانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارجاع شد و به این ترتیب جهان هیچگاه رژیم صهیونیستی را پای میز محاکمه ندید.

دیوان کیفری بین المللی به تازگی اعلام کرده تحقیقاتی مستقل و بی‌طرفانه را درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی آغاز کرده است.

تل آویو این تصمیم دیوان را محکوم کرده و آن را شرم آور خوانده است. جالب آنکه آمریکا هم ضمن محکوم کردن این تصمیم آن را طنزی تلخ توصیف کرده است. وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که به شدت با اقدام دیوان کیفری بین المللی مخالف است.

فلسطینی ها پس از مخالفت آمریکا با قطعنامه ضداشغالگری در شورای امنیت، برنامه های بعدی خود را عضویت رسمی در دادگاه لاهه و شکایت از جنایات اسرائیل اجرا و پیگیری می کنند. اروپایی ها هم تاکنون از این روند حمایت کرده اند. در این چارچوب فلسطینی ها موضوع پیوستن به تعداد بیشتری از معاهدات، کنواسیون‌ها و مجامع و نهادهای وابسته به سازمان ملل را جهت عضویت کامل در این سازمان در دستور کار خود قرار داده‌اند.

روشن است که پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بین المللی می تواند از این پس نقش بازدارنده‌ای را در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین ایفا کند. دیوان کیفری بین‌المللی، اولین دادگاه دائمی بین‌المللی برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و تجاوز به عنف است که مقر آن در لاهه هلند قرار دارد.

پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بین المللی اول آوریل محقق می شود و فلسطین صد و بیست و سومین عضو دادگاه کیفری خواهد بود .

روزنامه رژیم صهیونیستیی “هاآرتص” اخیرا نوشت: احکام دیوان کیفری بین المللی تاثیر زیادی بر وجهه متزلزل رژیم صهیونیستی در عرصه بین الملل خواهد داشت.

گفتنی است جدای از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه، ساخت شهرک‌های صهیونیستی هم به موجب اساسنامه دیوان کیفری بین المللی، غیرقانونی بوده و جنایت جنگی محسوب می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *