جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عقب نشینی کاخ سفید : تظاهرات در دانشگاه های آمریکا مسالمت آمیز باشد

تهران-ایرنا- پس از دستگیری بیش از ۶۰۰ نفر در چهار دانشگاه آمریکا، کاخ سفید روز یکشنبه تاکید کرد که تظاهرات‌ حامیان فلسطین که در هفته‌های اخیر دانشگاه‌های آمریکا را تحت تاثیر قرار داده‌اند، باید مسالمت‌آمیز باقی بماند.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

تجربه برجام و بدبینی کره شمالی به آمریکا

۱۳۹۷/۰۴/۰۹ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: سفیر جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی با بیان اینکه «خروج یک طرفه آمریکا از برجام» نشان از عدم تعهد این کشور به معاهدات بین المللی است، گفت: این تجربه باعث بدبینی مقامات مذاکره کننده کره شمالی به سرانجام مذاکره با واشنگتن شده است.

حسن طاهریان در این باره گفت: مقامات کره شمالی می دانند «آمریکا در بحث برجام به یک قرارداد جهانی و بین المللی پشت پا زد» و همین موضوع باعث نگرانی و تردید آنها شده است.
مذاکرات آمریکا و کره شمالی سه شنبه 22 خرداد با حضور ‘دونالد ترامپ’ و ‘کیم جونگ اون’ در سنگاپور برگزار شد رهبران دو کشور در پایان مذاکرات 4 ساعته، توافقنامه ای چهار ماده ای امضا کردند که براساس آن واشنگتن و پیونگ یانگ روابط جدیدی را آغاز خواهند کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی افزود: رهبر کره شمالی باید با عبرت از تجربه ایران در توافق هسته ای با آمریکا، به واقعیت ها پی ببرد زیرا «تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی آمریکا این توافق را قبول داشته باشد».
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی، طرح درخواست های جدید ترامپ از کره شمالی و احتمال «عدم همراهی کنگره آمریکا با مذاکرات کره شمالی» و این کشور را از جمله چالش های پیش روی مقامات کره شمالی در مذاکره با آمریکا عنوان کرد.
وی گفت: خواست کره شمالی مبنی بر «خلع سلاح هسته ای شبه جزیره به صورت مرحله ای» بیانگر «بی اعتمادی پیونگ یانگ به آمریکا» است.
سفیر جمهوری اسلامی در کره شمالی یادآور شد: اتخاذ این سیاست توسط کره شمالی به معنای درخواست تضمین از آمریکا است چون بدون شک کره شمالی در مذاکرات پیش رو، علاوه بر «تجربه مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا»، «تجربه های لیبی و عراق» را نیز مد نظر قرار دارد.
طاهریان در بخش دیگری از سخنانش به دلایل شکل گیری مذاکرات آمریکا و کره شمالی پرداخت و گفت: مهمترین علت این مذاکرات، اصرار رئیس جمهوری آمریکا بر معرفی مدل جدیدی از مذاکرات است چون ترامپ با انتقاد از اوباما، مدل مذاکرات او را قبول نداشت و به دنبال آن است پس از خروج یکطرفه از برجام، «یک مدل جدیدی از مذاکرات را به عنوان الگوی مذاکرات در جهان معرفی کند».
وی «افزایش برد موشکی کره شمالی» و «تهدید خاک اصلی آمریکا» را از دیگر دلایل شکل گیری این مذاکرات عنوان کرد و گفت: ترامپ با این مذاکره فقط به دنبال «تامین امنیت آمریکا» است وگرنه تهدید کشورهای متحد آمریکا از جمله کره جنوبی و ژاپن توسط کره شمالی، اصلا برای وی مهم نیست.
سفیر ایران در کره جنوبی به برخی از دلایل منطقه ای انجام این مذاکرات هم اشاره کرد و گفت: «تغییر دولت کره جنوبی» و تصمیم رییس جمهوری جدید این کشور برای برقراری صلح و تلاش کشورهایی مانند ژاپن، چین و حتی روسیه در برقراری صلح شبه جزیره از جمله دلایل منطقه ای این مذاکرات است.
طاهریان تاکید کرد «همراهی چین به عنوان حامی همیشه کره شمالی با تحریم های سازمان ملل علیه پیونگ یانگ» از دیگر دلایل منطقه ای شکلگیری مذاکرات آمریکا و کره شمالی است جمهوری خلق چین بزرگترین شریک تجاری پیونگ یانگ است و حدود 80 درصد مراودات کره شمالی هم با پکن است.
وی افزود: در این بین چین نقش بازیگر اصلی در مذاکرات کره شمالی و آمریکا را دارد که اگر همراهی خود با آمریکا را قطع کند مذاکرات شکست خواهد خورد.
کارشناسان معتقدند که ترامپ به سبب مشکلات زیادی که در عرصه های داخلی و خارجی از جمله ارتباط کارزار انتخاباتی اش با روسیه، رسوایی جنسی و عدم محبوبیت، اعمال تعرفه های گمرگی و راه انداختن جنگ تجاری، خروج از پیمان های بین المللی بویژه توافق هسته ای با ایران، توافق آب و هوایی پاریس و ترانس پاسیفیک روبرو است سعی کرده است از این ملاقات به عنوان یک ابزار تبلیغاتی برای خود استفاده کند.
اما این سوال مطرح است که چگونه می توان به کسی که به زیرپا گذاشتن توافق های بزرگ جهانی شهره شده است، برای حفظ توافق های جدید اعتماد کرد؟ به فرض این که دیدار 22 خرداد ترامپ با کیم، به یک توافق منجر شود، چه تضمینی وجود دارد مستاجر کاخ سفید بار دیگر زیر توافق نزند و بار دیگر مایه شرمساری مردم کشورش و دردسر جامعه بین الملل نشود.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *