جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا علیه گرجستان بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد.

برگزاری نمایشگاه پوستر و نقاشی با موضوع فلسطین در پایتخت پاکستان + فیلم

اسلام‌آباد- ایرنا- نمایشگاه پوستر و نقاشی با عنوان «بازگشت نزدیک است» با هدف همبستگی با فلسطینیان مظلوم و مطالبه برای آتش‌بس در غزه، امروز (یکشنبه) با حضور هنرمندان پاکستانی و اقشار مختلف مردم در اسلام‌آباد برگزار شد.

رئیس «آنروا»: این آژانس فقط پس از برپایی کشور مستقل فلسطین منحل خواهد شد

تهران – ایرنا – «فیلیپ لازارینی» رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) تاکید کرد که تلاش گروهی از کشورها با هدف انحلال این آژانس، به دلیل اهداف سیاسی پشت پرده صورت می‌گیرد.

Loading
بنياد هريتج ارايه داد

ارزیابی توان نظامی آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: آمریکا برخوردار از نیروی نظامی است که اساسا برای حفظ این کشور در مقابل حملات و حفظ منافع آن در خارج ایجاد شده است. مضاف بر این کاربردهای دیگری نظیر کمک به مقامات کشوری در مواقع بحران و یا بازدارندگی دشمنان از تهدید منافع آمریکا را نیز دارد. اما هدف اصلی این نیروها این است که تحمیل فیزیکی اراده آمریکا بر دشمن را در مواقع لازم امکان‌پذیر سازد.

بنیاد هریتج با انتشار گزارشی درباره ارزیابی از قدرت نظامی این کشور نوشت: با در نظر گرفتن این مسئولیت قانونی، ممکن است چنین فرض شود که دولت از مراجع استاندارد برای درک وضعیت امور امنیتی بهره می گیرد تا وضعیت تهدیدآمیز برای منافع آمریکا، محیط عملیاتی برای حفظ این منافع و شرایط ارتش آمریکا را ارزیابی کند. اما اینطور نیست. واشنگتن از سیل مدارکی که این نظریات را ارائه می کنند، لبریز شده است، اما این مدارک فاقد انسجام، قوام، دوام و عینیت هستند.

به دلیل فقدان مرجعی استاندارد و منسجم، رهبری ملی آمریکا نمی‌تواند وضعیت نظامی فعلی را ارزیابی کرده و خطر راهبردی مربوط به توانایی دفاعی کشور از منافع حیاتی ملی را درک کند. در واقع بدون چنین مرجعی ملت آمریکا قادر به فهم وضعیت امنیت آمریکا و اینکه آیا آین شرایط سال به سال بدتر می شود یا بهتر، نخواهد بود.

بر همین اساس بنیاد هریتج با بررسی شاخص های میزان قدرت نظامی آمریکا به دنبال پر کردن این خلا از طریق ارزیابی سالانه وضعیت «قدرت سخت» آمریکا و زمینه راهبردی مربوطه آن است. اولین نسخه 2015 آن، اساس ارزیابی را ارائه می کند که نسخه های سالانه آینده آن بر این اساس خواهد بود و هر موضوع وضعیت امور را در سال مربوطه ارزیابی کرده و تغییرات اوضاع را نسبت به سال قبل بررسی می کند.

این شاخص چه چیزی را ارزیابی می کند؟

این شاخص سهولت و یا دشواری عملیات در مناطق کلیدی بر اساس ائتلاف های موجود، ثبات سیاسی منطقه‌ای، حضور نیروهای نظامی آمریکا و شرایط زیربنایی مهم را ارزیابی می کند. تهدیدها بر اساس توانمندی های فیزیکی و رفتاری فعالانی ارزیابی می شود که منافع ملی حیاتی آمریکا را به چالش می‌کشند. علاوه بر این وضعیت قدرت نظامی آمریکا از منظر میزان توانمندی‌ها یا نوسازی آن و ظرفیت عملیاتی و آمادگی در انجام وظایف محوله بررسی می شود.

محیط عملیاتی جهانی

با در نظر گرفتن جهان به عنوان محیطی که در آن نیروهای آمریکا برای حفظ منافع این کشور به عملیات خواهند پرداخت، این شاخص بر سه منطقه اروپا، خاورمیانه و آسیا تمرکز کرده است. به طور خلاصه وضعیت هر منطقه ما را قادر می سازد تا چالش های فراروی آمریکا در اجرای قدرت نظامی خود در این مناطق و انجام عملیات های نظامی در هر یک از این مناطق را بررسی کنیم. به طور کلی، جهان اکنون با نرخ تهدید متوسط روبروست و این بدین معناست که آمریکا می تواند قدرت نظامی خود را در هر جای جهان که برای دفاع از منافع خود لازم بداند بدون مواجهه با مخالفت یا خطری جدی پیاده کند.

محیط عملیاتی: اروپا

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

 

×

 

ثبات سیاسی

 

 

 

×

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

 

×

 

کلی

 

 

 

×

 

 

محیط عملیاتی: خاورمیانه

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

×

 

 

ثبات سیاسی

 

 

 

×

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

محیط عملیاتی: آسیا

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

 

×

 

ثبات سیاسی

 

 

×

 

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

محیط عملیاتی جهانی

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

 

×

 

ثبات سیاسی

 

 

×

 

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

تهدید های منافع آمریکا

در این شاخص، کشورها و فعالان غیردولتی آشوبگر که از توانایی فیزیکی برای تهدید معنادار امنیت آمریکا برخوردار نبودند، حذف شده و به یک دسته کاهش یافته اند که توانایی تهدید را داشته و مستلزم برنامه‌ریزی دفاعی آمریکا هستند. این شاخص ویژگی های آنها را در پنج مقیاس نزولی ارائه می کند:

طبقه بندی تهدیدها

رفتار

خصمانه

تهاجمی

آزمایشی

ادعایی

ملایم

توانایی

قوی

روبه رشد

با استعداد

آرمانی

حاشیه ای

 

رفتار تهدید

 

خصمانه

تهاجمی

آزمایشی

ادعایی

ملایم

روسیه

 

×

 

 

 

ایران

 

×

 

 

 

تروریسم خاورمیانه

 

×

 

 

 

تروریسم آفریقا-پاکستان

 

×

 

 

 

چین

 

×

 

 

 

کره شمالی

 

×

 

 

 

کلی

 

×

 

 

 

 

قدرت تهدیدها

 

قوی

روبه رشد

با استعداد

آرمانی

حاشیه ای

روسیه

 

×

 

 

 

ایران

 

 

 

×

 

تروریسم خاورمیانه

 

 

 

×

 

تروریسم آفریقا-پاکستان

 

 

×

 

 

چین

 

×

 

 

 

کره شمالی

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

تهدید های منافع حیاتی آمریکا

 

شدید

زیاد

متوسط

بی خطر

ضعیف

روسیه

 

×

 

 

 

ایران

 

 

×

 

 

تروریسم خاورمیانه

 

 

×

 

 

تروریسم آفریقا-پاکستان

 

 

×

 

 

چین

 

×

 

 

 

کره شمالی

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

وضعیت قدرت نظامی آمریکا

سرانجام این شاخص به ارزیابی قدرت نظامی ایالات متحده در سه حوزه به شرح زیر می پردازد: توانمندی، ظرفیت و آمادگی. این ارزیابی بر اساس روشن‌ترین روش های سنجش توانمندی نیروهای نظامی صورت گرفته است که عبارتند از برنامه های نوسازی، آمادگی واحدها و قدرت عملکردی جنگی (در خشکی و دریا).

این سه حوزه ارزیابی (توانمندی، ظرفیت و آمادگی) نقش محوری را در این سوال کلی ایفا می کنند که آیا آمریکا به قدر کافی از قدرت نظامی مدرن برخوردار است یا نه و اینکه ایا این واحدهای نظامی قادر به انجام عملیات نظامی مورد نیاز به صورت موثر هستند یا خیر.

قدرت نظامی آمریکا: ارتش

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

 

×

 

 

توانمندی

 

 

×

 

 

آمادگی

 

×

 

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

قدرت نظامی آمریکا: نیروی دریایی

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

 

×

 

 

توانمندی

 

×

 

 

 

آمادگی

 

 

 

×

 

کلی

 

 

×

 

 

 

قدرت نظامی آمریکا: نیروی هوایی

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

 

 

×

 

توانمندی

 

 

×

 

 

آمادگی

 

 

 

×

 

کلی

 

 

 

×

 

 

قدرت نظامی آمریکا: تفنگداران دریایی

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

×

 

 

 

توانمندی

 

 

×

 

 

آمادگی

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

در این شاخص توانمندی هسته ای آمریکا بصورت جداگانه در نظر گرفته شده و با عناصر منحصر به فردی که ارزیابی را ممکن می سازد، از خود سلاح ها گرفته تا زیربناهای حفاظتی آنها را بررسی می کند.

قدرت نظامی آمریکا: قدرت هسته ای

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ضامن کلاهک

 

 

×

 

 

بستر های نرم افزاری تحویل قابلیت اطمینان

 

 

 

×

 

نوسازی کلاهک

 

×

 

 

 

نوسازی سیستم های تحویل

 

×

 

 

 

مجتمع سلاح های هسته ای

 

×

 

 

 

آزمایشگاه ملی استعدادهای درخشان

 

 

×

 

 

آمادگی نیروها

 

 

×

 

 

پیمان های دفاعی

 

 

 

×

 

آمادگی آزمایش هسته ای

 

×

 

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

قدرت نظامی آمریکا

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ارتش

 

 

×

 

 

نیروی دریایی

 

 

×

 

 

نیروی هوایی

 

 

 

×

 

تفنگداران دریایی

 

 

×

 

 

هسته ای

 

 

×

 

 

 

 

 

×

 

 

 

در مجموع می توان گفت که وضعیت نظامی کنونی آمریکا برای پاسخگویی به نیازهای این کشور کافی است، هرچند که شرایط بین المللی و کاهش مداوم بودجه نظامی می تواند آن را تحت تاثیر قرار دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *