جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
بنياد هريتج ارايه داد

ارزیابی توان نظامی آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: آمریکا برخوردار از نیروی نظامی است که اساسا برای حفظ این کشور در مقابل حملات و حفظ منافع آن در خارج ایجاد شده است. مضاف بر این کاربردهای دیگری نظیر کمک به مقامات کشوری در مواقع بحران و یا بازدارندگی دشمنان از تهدید منافع آمریکا را نیز دارد. اما هدف اصلی این نیروها این است که تحمیل فیزیکی اراده آمریکا بر دشمن را در مواقع لازم امکان‌پذیر سازد.

بنیاد هریتج با انتشار گزارشی درباره ارزیابی از قدرت نظامی این کشور نوشت: با در نظر گرفتن این مسئولیت قانونی، ممکن است چنین فرض شود که دولت از مراجع استاندارد برای درک وضعیت امور امنیتی بهره می گیرد تا وضعیت تهدیدآمیز برای منافع آمریکا، محیط عملیاتی برای حفظ این منافع و شرایط ارتش آمریکا را ارزیابی کند. اما اینطور نیست. واشنگتن از سیل مدارکی که این نظریات را ارائه می کنند، لبریز شده است، اما این مدارک فاقد انسجام، قوام، دوام و عینیت هستند.

به دلیل فقدان مرجعی استاندارد و منسجم، رهبری ملی آمریکا نمی‌تواند وضعیت نظامی فعلی را ارزیابی کرده و خطر راهبردی مربوط به توانایی دفاعی کشور از منافع حیاتی ملی را درک کند. در واقع بدون چنین مرجعی ملت آمریکا قادر به فهم وضعیت امنیت آمریکا و اینکه آیا آین شرایط سال به سال بدتر می شود یا بهتر، نخواهد بود.

بر همین اساس بنیاد هریتج با بررسی شاخص های میزان قدرت نظامی آمریکا به دنبال پر کردن این خلا از طریق ارزیابی سالانه وضعیت «قدرت سخت» آمریکا و زمینه راهبردی مربوطه آن است. اولین نسخه 2015 آن، اساس ارزیابی را ارائه می کند که نسخه های سالانه آینده آن بر این اساس خواهد بود و هر موضوع وضعیت امور را در سال مربوطه ارزیابی کرده و تغییرات اوضاع را نسبت به سال قبل بررسی می کند.

این شاخص چه چیزی را ارزیابی می کند؟

این شاخص سهولت و یا دشواری عملیات در مناطق کلیدی بر اساس ائتلاف های موجود، ثبات سیاسی منطقه‌ای، حضور نیروهای نظامی آمریکا و شرایط زیربنایی مهم را ارزیابی می کند. تهدیدها بر اساس توانمندی های فیزیکی و رفتاری فعالانی ارزیابی می شود که منافع ملی حیاتی آمریکا را به چالش می‌کشند. علاوه بر این وضعیت قدرت نظامی آمریکا از منظر میزان توانمندی‌ها یا نوسازی آن و ظرفیت عملیاتی و آمادگی در انجام وظایف محوله بررسی می شود.

محیط عملیاتی جهانی

با در نظر گرفتن جهان به عنوان محیطی که در آن نیروهای آمریکا برای حفظ منافع این کشور به عملیات خواهند پرداخت، این شاخص بر سه منطقه اروپا، خاورمیانه و آسیا تمرکز کرده است. به طور خلاصه وضعیت هر منطقه ما را قادر می سازد تا چالش های فراروی آمریکا در اجرای قدرت نظامی خود در این مناطق و انجام عملیات های نظامی در هر یک از این مناطق را بررسی کنیم. به طور کلی، جهان اکنون با نرخ تهدید متوسط روبروست و این بدین معناست که آمریکا می تواند قدرت نظامی خود را در هر جای جهان که برای دفاع از منافع خود لازم بداند بدون مواجهه با مخالفت یا خطری جدی پیاده کند.

محیط عملیاتی: اروپا

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

 

×

 

ثبات سیاسی

 

 

 

×

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

 

×

 

کلی

 

 

 

×

 

 

محیط عملیاتی: خاورمیانه

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

×

 

 

ثبات سیاسی

 

 

 

×

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

محیط عملیاتی: آسیا

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

 

×

 

ثبات سیاسی

 

 

×

 

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

محیط عملیاتی جهانی

 

خیلی ضعیف

نامطلوب

متوسط

مطلوب

عالی

ائتلاف ها

 

 

 

×

 

ثبات سیاسی

 

 

×

 

 

وضعیت نظامی آمریکا

 

 

×

 

 

تاسیسات

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

تهدید های منافع آمریکا

در این شاخص، کشورها و فعالان غیردولتی آشوبگر که از توانایی فیزیکی برای تهدید معنادار امنیت آمریکا برخوردار نبودند، حذف شده و به یک دسته کاهش یافته اند که توانایی تهدید را داشته و مستلزم برنامه‌ریزی دفاعی آمریکا هستند. این شاخص ویژگی های آنها را در پنج مقیاس نزولی ارائه می کند:

طبقه بندی تهدیدها

رفتار

خصمانه

تهاجمی

آزمایشی

ادعایی

ملایم

توانایی

قوی

روبه رشد

با استعداد

آرمانی

حاشیه ای

 

رفتار تهدید

 

خصمانه

تهاجمی

آزمایشی

ادعایی

ملایم

روسیه

 

×

 

 

 

ایران

 

×

 

 

 

تروریسم خاورمیانه

 

×

 

 

 

تروریسم آفریقا-پاکستان

 

×

 

 

 

چین

 

×

 

 

 

کره شمالی

 

×

 

 

 

کلی

 

×

 

 

 

 

قدرت تهدیدها

 

قوی

روبه رشد

با استعداد

آرمانی

حاشیه ای

روسیه

 

×

 

 

 

ایران

 

 

 

×

 

تروریسم خاورمیانه

 

 

 

×

 

تروریسم آفریقا-پاکستان

 

 

×

 

 

چین

 

×

 

 

 

کره شمالی

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

تهدید های منافع حیاتی آمریکا

 

شدید

زیاد

متوسط

بی خطر

ضعیف

روسیه

 

×

 

 

 

ایران

 

 

×

 

 

تروریسم خاورمیانه

 

 

×

 

 

تروریسم آفریقا-پاکستان

 

 

×

 

 

چین

 

×

 

 

 

کره شمالی

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

وضعیت قدرت نظامی آمریکا

سرانجام این شاخص به ارزیابی قدرت نظامی ایالات متحده در سه حوزه به شرح زیر می پردازد: توانمندی، ظرفیت و آمادگی. این ارزیابی بر اساس روشن‌ترین روش های سنجش توانمندی نیروهای نظامی صورت گرفته است که عبارتند از برنامه های نوسازی، آمادگی واحدها و قدرت عملکردی جنگی (در خشکی و دریا).

این سه حوزه ارزیابی (توانمندی، ظرفیت و آمادگی) نقش محوری را در این سوال کلی ایفا می کنند که آیا آمریکا به قدر کافی از قدرت نظامی مدرن برخوردار است یا نه و اینکه ایا این واحدهای نظامی قادر به انجام عملیات نظامی مورد نیاز به صورت موثر هستند یا خیر.

قدرت نظامی آمریکا: ارتش

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

 

×

 

 

توانمندی

 

 

×

 

 

آمادگی

 

×

 

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

قدرت نظامی آمریکا: نیروی دریایی

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

 

×

 

 

توانمندی

 

×

 

 

 

آمادگی

 

 

 

×

 

کلی

 

 

×

 

 

 

قدرت نظامی آمریکا: نیروی هوایی

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

 

 

×

 

توانمندی

 

 

×

 

 

آمادگی

 

 

 

×

 

کلی

 

 

 

×

 

 

قدرت نظامی آمریکا: تفنگداران دریایی

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ظرفیت

 

×

 

 

 

توانمندی

 

 

×

 

 

آمادگی

 

 

×

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

در این شاخص توانمندی هسته ای آمریکا بصورت جداگانه در نظر گرفته شده و با عناصر منحصر به فردی که ارزیابی را ممکن می سازد، از خود سلاح ها گرفته تا زیربناهای حفاظتی آنها را بررسی می کند.

قدرت نظامی آمریکا: قدرت هسته ای

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ضامن کلاهک

 

 

×

 

 

بستر های نرم افزاری تحویل قابلیت اطمینان

 

 

 

×

 

نوسازی کلاهک

 

×

 

 

 

نوسازی سیستم های تحویل

 

×

 

 

 

مجتمع سلاح های هسته ای

 

×

 

 

 

آزمایشگاه ملی استعدادهای درخشان

 

 

×

 

 

آمادگی نیروها

 

 

×

 

 

پیمان های دفاعی

 

 

 

×

 

آمادگی آزمایش هسته ای

 

×

 

 

 

کلی

 

 

×

 

 

 

قدرت نظامی آمریکا

 

خیلی ضعیف

ضعیف

متوسط

قوی

خیلی قوی

ارتش

 

 

×

 

 

نیروی دریایی

 

 

×

 

 

نیروی هوایی

 

 

 

×

 

تفنگداران دریایی

 

 

×

 

 

هسته ای

 

 

×

 

 

 

 

 

×

 

 

 

در مجموع می توان گفت که وضعیت نظامی کنونی آمریکا برای پاسخگویی به نیازهای این کشور کافی است، هرچند که شرایط بین المللی و کاهش مداوم بودجه نظامی می تواند آن را تحت تاثیر قرار دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *