جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اعتراضات در آمریکا در حال تاثیرگذاری بر روی اتفاقات غزه است گفت: در طول ۷۵ سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

Loading
معاون فرهنگی سپاه در گفتگو با شورا آنلاين بررسي کرد

مزیت های قدرت نرم جمهوری اسلامی

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | نمای راهبردی

شورا آنلاین - گفتگو: در شرایط کنونی نظام بین الملل، کشورهای مختلف برای تامین منافع ملی خود، ابزارها و راه‌های جدیدی را به کار می گیرند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به بهره گیری از قدرت نرم به جای قدرت سخت اشاره داشت. چنانکه در دهه های اخیر به دلیل کاهش مشروعیت، هزینه های زیاد و ناکامی‌های کارکردی در به کارگیری از قدرت سخت، از کاربرد آنها کاسته و قدرت نرم جایگزین آنها شده است. از این منظر، دولت ها می‌توانند با ارایه تصویر جذابی از خود نزد افکار عمومی جهان، به ابزارهای مقبولی جهت پیشبرد اهداف و سیاست های خود دست یابند.

در این میان جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک خود و همچنین برخورداری از مؤلفه‌های قدرت نرم در حوزه های مختلف مذهبی، علمی و فرهنگی، امکان بهره گیری ازاین ابزار برای تحقق اهداف خود بویژه در حوزه پیرامونی اش را دارد.

با توجه به اهمیت این موضوع و نقش برجسته ای که قدرت نرم می تواند در تحقق منافع جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دوره پسابرجام ایفا نماید، شورا آنلاین مصاحبه‌ای اختصاصی را با حمیدرضا مقدم‌فر، استاد دانشگاه، کارشناس مسائل استراتژیک و معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران داشت که می توانید در ادامه مشروح آن را از نظر بگذرانید.

 حمیدرضا مقدم‌فر- معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران

شوراآنلاین: از نظر شما مولفه های قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران چیست؟

مقدم فر: اساسا اصلی ترین مولفه قدرت جمهوری اسلامی، قدرت نرم آن است، یعنی همان عواملی که باعث پیروزی انقلاب شد و انقلاب را به نتیجه رساند و همان عوامل باعث بقا و اقتدار نظام در سطح منطقه و بین الملل شده اند. یکی از این عوامل، پشتوانه مردمی نظام است یعنی بعد مردم سالاری و حمایت مردم از نظام که به عنوان سرمایه اجتماعی و یکی از مولفه های مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

یکی دیگر از مولفه‌‌های قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران تکیه به قدرت وحیانی و اراده الهی است که حمایت خداوند تبارک و تعالی، یعنی نصرت الهی را با خود همراه دارد. یکی دیگر از مولفه های قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، ‌وجود نهادهای مردمی مثل بسیج و سپاه است که هم در جنبه های سخت، نیمه سخت و هم به عنوان یکی از مولفه های مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی مطرح هستند. قدرت الگو بخشی و الهام بخشی به سایر ملل جهان از دیگر مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

 

شوراآنلاین: به نظر شما توانایی ها و نقاط ضعف جمهوری اسلامی در اعمال قدرت نرم خود کدام است؟

مقدم فر: در اعمال این قدرت نرم البته ابزارهایی نیاز است که یکی از آنها رسانه در گونه های مختلف است، یعنی رسانه است که می تواند پیام انقلاب اسلامی را به سایرنقاط دنیا بفرستد و رسانه است که می تواند در انسجام بخشی داخل موثر باشد.

با این حال در حوزه رسانه  نسبت به رسانه های پرقدرت کشورهای غربی کمبودها و نقص هایی داریم. چرا که آنها از جنبه های فناوری، تکنیک و تاکتیک های رسانه ای قدمت و توانمندی بیشتری دارند، اما با وجود برخورداری آنها از قدرت فناوری پیشرفته و ابزارهای فوق العاده، ما هم مزیت هایی داریم که آنها ندارند، یکی از مزیت ها این است که پیام انقلاب اسلامی ما یک پیام فطری است و با وجود و فطرت انسان ها سازگار است و سخن ما سخن صدق است و بر وجدان و فطرت های آماده می نشیند. یکی از این مصداق ها همین نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی در آمریکا و اروپای شمالی است. مشاهده می‌کنید که رهبر ما به جوانان اروپایی نامه می‌نویسد و با آنها صحبت می کند. چگونه می شود این ارتباط برقرار شود چون در بین جوانان اروپایی هم فطرت های پاک وجود دارد و مقام معظم رهبری هم همین فطرت های پاک چه مسلمان چه غیرمسلمان را خطاب قرار می‌دهد. اینها مزیت‌های جمهوری اسلامی ایران است که رهبر ما می تواند با جوانان اروپایی و آمریکایی در آن سر دنیا صحبت بکند.

 

شوراآنلاین: ابعاد نفوذ و اثرگذاری جمهوری اسلامی ایران در کدام بخش ها و کدام حوزه ها در سطح منطقه ای و بین المللی است؟

مقدم فر: جمهوری اسلامی امروز این افتخار را دارد که پیام انقلاب اسلامی و نفوذ انقلاب اسلامی و قدرت نرم آن در سراسر منطقه پیرامونی اش محقق شده و  در حال توسعه است. امروز پیام انقلاب اسلامی و قدرت نرم جمهوری اسلامی فقط محدود به ملت‌های مسلمان و منطقه پیرامون نیست و شامل غیرمسلمانان که مذهب و دین متفاوتی دارند نیز می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *