جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کرملین: روابط مسکو و پکن ادامه می‌یابد

تهران- ایرنا- کرملین سفر وزیر امور خارجه آمریکا به چین را کم اهمیت دانست و گفت به رغم لابی واشنگتن، مسکو و پکن به گسترش روابط خود ادامه خواهند داد.

حزب‌الله: توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

حزب‌الله: توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

شعله‌ور شدن اعتراضات ضدصهیونیستی در ایالات‌متحده / نسل زد آمریکا علیه پدران اوانجلیست

در آمریکا با یک جامعه‌ای مواجه هستیم که نسل زد آن تفکراتش فرق کرده است. همین الان در کنگره چندین نماینده با چفیه به مجلس نمایندگان می‌روند و در حمایت از فلسطین صحبت می‌کنند. ممکن است این نمایندگان یا حتی فرزندان‌شان تهدیدهایی شده باشند و حتی با خطر اخراج از مدرسه و دانشگاه روبه‌رو شده باشند ولی همه اینها نشان می‌دهد در آینده در سطح حاکمیتی آمریکا نیز شاهد تغییرات اساسی خواهیم بود.

Loading

رسانه ها؛ حمایت اتحادیه اروپا از گروه‌های تروریستی در شمال عراق و …

۱۴۰۱/۰۸/۲۴ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: حمایت اتحادیه اروپا از گروه‌های تروریستی در شمال عراق، بازار داغ دیدارها در نشست گروه 20، پیروزی "لفظی" روسیه در نشست گروه 20، طرح صلح زلینسکی، درخواست سازمان ملل برای پرداخت غرامت به اوکراین، آموزش هزاران سربازان اوکراینی توسط اتحادیه اروپا، توافق همکاری ایران و ونزوئلا در ۷ حوزه مهم، دیدار رئیس سیا با همتای روس خود در ترکیه، متهم شدن مربیان آمریکایی به دخالت در انفجار تروریستی استانبول و یک کرسی فاصله جمهوری‌خواهان تا دستیابی به اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده‌ای از آن‌ها را مرور می کنیم:

العالم : اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای با حمایت از تروریست‌ها مستقر در اقلیم کردستان عراق، حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع گروه‌های تروریستی در منطقه کردستان عراق را محکوم کرد.

العالم: جو بایدن، در حاشیه اجلاس سران گروه 20 در جزیره بالی اندونزی، با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد. همچنین ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلستان در دیدار با ولیعهد و نخست وزیر پادشاهی سعودی، محمد بن سلمان نیز، از تمایل خود برای «همکاری» به منظور تأمین منافع انگلستان و عربستان سعودی صحبت کرد.

اسپوتنیک : بلومبرگ نوشت: حضور کامل در زمان سخنرانی سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس سران گروه 20 در اندونزی یک “پیروزی لفظی برای روسیه” بود. “در سخنرانی لاوروف سالن پر بود، هیچ اعتصاب دسته جمعی وجود نداشت – چیزی شبیه یک پیروزی لفاظی برای روسیه. این نشریه خاطرنشان کرد که در سخنرانی های قبلی مقامات روسیه، “متحدان اوکراین در اعتراض، اعتصاب کرده بودند”، اما این بار سالن اجلاس سران پر بود.

ایسنا : ریاست جمهوری ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بایدن در اندونزی به اردوغان اطلاع داده است که دولتش به حمایت از روند تامین جنگنده‌های آمریکایی «اف-۱۶» به ترکیه ادامه خواهد داد و در عین حال خاطرنشان کرد که ترکیه “بازیگر مهمی” در روند عضویت سوئد در ائتلاف نظامی ناتو به‌شمار می‌آید. جو بایدن افزود: «از خرید آنکارا حمایت می‌کنیم و قانونگذاران آمریکایی را متقاعد خواهم کرد تا جنگنده‌های اف-۱۶ را به نیروی هوایی ترکیه تحویل دهند.»

تی.آر.تی : زلینسکی در اجلاس رهبران کشورهای گروه جی ـ 20 در جزیره بالی اندونزی از طریق ویدیوـ کنفرانس به رهبران شرکت‌کننده در اجلاس سران کشورهای بیست، طرح صلح متشکل از 10 پیشنهاد برای پایان‌بخشی به جنگ روسیه ـ اوکراین را مطرح کرد. او در پیشنهاد خود عناوینی مانند تامین امنیت هسته‌ای و رادیاسیون، امنیت غذایی، امنیت انرژی، آزادی کلیه اسرا، زندانیان و افراد در تبعید، اجرای شرایط سازمان ملل متحد، حفظ حاکمیت ارضی و تامین نظام جهانی، عقب‌نشینی نیروهای روسی، پایان‌یابی درگیری‌ها، اعاده عدالت، ممانعت از مسائل اکولوژیکی، جلوگیری از تنش و امضای سند تایید پایان جنگ بین طرفین را رده‌بندی کرد. رئیس دولت اوکراین در اجلاس چندین بار اجلاس سران کشورهای بیست را به‌عنوان “جی 19” تلقی کرده و بطور تلویحی اشاره کرده که روسیه باید از این اجلاس طرد شود. او گفت: آشکار است که نمی‌توان به گفته‌های روسیه اعتماد کرد و دیگر قرارداد مینسک سومی وجود نخواهد داشت که بتواند آن‌را نقض کند.

ایلنا : سخنگوی کرملین تاکید کرد که اظهارات رئیس‌جمهوری اوکراین نشان‌دهنده عدم تمایل کی‌یف برای مذاکره است.

ایسنا: در اقدامی تلافی‌جویانه، رژیم صهیونیستی از دادن رای به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که از روسیه می‌خواهد تا خسارات وارده به اوکراین را در خلال جنگ پرداخت کند، امتناع کرد. روز دوشنبه مشاور رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که رای کی‌یف در سازمان ملل به قطعنامه فلسطین علیه رژیم صهیونیستی «گاف بزرگی» بود. اوکراین جزء ۹۸ کشوری بود که روز جمعه به نفع پیشنهاد فلسطین پیرامون درخواست از دادگاه لاهه جهت اتخاذ موضع قانونی پیرامون “ماهیت حقوقی اشغالگری استعماری اسرائیل” رای داد.

خبرگزاری صداوسیما: مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای خواهان پرداخت غرامت از طرف روسیه به اوکراین شد. مدودوف در واکنش به این قطعنامه، از این سازمان خواست آمریکا را به پرداخت غرامت به کشور‌هایی که آن‌ها را ویران کرده است، ملزم کند.

مهر: شورای اروپا در بیانیه ای اعلام کرد که اتحادیه اروپا ماموریت ویژه مربوط به آموزش نظامیان اوکراینی درنبرد با روسیه را آغاز کرده است. در بیانیه شورای اروپا در این راستا آمده است: این مأموریت حدود ۱۵ هزار سرباز اوکراینی را شامل می شود که در خاک اتحادیه اروپا تحت فرماندهی مدیر کل ستاد نظامی این اتحادیه آموزش خواهند دید.

ایرنا: وزیر کشاورزی ونزوئلا که برای شرکت در نهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و ونزوئلا در تهران به سر می‌برد، گفت: هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور در حال پیشبرد توافقنامه چارچوب همکاری‌ها در ۷ بخش بزرگ انرژی، علمی، فناوری، کشاورزی و گردشگری، بهداشت و آموزش هستند.

یورونیوز: یک مقام کاخ سفید گفت که ویلیام برنز، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) برای گفت‌وگو با همتای روس خود در آنکارا حضور دارد. این فرد هدف این دیدار را انتقال پیامی درباره عواقب هرگونه استفاده از تسلیحات هسته‌ای از سوی روسیه عنوان کرد. این دیدار عصر روز دوشنبه انجام شد. این مقام که خواست نامش فاش نشود گفت: «او هیچ نوع مذاکره‌ای انجام نمی‌دهد. او درباره حل و فصل جنگ در اوکراین بحث نمی‌کند.» وی با این حال افزود که برنز درباره پرونده آمریکایی‌های بازداشت شده در روسیه صحبت خواهد کرد.

فارس: روزنامه ترکیه‌ای «ینی شفق» به نقل از پلیس مسئول تحقیقات درباره انفجار تروریستی استانبول گزارش داد احلام البشیر شهروند سوری که حمله تروریستی ۱۳ نوامبر را در خیابان استقلال انجام داد، توسط مربیان آمریکایی آموزش دیده بود.

فارس: جمهوری‌خواهان با تصاحب یک کرسی دیگر، تنها یک کرسی تا حدنصاب ۲۱۸ برای دستیابی به اکثریت در مجلس نمایندگان آمریکا فاصله دارند.

یورونیوز: بنا به گزارش آژانس مرزی اروپا، میزان موارد ورود غیرقانونی به مرزهای اتحادیه اروپا طی ۱۰ ماه نخست سال جاری میلادی ۷۳ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۶ تاکنون رسیده است.

مهر: رویترز به نقل از یک مقام ارشد دولت ترکیه گزارش داد که ترکیه برنامه دارد پس از اتمام عملیات برون‌مرزی در خاک عراق علیه عناصر سازمان تروریستی «پ‌ک‌ک»، عملیات پی‌گیری اهداف در شمال سوریه را آغاز کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *