جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

رسانه‌ها ؛ قدرت نمایی چین و روسیه در شورای امنیت و…

۱۴۰۱/۰۳/۰۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: اقدام روسیه و چین به وتوی قطعنامه آمریکا درباره کره شمالی، هشدار آنتونی بلینکن به تقویت همکاری میان چین و روسیه، تایید درگیری های سنگین در شرق اوکراین  و درخواست زلنسکی برای کمک های نظامی بیشتر، مخالفت انگلیس با توافق صلح روسیه و اوکراین، ابراز نگرانی بورل از آمادگی ضعیف نظامی اتحادیه اروپا، برگزاری کنفرانس امنیتی افغانستان در تاجیکستان، ضرب‌الاجل ۶ روزه عمران خان به دولت پاکستان، ابراز امیدواری رئیس مجمع جهانی اقتصاد به حصول توافق در وین، دیدار هیئت‌های سیاسی فنلاند و سوئد با مشاور اردوغان، گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ترکیه و فرانسه، تاکید ترکیه برادامه عملیات‌های نظامی در مرزهای جنوبی کشور، ورود زمینی ارتش ترکیه به شمال سوریه، تصویب جرم انگاری عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در پارلمان عراق، تمجید مجمع جهانی اقتصاد از چین و عذرخواهی بوریس جانسون در پي رسوایی «پارتی گیت» از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم فارسی: چین و روسیه بامداد جمعه پیش‌نویس قطعنامه امریکا که خواستار تشدید تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی به دلیل آزمایشهای موشکی جدید این کشور بود را وتو کردند.آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کرده‌اند. غیر از روسیه و چین تمامی ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت با پیش‌نویس قطعنامه آمریکا موافقت کردند. این نخستین بار از سال ۲۰۰۶ است که اعضای شورای امنیت بر سر کره شمالی به اختلاف علنی برمی‌خورند.قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار ممنوع کردن صادرات تنباکو و نفت به کره شمالی بود. این قطعنامه همچنین خواستار تحریم گروه هکری «لازاروس» بود که ایالات متحده مدعی است با حکومت کره شمالی مرتبط است.

یورونیوز: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به شدت چین را به دلیل حمایت از روسیه در جنگ با اوکراین مورد انتقاد قرار داد و گفت که این سیاست پکن باید زنگ خطر را برای همه ما که منطقه اقیانوس هند و آرام را خانه خود می‌خوانیم، به صدا در آورد.  بلینکن در سخنرانی خود در دانشگاه جرج واشنگتن همچنین در خصوص سیاست دولت بایدن در قبال چین گفت: حتی در حالی که روسیه آشکارا برای حمله به اوکراین بسیج شده است، روسای جمهوری چین و روسیه اعلام کردند که دوستی بین کشورهایشان بدون محدودیت ادامه دارد. رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه با اشاره به اینکه واشنگتن به دنبال درگیری نظامی یا جنگ سرد جدید با چین نیست افزود: ما نه دنبال درگیری و نه ایجاد یک جنگ سرد جدید با چین هستیم و برعکس مصمم هستیم که از هر دوی اینها اجتناب کنیم.

ان. اچ.کی ژاپن: زلنسکی نبرد شدید در منطقه شرق را تایید و خواهان کمک های نظامی بیشتر به اوکراین شد. ولودیمیر زلنسکی گفت که در بعضی مناطق شرقی تعداد نیروها و تجهیزات نظامی روسیه بسیار بیشتر از نیروهای اوکراینی است و درخواست کمک های نظامی بیشتری کرده است. زلنسکی همچنین گفت زمان خواهد برد تا بتوان مقامات روسیه را از ادامه جنگ منصرف کرد و اضافه کرد که کشورش هنوز به کمک شرکای خود به ویژه کمک تسلیحاتی آنها نیاز دارد.

خبرگزاری فارس:  وزیر امور خارجه انگلیس ضمن رد پیشنهادات اخیر درباره توافق صلح میان روسیه و اوکراین گفت: نباید «خشونت روسیه» را با مماشات پاسخ داد. «لیز تراس» در نشست جهانی اقتصاد در «داووس» گفت: «نباید خشونت روسیه را با مماشات پاسخ داد. نباید اجازه دهیم درگیری در اوکراین طولانی و به طور فزاینده‌ای دردآور شود». وزیر امور خارجه انگلیس گفت: «باید برای تضمین برتری اوکراین از طریق کمک نظامی و تحریم [روسیه] بی‌امان تلاش کنیم. اکنون زمان آن نیست که پا را از روی پدال گاز برداریم».

خبرگزاری ایرنا: جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه برای جنگ آماده نیست و اگر با جنگی مانند اوکراین مواجه شود، مهمات ارتش‌های کشورهای اروپایی ظرف ۲ هفته به اتمام می‌رسد. بورل در اظهارات خود در اندیشکده مرکز مطالعات سیاسی اروپا گفت: به نظر نمی‌رسد کشورهای اروپایی بتوانند به موقع قابلیت‌های نظامی خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهند زیرا این فرایند اختیاری است و قانونی وجود ندارد تا افزایش قابلیت‌های نظامی را محقق کند.او توضیح داد که اگرچه ضعف‌های دفاعی اتحادیه اروپا به خوبی شناخته شده است با این حال کشورهای عضو اتحادیه اروپا به یک زنگ هشدار نیاز دارند تا به شیوه‌ای هماهنگ عمل کنند.

الکوثرفارسی:  رسانه های تاجیکستانی از برگزاری یک کنفرانس بین المللی امنیتی با حضور جمهوری اسلامی ایران ، چین، روسیه و هند در باره افغانستان از روز پنجشنبه در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان خبر دادند. این کنفرانس بین المللی امنیتی در مورد افغانستان  به میزبانی تاجیکستان از روز پنجشنبه  به مدت دو روز آغاز شده است . وزارت خارجه تاجیکستان هنوز در مورد این نشست امنیتی اظهار نظری نکرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نخست وزیر سابق پاکستان  هشدار داد، دولت اسلام‌آباد باید ظرف شش روز آتی انتخابات جدیدی برگزار کند در غیر این صورت وی به همراه سه میلیون تن مجددا به طرف اسلام آباد دست به راهپیمایی خواهد زد. عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان این اظهارات را در یک راهپیمایی اعتراضی با حضور هزاران تن از حامیانش در اسلام‌آباد با هدف سرنگونی دولت و درخواست برگزاری انتخاباتی زودهنگام مطرح کرد.عمران خان پیش‌تر متعهد شده بود که تا زمان رسیدن به خواسته‌هایش یک تحصن طولانی برگزار خواهد کرد.

خبرگزاری ایلنا:  رئیس مجمع جهانی اقتصاد در دیدار امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران ابراز امیدواری کرد مذاکرات وین به نتیجه مورد نظر برسد و زمینه بهره گیری از توانمندیهای ایران در احیای اقتصاد منطقه و جهان بیش از پیش فراهم شود. رئیس مجمع جهانی اقتصاد با استقبال از دیپلماسی اقتصادی ایران بویژه گسترش تعاملات با همسایگان، اظهار علاقه مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس در نشست داوس ۲۰۲۲ برای گسترش همکاری اقتصادی با ایران را نیز یادآور شد و آمادگی مجمع جهانی اقتصاد برای بررسی پیشنهادات وزیر امور خارجه را نیز اعلام کرد.بورگه برنده همچنین ابراز امیدواری کرد مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی با هدف احیای برجام به نتیجه مورد نظر برسد .

خبرگزاری تسنیم: هیئت های مذاکره کننده فنلاند و سوئد با طرف ترکیه ای در آنکارا دیدار و گفتگو کردند.این دیدارها در کاخ ریاست جمهوری و به ریاست ابراهیم کالین مشاور ارشد اردوغان و سدات اونال معاون وزیر خارجه ترکیه انجام گرفت. فنلاند و سوئد خواستار پیوستن به ناتو هستند اما ترکیه با آن مخالفت کرده است. آنکارا بارها نسبت به حمایت کشورهای اسکاندیناوی بخصوص سوئد از گروه تروریستی پ ک ک معترض بوده و راه دست کشیدن از مخالفت خود را عودت تعدادی از افراد عضو این گروه در فنلاند و سوئد و نیز تعهد کتبی به عدم حمایت از این گروه در این کشورها دانسته است.

آناتولی  ترکیه: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و امانوئل مکرون همتای فرانسوی وی تلفنی گفت‌وگو کردند.رجب طیب اردوغان طی گفت‌وگوی تلفنی با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود درباره مسائل منطقه‌ای از جمله جنگ اوکراین و روسیه و درخواست سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو بحث و رایزنی کرد.اردوغان در این مکالمه پیرامون وضعیت درخواست سوئد و فنلاند برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی گفت: ارتباط سوئد و فنلاند با افراد و گروه‌های به اصطلاح تحت کنترل پ.ک.ک/ی.پ.گ با روح اتحاد ناتو سازگار نیست.

تی.آر.تی ترکیه:  شورای امنیت ملی ترکیه اعلام کرد : عملیات‌های نظامی که در مرزهای جنوبی انجام می دهیم هرگز تمامیت ارضی همسایگان را هدف قرار نداده بلکه یک ضرورت امنیت ملی است. شورای امنیت ملی ترکیه به ریاست رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تشکیل جلسه داد. در این بیانیه همچنین آمده است، از کشورهایی که با حمایت از تروریسم حقوق بین‌المللی را نقض می‌کنند، دعوت شد به این نگرش پایان داده و حساسیت امنیتی ترکیه را در نظر بگیرند.رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه در طی سخنانی در نشست کابینه در مورد عملیات‌ها برای تامین امنیت مرزهای جنوبی کشور گفته بود: “روند لحاظ گام‌های لازم در جهت تکمیل کسری‌های مرتبط با ایجاد منطقه امن با عمق 30 کیلومتری در مرزهای جنوبی‌مان را آغاز می‌کنیم.

خبرگزاری مهر: ارتش ترکیه به منظور آنچه مقابله با نیروهای کرد موسوم به قسد خوانده شده حمله زمینی به شمال سوریه را آغاز کرد.ارتش ترکیه با ورود یک ستون بزرگ نظامیان خود از گذرگاه باب السلامه به سمت مناطق شمالی سوریه تجاوز گسترده نظامی را علیه این کشور آغاز کرد.ارتش ترکیه بامداد پنجشنبه هم به بهانه مبارزه با گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامی، مناطقی در شمال عراق و سوریه را بمباران کرده بود.

دویچه وله: مجلس عراق روز پنجشنبه لایحه “جرم‌انگاری” هر شکل از عادی‌سازی روابط با اسرائیل را به اتفاق آرا به تصویب رساند.این اقدام قانونگذاران عراق چند ماه پس از برگزاری یک کنفرانس مناقشه‌برانگیز در اقلیم خودمختار کردستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل صورت می‌گیرد. از ۳۲۹ نماینده ۲۷۵ نفر در این جلسه مجلس عراق حضور یافتند و همگی به لایحه‌ای که از سوی جناح مقتدا صدر ارائه شده بود، پاسخ مثبت دادند و آن را به تصویب رساندند.

رادیو چین: نشست 2022 مجمع جهانی اقتصاد 26 مه در داووس سوئیس به پایان رسید. شان دوهرتی رئیس دپارتمان تجارت و سرمایه گذاری بین المللی مجمع جهانی اقتصاد در حاشیه این نشست در مصاحبه ای اختصاصی با رادیو و تلویزیون مرکزی چین با اشاره به بیستمین سالگرد پیوستن چین به سازمان تجارت جهانی گفت: در سال‌های اخیر، چین در زمینه‌هایی مانند کنترل آلودگی پلاستیک و تسهیل سرمایه‌گذاری تلاش های مثبتی انجام داده و قدرت رهبری خود در زمینه اقتصادی را نشان داده است.

خبرگزاری صدا و سیما: بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس روز پنجشنبه به علت برگزاری مراسم دورهمی در دوره ممنوعیت‌های مرتبط با کرونا که به رسوایی «پارتی گِیت» نیز شهرت یافته است، عذرخواهی کرد. یک روز پس از انتشار نتایج تحقیقات اداری در مورد پارتی گیت که نشان داد به ماموران حفاظت یا نظافت محل با این کار بی احترامی شده است بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، امروز رسما از این کارکنان عذرخواهی کرد. بر اساس این گزارش برخی از ماموران حفاظت یا نظافت در محل کار خود شاهد رفتار‌هایی بوده یا در معرض رفتار‌هایی قرار گرفته‌اند که باعث احساس نگرانی در آن‌ها می‌شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *