جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

چشم‌انداز انتخابات ریاست‌جمهوری در فرانسه

۱۴۰۱/۰۱/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل اروپا درباره انتخابات ریاست‌جمهوری در فرانسه و با اشاره به بخت بالای امانوئل مکرون برای پیروزی در این انتخابات برای دومین بار گفت: «در آستانه برگزاری اولین مرحله انتخابات ریاست جمهوری فرانسه معمولا کارنامه نامزدهای ریاست جمهوری مهم‌ترین موضوع در تبلیغات انتخاباتی به شمار می‌رود.»

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره وضعیت اقتصادی و سیاسی جامعه فرانسه در مقایسه با 5 سال گذشته که مکرون به عنوان جوان‌ترین رئیس‌جمهور پنجمین دوره ریاست جمهوری این کشور به قدرت رسید، گفت: «شاید بتوان گفت در این مدت تغییری جدی در وضعیت اقتصادی و سیاسی فرانسه ایجاد نشده و همان مسائل و مشکلاتی که فرانسه در پنج سال پیش با آن روبرو بود، همچنان پیش‌روی مردم فرانسه است.»

وی با اشاره به اینکه مکرون با شعار اصلاحات اقتصادی و افزایش رشد اقتصادی در فرانسه به قدرت رسید، گفت: «شکاف اقتصادی و اجتماعی در جامعه فرانسه در یک دهه گذشته مهم‌ترین پاشنه آشیل روسای جمهور سابق فرانسه و عامل مهم تک‌دوره‌ای شدن ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی و فرانسوا اولاند بود.»

به گفته این کارشناس، تصور بر این بود که مکرون نیز با توجه به ناتوانی در عمل به تحقق شعارهای خود، رئیس‌جمهور تک‌دوره‌ای در جامعه فرانسه شود، اما تداوم بهم ریختگی صف‌آرایی سیاسی احزاب فرانسه در پنج سال گذشته باعث شده است که مکرون همچنان جدی‌ترین نامزد ریاست جمهوری در این دوره از انتخابات باشد.

کارشناس مسائل اروپا در خصوص برهم ریختگی احزاب فرانسه در پنج سال گذشته، به حاشیه رفتن جریان چپ را مثال زد و ادامه داد: «این جریان عملا پایگاه اجتماعی خود را در میان طبقات متوسط و فقیر جامعه فرانسه از دست داده‌ است.»

مکی تاکید کرد: «از موضوعات مهم و محوری منشور احزاب چپ، عدالت اجتماعی و کاهش شکاف اجتماعی و اقتصادی در فرانسه است، اما در عمل هر رئیس‌جمهور و دولت چپ‌گرایی که در دو دهه گذشته در فرانسه به قدرت رسید، مجبور به کاهش برنامه‌های رفاهی و در پیش گرفتن سیاست اقتصاد رقابتی بوده است؛ آن هم با هدف کاهش کسری بودجه و بدهی‌های دولت که از سال 2008 به بعد، فرانسه را نیز همچون دیگر کشورهای اروپایی در بحران مالی فرو برد و کاهش هزینه‌های دولتی به عنوان مهم‌ترین برنامه برای کاهش کسری بودجه مدنظر قرار گرفت.»

وی درباره وضعیت جریان راست میانه نیز گفت که اگرچه این جریان وضعیت بهتری از جریان چپ دارد، ولی این احزاب نیز با چالش‌های جدی مواجه هستند و همین چالش‌ها باعث شده تا بخشی از پایگاه اجتماعی احزاب راست میانه به سمت احزاب راست افراطی گرایش پیدا کنند.

به گفته مکی، این مسائل منجر به آن شد که آن‌ها موقعیت گذشته خود را از دست بدهند.

کارشناس مسائل اروپا پس از بررسی شرایط سیاسی احزاب راست و چپ میانه و تاثیر آن بر موقعیت مکرون توضیح داد: «وضعیت این احزاب باعث شد که چهره‌ای مانند امانوئل مکرون در سال 2017 به عنوان جریان میانه بتواند هم کاخ الیزه و هم اکثریت مجمع نمایندگان فرانسه را به دست بگیرد. در 5 سال گذشته، احزاب راست و چپ میانه نتوانستند از نقاط ضعف مکرون و دولت وی بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی مناسب را برای بهبود شرایط سیاسی خود داشته باشند.»

مکی معتقد است که عوامل دیگری نیز باعث شد مکرون با وجود ناکامی در تحقق برنامه‌هایش بتواند موقعیت خود را در عرصه سیاسی فرانسه حفظ کند.

وی توضیح داد: «کرونا و بحران اوکراین نیز از جمله عوامل داخلی و خارجی بوده است که مکرون به خوبی توانست از آن جهت حفظ برتری خود نسبت به دیگر نامزدهای ریاست جمهوری استفاده کند. این در حالی است که احزاب راست افراطی و چپ میانه با برنامه‌های دولت مکرون در جهت کنترل بیماری کرونا همراهی زیادی نکردند؛ آن هم در شرایطی که اکثریت مردم فرانسه از اقدامات دولت در جهت مقابله با کرونا و واکسیناسیون عمومی حمایت کردند.»

به گفته این کارشناس، احزاب راست افراطی و چهره‌های شاخص آن مانند خانم مارین لوپن و اریک زمور تا چند ماه پیش موقعیت خوبی در عرصه سیاسی فرانسه داشتند؛ تا حدی که تصور می‌شد اریک زمور، ترامپ فرانسه شود. وی تاکید کرد که الگو و اسطوره چهره‌هایی مانند زمور و لوپن، ولادیمیر پوتین بود. زمور در سال 2019 در اظهارنظری گفته بود که فرانسه به یک پوتین قدرتمند نیاز دارد. این هواداری و همذات‌پنداری جریان راست افراطی با پوتین، با حمله روسیه به اوکراین به پاشنه آشیل آن‌ها تبدیل و باعث ریزش بخشی از آرای آنها شده است.

مکی در نهایت با اشاره به پیروزی قریب به یقین امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، گفت: «به نظر نمی‌رسد حضور دوباره مکرون در الیزه، تغییر جدی در عرصه سیاست داخلی و خارجی این کشور ایجاد کند.»

وی ادامه داد: «با توجه به اینکه مکرون در پنج سال گذشته زیر سایه آنگلا مرکل در هدایت و رهبری اتحادیه اروپا فعالیت می‌کرد شاید با توجه به تغییرات سیاسی صورت گرفته در آلمان، مکرون موقعیت بهتری در اثرگذاری در روندهای سیاسی و اقتصادی اروپا در پنج سال آینده داشته باشد.»

این کارشناس توضیح داد: «با توجه به تغییرات در رویکردهای سیاسی و امنیتی که در اتحادیه اروپا پس از حمله روسیه به اوکراین انجام شده است، باید در پنج سال آینده منتظر تحولاتی در رویکردهای سیاسی و امنیتی این اتحادیه بود.»

وی در نهایت گفت: «آلمان پیش از این به سختی حاضر بود هزینه‌های نظامی خود را برای افزایش توان نظامی اتحادیه اروپا گسترش دهد، اما با حمله روسیه به اوکراین، آلمان نیز در موقعیت ناخواسته‌ای قرار گرفته و چاره‌ای جز تقویت همکاری‌های نظامی میان کشورهای اروپایی برای مواجهه با تهدیدات امنیتی اروپا ندارد. این تغییر رویکردها باعث خواهد شد که آلمان و فرانسه با انگیزه و اراده جدی‌تری به دنبال ترتیبات امنیتی مستقل و در عین حال همکاری نزدیک با پیمان ناتو باشند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *