جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن و سیاست یک بام دو هوای آمریکا درقبال غزه

تهران – ایرنا – وزیر خارجه آمریکا در حالی که کشورش چند بار پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی در شورای امنیت مبنی بر لزوم برقراری آتش بس در نوار غزه را وتو و تاکنون از حمایت تسلیحاتی، سیاسی و اقتصادی از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ملت فلسطین دست برنداشته است، گفت: برای تامین و رفع نیازهای بشردوستانه در غزه باید در این منطقه آتش بس برقرار شود.

بلینکن وارد عربستان سعودی شد

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای 29 و 30 آوریل به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

Loading

پشت پرده تشدید خشونت‌ها علیه مسلمانان هند

۱۴۰۰/۱۲/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: کارشناس مسائل شبه قاره درباره تشدید تنش‌های مذهبی در هند و اعتراض برخی هندومذهب‌های افراطی به حجاب زنان مسلمان در دبیرستان‌ها و کالج‌ها گفت: «این مسئله به رویکرد حزب حاکم در هند برمی‌گردد؛ حزب بی‌جی‌پی که اکنون در هند حاکم است از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که بسیاری از آنها را گروه‌های رادیکال مذهبی هندو تشکیل می‌دهند. گروه‌هایی که معتقد هستند هندوستان نباید جایی برای مسلمانان و سایر مذاهب باشد.»

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «گروه‌های رادیکال حزب حاکم مدعی هستند هندوستان یک کشور هندو است و باید بر اساس ارزش‌های هندو اداره شود.»

این کارشناس با اشاره به اینکه این تفکر در میان گروه‌هایی که وابسته یا متحد حزب بی‌جی‌پی هستند، بسیار قوی است، گفت: «این عده در دانشگاه‌ها نفوذ بسیار بالایی دارند و لذا اکنون این بحث را مطرح ‌کرده‌اند که حجاب خانم‌های مسلمان خلاف ارزش‌های هندی و نشانه‌ای از نماد اسلامی در این کشور است.»

به گفته ملازهی این ذهنیت در میان این افراد وجود دارد که قبل از آنکه انگلیس‌ها، هند را اشغال کنند حکومت در اختیار مسلمانان بود و گورکانی‌های هند نزدیک به 300 تا 400 سال در آنجا حکومت کردند.

وی افزود: «درواقع این ذهنیت در جناح رادیکال هندومذهب بسیار پررنگ‌ است و این‌ها همان گروه‌هایی بودند که بعد از سال 1947 که شبه قاره هند استقلال پیدا کرد موجب درگیری بین مسلمانان و هندوها شدند و سرانجام نیز مسلمانان راه‌حل را در تجزیه شبه‌قاره هند دیدند تا کشور خاص خود را تشکیل دهند.»

ملازهی با اشاره به واقعه تخریب مسجد بابری در سال 1992 گفت: «در آن مقطع عده‌ای از گروه‌های رادیکال هندو اقدام به تخریب مسجد بابری کردند. ادعای این افراد این بود که این مکان پیش‌تر معبد هندو بوده که مسلمانان آن را تخریب کرده و مسجد ساختند؛ لذا با طرح چنین ادعایی مسجد را ویران کرده و دو مرتبه در آن محل، معبد رام را بنا کردند.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره با بیان این که این تضاد تا زمان پیروزی آقای نارندا مودی در گجرات به عنوان سروزیر ادامه داشت، گفت: «در زمان سروزیری مودی در این منطقه بین مسلمانان و هندوها درگیری شدیدی صورت گرفت و بیش از دو هزار نفر از مسلمانان در گجرات کشته شدند.»

ملازهی تاکید کرد که از آن زمان این اختلافات گاهی شدت گرفته و گاهی فروکش کرده است.

این کارشناس با اشاره به دوره حکومت‌داری حزب کنگره گفت: «این حزب، حزب سکولاری بود و مسلمانان راحت‌تر می‌توانستند در جامعه فعالیت کنند، اما از زمانی که حزب بی‌جی‌پی قدرت را در دست گرفت، جریان‌های رادیکال در دستگاه‌های امنیتی، دانشگاه‌ها و دیگر ارگان‌ها نفوذ کرده و مورد حمایت آقای مودی نیز قرار گرفتند.»

وی ادامه داد: «اکنون نیز این جریان‌های رادیکال مسئله حجاب را بهانه قرار داده‌ و مسلمانان را از این طریق تحت فشار قرار می‌دهند تا اهداف خود را پیش ببرند.»

ملازهی در ادامه در خصوص واکنش جهان اسلام در قبال اعمال اینگونه فشارها و بی‌عدالتی‌ها علیه مسلمانان در هند اظهار داشت: همان‌طور که در گذشته جهان اسلام از طریق سازمان همکاری‌های اسلامی نسبت به این‌گونه رخدادهای تاسف‎‌بار حساسیت نشان می داد، انتظار می‌رود با اقدام به موقع این سازمان و کشورهای اسلامی از تداوم این رویکردهای غیرقابل‌پذیرش جلوگیری به عمل آید.

اگرچه متاسفانه به لحاظ تشتت در جهان اسلام و وجود برخی ملاحظات سیاسی از یک طرف و پیشبرد پروژه ابراهیم با حمایت آمریکا از طرف دیگر برای فریب برخی دولت‌های منطقه جهت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و غفلت آنها از آرمان ملت فلسطین و سرنوشت ملت های مسلمان در جهان، نمی‌توان امید زیادی به واکنش جدی از سوی آنها داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *