جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

Loading

رسانه‌ها؛ چین بزرگترین چالش آمریکا و…

۱۴۰۰/۰۹/۱۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: سخنرانی وزیر دفاع آمریکا  در نشست دفاع ملی بنیاد ریگان، ابراز نگرانی آمریکا از توسعه توانایی فضایی چین، تاکید رهبر چین بر لزوم پایبندی به چندجانبه‌گرایی، همکاری‌ دفاعی و مقابله با چین درصدر موضوعات سفر پوتین به هند، گفت‌وگوی بلینکن و بن‌زاید، سفرمشاور امنیت ملی امارات متحده عربی به تهران، سفراردوغان به قطر، نشست ۳ جانبه نخست وزیر اسرائیل با رهبران قبرس و یونان در قدس، آغاز سفر ولی‌عهد‌ سعودی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اعتراف نخست وزیر اسبق رژیم اسرائیل به دست برتر ایران در مذاکرات هسته‌ای، نشست مهم و سرنوشت‌ساز نجف درخصوص نتایج انتخابات عراق، گزارش موسسه سیپری درباره افزایش فروش تسلیحات در دنیا، همکاری روسیه و ترکیه در ساخت جنگنده ، برگزاری دادگاه نظامی آنگ سان سو چی،درخواست پاپ فرانسیس برای رسیدگی به بحران مهاجران، تکذیب ورود مهاجران به اروپا از طریق روسیه از سوی پوتین  وکاهش نگرانی ها  درخصوص امیکرون  از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صدا و سیما: وزیر دفاع آمریکا در نشست دفاع ملی بنیاد ریگان گفت : چین بزرگترین چالش ما است. لوید آستین تصریح کرد: ارتش چین به سرعت در حال بهبود بسیاری از توانایی‌های خود از جمله در بخش تهاجمی و دفاع موشکی هوایی و سیستم‌های ضد دریایی است. وزیر دفاع آمریکا در سخنانی در نشست دفاع ملی بنیاد ریگان در ایالت کالیفرنیا گفت: همانطور که رئیس جمهور بایدن گفته است، ما در رقابت سرسختانه‌ای با جمهوری خلق چین قرار داریم. همانطور که وی این موضوع را به طور شفاف اعلام کرد، پکن تنها رقیبی است که می‌تواند تمامی ابزار‌های قدرت اقتصادی، سیاسی، نظامی و فن آوری خود را با هم ترکیب کند تا چالشی پایدار را برای یک سیستم بین المللی باثبات و آزاد ایجاد کند.

خبرگزاری ایرنا: یک مقام ارشد نظامی آمریکا نسبت به توانایی و ظرفیت های فضایی چین هشدار داد و با اشاره به پیشی جستن پکن در این زمینه افزود، توسعه  قابلیت های فضایی چین دو برابر آمریکا است. ژنرال دیوید تامپسون رئیس عملیات فضایی از «نیروی فضایی آمریکا» گفت، «ظرفیت و توانایی های توسعه فضایی چین  دو برابر آمریکا است».

رادیو چین: «شی جین پینگ» رهبر  چین در مراسم افتتاحیه «مجمع بین‌المللی تسونگ دو2021» در  پکن سخنرانی ویدئویی ایراد کرد.وی تاکید کرد: در دنیای امروز، بشر در  حال تجربه کردن بحران‌های متعدد و بی‌سابقه‌ای است. در مواجهه با مسائل و چالش‌های  بی‌پایان جهانی، ما باید بر رویکرد باز و مشورت و همکاری و جریان چندجانبه‌گرایی  پایبند باشیم و فعالانه ساختن جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشریت را ترویج  کنیم.رهبر چین توضیح  افزود: باید ضمن پایبندی بر چندجانبه گرایی واقعی، سیستم مدیریت جهانی را نیز تکامل  بخشیم و پروسه همکاری جهانی را عملی  کنیم.

آناتولی  ترکیه:  پیش‌بینی می‌شود همکاری‌ دفاعی و سیاست مشترک مقابله با چین در صدر موضوعات مورد مذاکره میان رئیس جمهور روسیه و مقامات هندی طی سفر پوتین به دهلی نو قرار گیرد.سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه نیز پوتین را در سفر به هند که امروز دوشنبه دسامبر صورت می‌گیرد همراهمی می‌کنند. فروش سامانه دفاع هوایی اس- 400 روسیه به هند به ارزش 5 میلیارد دلار مهمترین موضوع در روابط میان دهلی‌نو و مسکو طی ماه‌های اخیر بوده است.روسیه هم اکنون در حدود 60 درصد از نیازهای صنایع دفاعی هند را تامین می‌کند.

خبرگزاری ایلنا: وزیر خارجه آمریکا و ولیعهد ابوظبی در آستانه سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی به تهران گفت‌و‌گو کردند.بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، دو طرف درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای و راه‌های گسترش و تعمیق همکاری‌های واشنگتن و ابوظبی رایزنی کردند. بلینکن در این گفت‌وگو از حمایت‌های امارات از آمریکا در جریان خروج نیروهای این کشور از افغانستان قدردانی کرد.

الکوثر فارسی: رئیس جمهور اسلامی ایران تاکید کرد: امنیت کشور‌های منطقه بهم گره خورده است و ایران از امنیت کشور‌های حاشیه خلیج فارس حمایت می‌کند.آقای سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در دیدار شیخ طحنون بن زاید آل نهیان مشاور امنیت ملی امارات با اشاره به سابقه روابط دوستانه ۲ کشور، گفت: روابط حسنه با کشور‌های منطقه از اولویت‌های سیاست خارجی در دولت جدید است و به همین دلیل از توسعه روابط با امارات استقبال می‌کنیم.

تی.آر.تی ترکیه: رئیس جمهور ترکیه به دعوت شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی، امیر قطر به منظور شرکت در هفتمین نشست کمیته عالی راهبردی بین دو کشور به دوحه سفر کرد. نشست کمیته عالی راهبردی به ریاست اردوغان و آل‌ثانی و حضور وزرای مربوطه در دوحه برگزار خواهد شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه شنبه میزبان نشست سه جانبه با رهبران یونان و قبرس در قدس خواهد بود. در این نشست نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، رئیس جمهوری قبرس و نخست وزیر یونان حضور خواهند داشت.قرار است در این نشست فرصت ها و چالش های مختلف در خاورمیانه، تقویت همکاری در زمینه انرژی، تقویت گردشگری، مقابله مشترک با تغییرات اقلیمی و همکاری برای مقابله با ویروس کرونا بررسی شود.

خبرگزاری فارس:  منابع آگاه در ریاض از آغاز سفر دوره‌ای ولی‌عهد سعودی به برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از امروز (دوشنبه) با محوریت ایران خبر دادند. این سفر «بر تقویت همکاری و هماهنگی بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در همه زمینه‌ها و موضوعات مهم منطقه تمرکز دارد و از مهمترین موضوعات در دستور کار این سفر، مناقشه درباره پرونده هسته‌ای و موشکی ایران با همه اجزای آن و هر آن‌چه که به دستیابی به امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی کمک می‌کند، است.

اسپوتنیک روسیه: نخست وزیر اسبق اسرائیل گفت: اکنون ابتکار عمل هسته‌ای در دست ایران است. ایهود باراک اعلام کرد، سیاست‌های بنیامین نتانیاهو در قبال ایران باعث شده است تا ابتکار عمل به طور کامل در دست ایران قرار بگیرد. باراک تهدیدهای نتانیاهو علیه تهران را سخنانی توخالی توصیف کرد.

خبرگزاری مهر : رهبران احزاب و جریان های هیأت هماهنگی شیعیان عراق فردا سه شنبه نشست مهمی را با حضور «مقتدی صدر» در شهر «نجف» برگزار می کنند؛ نشستی که انتظار می رود طی آن نقشه سیاسی آینده عراق ترسیم شود. این درحالی است که روز پنجشنبه هفته گذشته اولین نشست مشترک میان هیأت هماهنگی شیعیان با حضور مقتدی صدر در منزل «هادی العامری» برگزار شد.در جریان نشست مذکور، «نوری المالکی» رهبر ائتلاف دولت قانون، «شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق»، «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشد شعبی و «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی در منزل هادی العامری حضور یافتند.

خبرگزاری تسنیم: جدیدترین گزارش موسسه صلح سیپری نشان می‌دهد که فروش شرکت‌های تسلیحاتی دنیا در سال کرونایی ۲۰۲۰ همچنان افزایش داشته و آمریکا با فاصله زیاد در صدر لیست بزرگترین فروشندگان تسلیحات در دنیا قرار داشته است. این شرکت ها در مجموع 531 میلیارد دلار (470 میلیارد یورو) تسلیحات به فروش رسانده‌اند که نسبت به سال قبل از آن حدود 1.3 درصد افزایش داشته است.تولید کنندگان سلاح در آمریکا همچنان در این لیست فروش تسلیحات در صدر قرار دارند و بعد از آن تولید کنندگان سلاح چینی قرار می گیرند.

العالم فارسی: روسیه به ترکیه در ساخت جنگنده ملی کمک می‌کند. رئیس صنایع دفاعی ترکیه گفت که مسکو و آنکارا در حال همکاری در زمینه‌های دفاعی از جمله توسعه جنگنده ملی TF-X هستند. دیمیتری شوگایف رئیس همکاری فنی نظامی سرویس فدرال روسیه گفت که مسکو و آنکارا درباره موضوع همکاری در زمینه توسعه جت جنگنده TF-X‌در حال رایزنی هستند. ترکیه از سال 2016 کار بر روی پروژه جت جنگنده ملی خود را آغاز کرده است.

یورونیوز: دادگاه نظامی میانمار امروز دوشنبه آنگ سان سو چی، برندۀ جایزه صلح نوبل و رهبر اتحادیه ملی برای دموکراسی را به ۴ سال زندان محکوم کرد.این خبر از سوی زاو مین تون، سخنگوی دولت نظامی میانمار اعلام شد. به گفته او خانم سو چی به اتهام تحریک ناآرامی‌های عمومی و نقض قوانین بهداشتی مرتبط با ویروس همه‌گیر کووید۱۹ محاکمه شده است.او گفت که خانم سو چی «بر اساس بند بی ماده ۵۰۵ قانون مجازات به دو سال زندان و بر اساس قانون بلایای طبیعی به دو سال دیگر» محکوم شده است.دولت غیرنظامی میانمار و پارلمان این کشور، در اول فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی با کودتای نظامیان سرنگون شدند .

 ان. اچ.کی ژاپن: پاپ فرانسیس در جریان دیدار خود از جزیره لسبوس یونان خواستار تلاش های بین المللی برای رسیدگی به بحران پناهندگان و مهاجران شد.پاپ روز یکشنبه از این جزیره که گذرگاه اصلی پناهندگان و مهاجران عازم به اروپا است بازدید کرد.او اولین بار در سال ۲۰۱۶ هنگامی که موج عظیمی از پناهندگان و مهاجران از سوریه و مکان های دیگر به این سواحل وارد شدند، از آنجا بازدید کرده بود.

ایران پرس:رئیس‌جمهور روسیه هرگونه مشارکت شهروندان این کشور در قاچاق مهاجران به اروپا را رد و ابراز امیدواری کرد که این وضعیت تداوم داشته باشد. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه تأیید کرد که روسیه هیچ‌گونه ورود و هجوم پناهجویان از خاک خود به اتحادیه اروپا را ثبت نکرده است. وی ابراز امیدواری کرد که وضعیت در این زمینه بدتر نشود.

دویچه وله: کارشناس ایمونولوژی و مشاور دولت آمریکا گفت یافته‌های اولیه در مورد سویه اومیکرون نشان نمی‌دهند که این سویه باعث ایجاد شکل حاد بیماری کرونا در مبتلایان شده باشد. او تاکید کرده که هنوز برای ارزیابی نهایی زود است.آنتونی فائوچی، رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا و مشاور دولت بایدن در امور کرونا به شکبه تلوزیونی CNN آمریکا گفت سویه جدید کرونا (اومیکرون) به سرعت در آفریقای جنوبی در حال گسترش است و می‌تواند سریع‌تر از سایر سویه‌ها سرایت کند، اما با توجه به شواهد به نظر نمی رسد که اومیکرون باعث بروز نوع حاد بیماری کرونا در مبتلایان شود.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *