جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

سرکوب جنبش دانشجویی «همبستگی با مردم غزه» که در آمریکا از سوی پلیس این کشور و با همکاری برخی مسوولان دانشگاه‌ها ادامه دارد و پلیس ده‌ها نفر را در داشنگاه تکنیک ویرجنیا دستگیر کرده است.

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

Loading

شرط خلاصی عربستان و امارات از باتلاق یمن؛ خروج از المهره، میون و سقطری

شورای راهبردی آنلاین – رصد: هم‌زمان با توقف مذاکرات صلح بین انصار الله و ائتلاف تحت رهبری سعودی‌ها در یمن، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تسلط خود را بر مناطق استراتژیک این کشور حفظ کرده‌اند. بعید است ریاض و ابوظبی بدون تشدید فشارهای بین‌المللی از این مناطق خارج شوند.

بروس ریدل در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز (BROOKINGS) آن را منتشر کرد؛ نوشت: سعودی‌ها بیشتر توجه خود را به استان المهره، دومین استان بزرگ یمن که با عمان همسایه است، معطوف کرده‌اند. المهره از قلمرو تحت کنترل انصارالله در شمال یمن فاصله دارد و مسلمانان سنی مذهب، اکثریت جمعیت آن را تشکیل می‌دهند. المهره احتمالاً حدود 300000 نفر جمعیت دارد، هرچند تخمین جمعیت در یمن با حدس و گمان بسیاری همراه است.

با آغاز سال 2017، سعودی‌ها به‌تدریج کنترل المهره را در دست گرفتند. آن‌ها مرکز این استان را اشغال کرده و پست‌های مرزی با عمان را نیز در اختیار گرفتند. دیده‌بان حقوق بشر گزارش کرده است که سعودی‌ها و قبایل متحد آن‌ها برای سرکوب هرگونه مخالفت با اشغال خود از زور، شکنجه و بازداشت خودسرانه استفاده کرده‌‌اند. سعودی‌‌ها در خلال حضور خود در استان المهره 20 پایگاه و مرکز نظامی احداث کرده‌اند تصاحب المهره دسترسی مستقیم به اقیانوس هند را برای عربستان سعودی فراهم می‌کند. بر اساس برخی گزارش‌ها، سعودی‌‌ها به دنبال ایجاد خطوط لوله نفتی از شرق عربستان در اقیانوس هند از طریق استان المهره یمن هستند. این اقدام موجب کاهش وابستگی عربستان به تنگه هرمز برای صادرات نفت و کاهش اهرم فشار احتمالی ایران بر ریاض می‌‌شود. عمانی‌ها از نزدیک نقش سعودی‌ها در المهره را زیر نظر دارند. عمان تنها رژیم پادشاهی خلیج‌(فارس) است که به ائتلاف سعودی نپیوست و در مسئله یمن بی‌طرف ماند و اغلب میزبان گفتگوهای خارجی با انصارالله در مسقط بود. سلطان قابوس در سال 2016 اظهار داشت که تصمیم عربستان برای مداخله در یمن اشتباه بوده است. جانشین وی نیز به‌درستی نگران آینده یمن، به‌ویژه در المهره و حضرموت است.

از طرف دیگر، امارات نیز هم‌زمان با کاهش نقش خود در جنگ در سال گذشته از بیم انتقادهای بین‌المللی، بر جزایر راهبردی یمن تمرکز کرده است. اماراتی‌ها در «المخا»، «شبوه» و برخی مناطق حاضر هستند؛ اما در برخی جزایر حضوری فعال‌تر دارند. اماراتی‌ها تصمیم گرفته‌اند تا آنجا که ممکن است بی‌سروصدا از باتلاق یمن خارج شوند و حضور خود را در عدن کاهش دهند. البته آن‌ها هنوز هم دسته‌های کوچکی از نیروها را در برخی از شهر‌های یمن مستقر کرده‌اند.

اما درمجموع اماراتی‌ها بر چندین جزیره کلیدی یمن متمرکز هستند. اخیراً تصاویر ماهواره‌ای نشان داده است که امارات متحده عربی در حال ساخت یک پایگاه هوایی در جزیره میون است که در تنگه باب المندب واقع‌شده و دریای سرخ را به خلیج عدن متصل می‌کند. این جزیره، کلید کنترل باب المندب است.

میون که به آن پریم نیز گفته می‌شود، از دوران باستان هدف امپراتوری‌های بزرگ بوده است. پرتغال و امپراتوری عثمانی در دهه 1600 بر سر آن جنگیدند. انگلیسی‌ها در زمان ساخت کانال سوئز در سال 1857 آن را از عثمانی‌ها گرفتند. جمهوری دموکراتیک خلق یمن (PDRY) در سال 1968 کنترل آن را به دست گرفت و اینک نیز در اختیار اماراتی‌ها قرار دارد.

ابوظبی کنترل جزیره سقطری در خلیج عدن را نیز در دست دارد. سقطری که بسیار بزرگ‌تر از میون است، 60 هزار نفر سکنه دارد و بزرگ‌ترین جزیره در مجمع‌الجزایری است که به نام سقطری شناخته می‌شود. اماراتی‌ها در این جزیره دارای یک پایگاه نظامی هستند که از آن برای جمع‌آوری اطلاعات مربوط به رفت‌وآمد دریایی در باب المندب و خلیج عدن استفاده می‌‌شود.

اخیراً گزارش‌های مطبوعاتی در مورد بازدید گردشگران اسرائیلی از سقطری به‌عنوان بخشی از توافق آبراهام بین اسرائیل و امارات منتشرشده است. هزاران اسرائیلی از دبی و ابوظبی بازدید کرده‌اند و ظاهراً برخی از آن‌ها از پروازهای هفتگی برای سفر به این جزیره استفاده می‌کنند.

ریاض و ابوظبی در تلاش‌اند تا از باتلاق پرهزینه‌ای که در سال 2015 در آن گرفتار شده‌اند، برای خود منافعی کسب کنند. چرا که دستیابی به مناطق استراتژیک ممکن است تنها سود ممکن برای این دو کشور باشد. اگرچه بعید است حاکمیت آن‌ها بر این مناطق توسط هیچ دولت یمنی پذیرفته شود. درحالی‌که ابوظبی و ریاض در برهه کنونی از حالت رکود سیاسی نهایت استفاده را می‌کنند، ایالات‌متحده نباید یکی از طرفین تجزیه یمن باشد. اگر آتش‌بس در یمن برقرار شود، سعودی‌ها و اماراتی‌ها باید المهره، میون و سقطری را تخلیه و کنترل آن‌ها را به یمنی‌‌ها بازگردانند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *