جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان:قضاوت ما بر مبنای رفتار دولتمردان آمریکاست/ ایده‌های منطقی حماس روی میز است

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

نگرانی ائتلاف سعودی – غربی از پیشروی‌های نظامی انصارالله

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: بدون توجه به واقعیت‌های میدانی در یمن و بدون محاسبه نگرانی‌های مشترک ریاض و پایتخت‌های غربی نمی‌توان به علل تغییر مواضع تبلیغاتی و اعلامی مقامات واشنگتن و به دلایل تحرکات به‌اصطلاح صلح طلبانه آن‌ها در یمن پی برد. جعفر قنادباشي-كارشناس مسائل خاورميانه

در پی تحرکات دیپلماتیک چند هفته اخیر دولت‌های آمریکا و انگلیس در خصوص پایان بخشیدن به جنگ شش‌ساله یمن، شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز  طی بیانیه‌ای خواستار توقف هرچه سریع‌تر درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس در این کشور شده است؛ بیانیه‌ای که از دیدگاه کارشناسان سیاسی، نباید آن را نتیجه تغییر سیاست‌های عملی دولت‌های غربی در قبال جنگ یمن دانست، بلکه صدور آن از ضرورت‌های دیگری سرچشمه می‌گیرد.

این در حالی است که رسانه‌های مرتبط با دولت‌های غربی نیز کوشیده‌اند تا مجموع  این تحرکات دیپلماتیک به‌اصطلاح صلح طلبانه در خصوص جنگ شش‌ساله یمن را، نتیجه روی کار آمدن دمکرات‌ها در آمریکا و اعلام رسمی سیاست‌های منطقه‌ای «جو بایدن» بشمار آورند و از واقعیت‌های میدانی تأثیرگذار و از روندی که طی چند ماه اخیر بر منازعات نظامی یمن حاکم شده و موجبات نگرانی شدید آن‌ها را فراهم  کرده، سخنی به میان نیاورند. حال‌آنکه نشانه‌ها و شواهد متعددی در دست است که از ارتباط مستقیم  میان مواضع و تحرکات کنونی دولت‌های غربی و واقعیت‌های میدانی در جبهه منازعات نظامی خبر می‌دهد. چراکه  پیشروی‌های سرنوشت‌ساز ارتش و نیروهای مردمی یمن در استان راهبردی و نفت‌خیز «مأرب» و شکست‌های فضاحت‌بار نیروهای متجاوز و مزدوران سعودی در این جبهه، رویداد کوچکی نیست که در محاسبات دولت‌های غرب مورد ملاحظه قرار نگرفته باشد؛ واقعیتی که نگرانی‌های بسیار شدید مقامات ریاض را برانگیخته و با انتقال این نگرانی‌ها به غرب، واکنش‌های واشنگتن، لندن و برخی دیگر پایتخت‌های اروپایی را  هم سبب شده است. البته نشانه و شاهد روشن‌تر در این خصوص، عدم کوشش غرب برای توقف عملی تهاجمات نظامی ائتلاف سعودی به یمن و از آن مهم‌تر، عدم تلاش آن‌ها برای برچیدن محاصره اقتصادی این کشور است و این همان  نشانه‌ای است که به‌طور واضح‌تری، تبلیغاتی بودن مواضع واشنگتن و دیگر کشورهای غربی را برملا می‌کند.

به هر ترتیب بدون توجه به واقعیت‌های میدانی در یمن و بدون محاسبه  نگرانی‌های مشترک ریاض و پایتخت‌های غربی نمی‌توان به علل تغییر مواضع تبلیغاتی و اعلامی مقامات واشنگتن و  به دلایل تحرکات به‌اصطلاح صلح طلبانه آن‌ها پی برد. حال‌آنکه شخص رئیس‌جمهور آمریکا حدود یک ماه و نیم پیش با حضور در وزارت امور خارجه این کشور تأکید کرد که «دولتش قصد دارد در راستای پایان دادن به جنگ یمن، حمایت از عملیات تهاجمی ائتلاف سعودی در جنگ یمن را متوقف کند.» و این سخن «بایدن» همان سخنی بود که هیچ‌گاه در عرصه عمل مصداقی پیدا نکرد.

درمجموع باید گفت که روند چندماهه حاکم بر نبردها در استان کلیدی مأرب و قرار گرفتن این استان نفت‌خیز در آستانه آزادسازی کامل، ائتلاف متجاوز سعودی و حامیان غربی‌اش را نه‌تنها شدیداً  آشفته ساخته، بلکه این واقعیت مهم را بیش از گذشته برملا کرده است که سیاست یورش و تجاوز نظامی شش‌ساله به یمن به پایان راه رسیده  است و در این وانفسا دنیای غرب و ارتجاع منطقه ناچار است تا سیاست‌های مزورانه‌ای در قبال این کشور به اجرا بگذارند تا شاید بتوانند با شعار پایان جنگ و ضرورت برقراری آتش‌بس، ارتش و نیروهای مردمی یمن را از پیشروی‌های بیشتر و کسب پیروزی افتخارآمیز نهایی بازدارد.

لذا از یک‌سو امیدوارند تا شعار ضرورت برقراری آتش‌بس آن‌ها، موجبات ایجاد فشارهای سیاسی و تبلیغاتی برای بازداشتن ارتش و نیروهای مردمی یمن  از تسلط کامل بر استان مأرب و درنتیجه آزادی سازی کامل این استان راهبردی را فراهم کند و از سوی دیگر درصدد ایجاد ترتیبات جدیدی هستند تا جنگ‌افروزی‌ها در داخل یمن را برای سال‌های طولانی دیگر تداوم ببخشند. چنانکه فریب و ترغیب ترکیه برای انجام فعالیت‌های نظامی در یمن ازجمله این ترتیبات است که فرصتی را برای رهایی نظامیان عربستان و مزدورانشان از چنگال نیروهای قدرتمند دفاعی یمن فراهم می‌سازد.

ترکیه بر اساس سیاست‌های بلند پروازانه اردوغان و به دنبال ناکامی‌های نظامی برای قبضه کردن انحصاری منابع نفتی لیبی، اینک در جستجوی فضایی است تا خود را از قرار گرفتن در بن‌بست سیاسی و تبلیغاتی رهایی بخشد و لذا اینک بدون توجه به نقشه‌های فریبنده غرب و ارتجاع منطقه که در طراحی آن قاعدتاً صهیونیست‌های نیز نقشی جدّی دارند به‌سوی باتلاقی خطرناک پیش می‌رود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *