جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اردن: فاجعه انسانی در غزه رو به وخامت است

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه و مهاجران اردن، امروز (شنبه) با بیان اینکه فاجعه انسانی در نوار غزه بدون راه حل های مشخص در حال بدتر شدن است، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ چشم اندازی برای پایان دادن به تجاوزات علیه نوار غزه وجود ندارد.

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران – مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست

تهران- ایرنا- «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

Loading

رسانه ها ؛ رونمایی از ارز دیجیتالی چین و…

۱۳۹۹/۰۷/۲۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: عرضه گسترده یوان دیجیتالی در چین، ازسرگیری تنش‌ها میان باکو-ایروان،تاکید اتحادیه اروپا بر اجرای کامل توافق‌ آتش‌بس در قره‌باغ، روسیه خواستار حفظ آتش بس میان آذربایجان و ارمنستان، حمایت عربستان از مواضع باکو درخصوص قره باغ، تاکید الهام علی‌یف بر حضور ترکیه در مذاکرات قره‌باغ، فعالیت ارتش سایبری ترکیه علیه امارات و رژیم صهیونیستی، تنش در روابط روسیه و بلغارستان، مخالفت رژیم صهیونیستی با فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» آمریکا به قطر، ماموریت ویژه ترامپ برای ولیعهد ابوظبی، برگزاری  انتخابات ریاست جمهوری ترک قبرس شمالی در دور دوم و پیروزی امامعلی رحمان در انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

رادیو چین: مقامات شهرداری شهر «شنزن» در استان «گوانگدونگ» و بانک مرکزی چین به صورت مشترک انتشار بسته های قرمز یوان دیجیتالی را آغاز کردند؛ پیشگامی چین در این زمینه،‌ مردم این کشور را به استفاده از ارز دیجیتالی نزدیک تر می کند. مردم شهر شنزن مجوز شرکت در یک قرعه کشی با هدایای پولی شامل 50 هزار بسته قرمز ارز دیجیتالی در طول تعطیلات و یا مناسبت های خاص را گرفته اند؛ ارزش هر بسته قرمز ارز دیجیتالی 200 یوان است.

خبرگزاری فارس: با گذشت تقریباً دو روز از آغاز اجرای توافق آتش‌بس، مقام‌های دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان صبح امروز مجدداً یکدیگر را به حملات خمپاره‌ای به قلمروهایشان متهم کردند. علیرغم آنکه وزارت دفاع جمهوری ارمنستان اوایل صبح امروز (دوشنبه) در صفحه توییتر خود شب آرامی را در منطقه قره باغ کوهستانی گزارش کرده بود، ساعاتی پیش اعلام کرد که جمهوری آذربایجان حملات خمپاره‌ای خود را از سرگرفته است.

خبرگزاری ایرنا: اتحادیه اروپا از طرفین درگیر در مناقشه قره‌باغ خواست به طور کامل و الزام‌آور توافق آتش‌بس حاصل شده اخیر در مسکو را اجرایی کنند. اتحادیه اروپا طی بیانیه‌ای اعلام کرد: این اتحادیه از توافق حاصل شده اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو استقبال می‌کند. اتحادیه اروپا از طرفین درگیر می خواهد به طور کامل و دقیق این توافق را اجرا کنند و همچنین از بازیگران خارجی می خواهد از انجام هرگونه اقدام تحریک آمیزی که موجب افزایش تلفات در این درگیری‌ها شود، امتناع کنند.

 ان. اچ.کی ژاپن: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از آذربایجان و ارمنستان خواسته است که توافق آتش بس به میانجیگری روسیه را رعایت کنند. حتی پس از اجرای این توافق در ظهر روز شنبه به وقت محلی درگیری نظامی بین این دو طرف ادامه داشته است.لاوروف روز یکشنبه با مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه یک مکالمه تلفنی داشت و باور بر این است که خواهان همکاری ترکیه برای حفظ این آتش بس شد. ترکیه در حال کمک به آذربایجان بوده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر خارجه جمهوری آذربایجان ضمن تماس تلفنی با همتای سعودی خود، تحولات میدانی و سیاسی در منطقه قره باغ را مورد بررسی قرار داد. وزیر خارجه عربستان در این گفتگو نسبت به اوضاع متشنج قره باغ ابراز نگرانی کرده و گفت، کشورش از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت می کند و باید این اختلاف از طریق مذاکره سیاسی حل شود.

تی.آر.تی ترکیه:  رئیس جمهور آذربایجان بر لزوم حضور ترکیه در مذاکرات مرتبط با اشغال قره‌باغ تاکید کرد. الهام علی یف گفت: شکی در این امر وجود ندارد که ترکیه باید نقش مهمی در حل و فصل منازعات داشته باشد. اینکه این نقش قانونی و یا واقعی باشد، یک مسئله فنی است. اگر خواهان حل این منازعه هستیم، باید قالب جدیدی برای آن ایجاد کنیم.

الکوثر فارسی: روزنامه صهیونیستی “اورشلیم پست” نوشت که ارتش سایبری ترکیه از ژوئن حملات خود را علیه امارات، رژیم صهیونیستی، یونان و ارمنستان افزایش داده است. اورشلیم پست افزوده است : هر روزنامه‌نگار یا فعالی که از سیاست‌های خارجه ترکیه انتقاد یا فعالیت‌های طرف‌هایی مثل کردها را پوشش می‌دهد طی سال‌های گذشته عادت کرده که در معرض حملاتی در پایگاه‌های اجتماعی به ویژه توییتر از سوی حساب‌های مورد حمایت ترکیه قرار گیرد.

خبرگزاری صدا و سیما: به دنبال اخراج ماه گذشته دو دیپلمات روسیه از بلغارستان که به جاسوسی متهم شده بودند سفیر بلغارستان روز دوشنبه به وزارت امور خارجه روسیه احضار شد.به دنبال آنکه این دیپلمات‌ها “عنصر نامطلوب” خوانده شدند، روسیه متعهد شد که این اقدام را تلافی کند.

العالم فارسی: وزیر اطلاعات صهیونیستی در واکنش به خبر رویترز درباره درخواست قطر برای خرید جنگنده‌های «اف-۳۵» از آمریکا، گفت رژیم صهیونیستی با فروش این جنگنده‌ها به قطر مخالفت خواهد کرد. «الی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی در واکنش به خبر خبرگزاری رویترز درباره ارسال درخواست رسمی از سوی قطر برای خریداری جنگنده‌های «اف-۳۵» از آمریکا، گفت این رژیم با هر گونه فروش این جنگنده‌ها به قطر مخالفت خواهد کرد.

خبرگزاری مهر :  رئیس جمهور آمریکا و ولیعهد ابوظبی گفتگویی تلفنی با یکدیگر داشته اند و ترامپ در این تماس ماموریتی ویژه را به «محمد بن زاید» سپرده است. کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با ولیعهد ابوظبی درباره شیوع کرونا، راه‌های تقویت امنیت منطقه‌ای و تقویت رشد اقتصادی از طریق مشارکت‌های عمومی و خصوصی گفتگو کرد.پایگاه صهیونیستی «عاروتص شواع» درباره این گفتگوی تلفنی می‌نویسد: رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی با ولیعهد ابوظبی از او خواست که دیگر کشورهای منطقه را به پیوستن به امارات و بحرین در انعقاد توافق با رژیم صهیونیستی مجاب کند.

آناتولی  ترکیه:  ارسین تاتار، نخست وزیر و مصطفی آکینجی رئیس جمهوری ترک قبرس شمالی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رقابت خواهند کرد. درحالی که هیچ کدام از نامزدها قادر به کسب بیش از 50 درصد آرا نشده‌اند، ارسین تاتار، نامزد حزب اتحاد ملی در انتخابات ریاست جمهوری ترک قبرس شمالی با کسب 32.45 درصد از کل آرای ماخوذه پیشتاز این انتخابات است.

اسپوتنیک روسیه: امامعلی رحمان در انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان در روز یکشنبه برگزار پیروز شد.بختیار خدورزاده، رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات  تاجیکستان گفت که امامعلی رحمان در انتخابات ریاست جمهوری که روز یکشنبه برگزار شد پیروز شد.وی اعلام کرد: ” بر اساس نتایج اولیه، رئیس دولت فعلی، امامعلی رحمان در انتخابات ریاست جمهوری که 90.92٪ از رای دهندگان برای آن رأی دادند، پیروز شد . یا 3.837 میلیون نفر با مشارکت 85.39٪، یا 4.221 میلیون رای دهنده.”

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *