جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران – مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست

تهران- ایرنا- «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

دانشگاه ایلینوی دانشجویان را به بازداشت و تعلیق تهدید کرد

تهران-ایرنا- با ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا، دانشگاه ایلینوی دانشجویان را تهدید کرد که اگر از چادر زدن [در محوزه دانشگاه] با هدف حمایت از فلسطین  و مخالفت با رژیم صهیونیستی دست بر ندارند، با بازداشت و تعلیق مواجه خواهند شد.

برگزاری همایشی درباره ابن‌سینا در ایرلند

لندن – ایرنا – همزمان با چهلمین سال افتتاح سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایرلند، همایشی به منظور معرفی مشترکات فرهنگی، ادبی و تاریخی دو کشور، با محوریت ابن‌سینا دانشمند بلند آوازه و برجسته ایرانی در دوبلین برگزار شد.

Loading

اتحادیه اقتصادی اوراسیا به توافق نهایی با ایران نزدیک می شود

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: فایننشال تایمز نوشت اتحادیه اقتصادی اوراسیا به توافق نهایی تجارت آزاد با ایران نزدیک می شود و این اقدام در راستای تلاش روسیه و دیگر اعضای اتحادیه برای تقویت روابط با ایران صورت می گیرد.
 فایننشال تایمز نوشت ، اتحادیه اقتصادی اوراسیا که مسکو در رأس آن قرار دارد، قصد دارد یک توافق تجارت آزاد را تا پایان سال با ایران نهایی کند. این اقدام در راستای تلاش روسیه و دیگر اعضای اتحادیه برای تقویت روابط با ایران صورت می گیرد. 
روزنامه  فایننشال تایمز چاپ انگلیس در گزارشی از آستانه به قلم هنری فوی نوشت: این گشایش های دیپلماتیک در بحبوحه مشاهده نشانه هایی دال بر آن صورت می گیرد که رابطه ایران با آمریکا در دوره فعالیت دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، وخیم تر خواهد شد. ترامپ هفته پیش در سفر به عربستان و اسرائیل، دو رقیب منطقه ای ایران، از ایران به اتهام  دامن زدن به «آتش درگیری فرقه ای و تروریسم» به شدت انتقاد کرد. این در حالی است که چند روز قبل از آن، روحانی، رئیس جمهور میانه رو ایران، با برنامه تعامل دوباره بین المللی بار دیگر به این سمت انتخاب شد. 
روسیه و ایران در زمینه شماری از مسائل ژئوپلیتیک، به ویژه جنگ در سوریه، همکاری می کنند. دو کشور تلاش کرده اند از زمان اعمال تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه در سال 2014 روابط دوجانبه خود را تقویت کنند. 
دستیابی به توافق تجارت آزاد به منزله پیروزی قابل توجهی برای اتحادیه نوپای اقتصادی اوراسیا – بازار واحد روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان، و ارمنستان که در سال 2015 تاسیس شد- و نیز نشانه تقویت چشمگیر روابط ایران و جمهوری های شوروی سابق خواهد بود. 
تیمور سلیمانف، وزیر اقتصاد قزاقستان، گفت: «ما معتقدیم که می توانیم تا پایان سال به نتیجه ای واقعی دست یابیم و مذاکرات را به پایان برسانیم.» 
نخست وزیران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ماه مارس تصمیم گرفتند مذاکرات با ایران را در دستور کار خود در اولویت قرار دهند، و از این فرصت برای گسترش دامنه بازار 183 میلیون نفری این اتحادیه استفاده کنند. 
سلیمانف که قبل از انتصاب به سمت وزیر اقتصاد قزاقستان در ماه دسامبر، مسئول سیاست اقتصادی و مالی کمیسیون اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مسکو بود گفت: «ما مایلیم تا پایان سال چارچوب توافق امضا شود.» 
وی در عین حال هشدار داد، هر گونه تیرگی روابط تجاری آمریکا و چین در دوره ریاست جمهوری ترامپ به ضرر آسیای مرکزی خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *