جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

Loading

رسانه ها؛ ادامه شکستهای ژنرال حفتر و…

۱۳۹۹/۰۲/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ادامه پیشروی نیروهای وفاق ملی درجنوب طرابلس، عدم توافق گانتز و نتانیاهو بر سر تشکیل کابینه، تظاهرات علیه در تل‌آویو، تقابل جنگنده روسی با هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز مدیترانه، هشدار پاپ فرانسیس نسبت به «ویروسی‌ بدتر از کرونا»، افزایش شمار قربانیان کرونا در آمریکا، تظاهرات در واشنگتن در اعتراض به قوانین قرنطینه سراسری، آمریکای لاتین سرگردان و نگران از تداوم شیوع کرونا، تنش عربستان و امارات در یمن ،تاکید نشست وزیران بهداشت گروه بیست بر تاثیرات کروناویروس بر کشورهای توسعه نیافته، اعتراض ویتنام به چین برای اعلام دو منطقه جدید در دریای چین جنوبی،هشدار وزیر خارجه ژاپن در باره بحران اقتصادی، واکنش سازمان همکاری اسلامی به افزایش خشونت‌ها علیه مسلمانان هند و هشدار مکرون درخصوص پیروزی عوامگراها در اروپا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

 خبرگزاری صدا و سیما: پیشروی نیروهای دولت وفاق ملی لیبی به طرف شهر ترهونه این کشور ادامه دارد. نیروهای دولت وفاق ملی لیبی در ادامه پیشروی به سوی شهر ترهونه، در اطراف این شهر با نیروهای موسوم به ارتش ملی به فرماندهی خلیفه حفتر، درگیر شدند. به گفته منابع لیبیایی، نیروهای دولت وفاق ملی، حملات هوایی و توپخانه ای به نیروهای خلیفه حفتر در داخل شهر ترهونه تشدید کردند. شهر ترهونه اصلی ترین پایگاه نیروهای حفتر در حملات به طرابلس است.

العالم فارسی: دیدار امروز رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی و نخست‌وزیر این رژیم برای تشکیل ائتلاف کابینه مجدداً بدون توافق به پایان رسید. رسانه‌های صهیونیستی امروز (دوشنبه) گزارش دادند که «بنی گانتز» رئیس حزب آبی‌وسفید، بدون امضای توافق با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر فعلی این رژیم، اقامتگاه وی را ترک کرده است.به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، دیدار امروز نتانیاهو و گانتز در حالی بدون توافق بر سر تشکیل کابینه به پایان رسیده که گویا اختلافات دو طرف بر سر «کمیته انتصابات قضایی» هنوز ادامه دارد.

الکوثر فارسی: هزاران نفر از ساکنان سرزمین‌های اشغالی در اعتراض به طولانی شدن فرآیند تشکیل کابینه و متضرر شدن آن‌ها به دلیل شرایط کرونا، روز یکشنبه در تل‌آویو تظاهرات کردند. رسانه‌های غیر اسرائیلی شمار معترضان را ده‌ها هزار نفر اعلام کردند که در چند میدان شهر تل‌آویو به تظاهرات پرداختند.

خبرگزاری مهر: نیروی دریایی آمریکا مدعی است ظرف کمتر از یک هفته، یک جنگنده روسی برای دومین بار به گونه‌ای غیرحرفه‌ای، در روند پرواز هواپیمای شناسایی این کشور اخلال ایجاد کرده است.نیروی دریایی آمریکا طی بیانیه‌ای مدعی شد در یک بازه زمانی ۴ روزه، یک جنگنده سوخو-۳۵ روسی برای دومین بار متوالی اقدام به رهگیری هواپیمای جاسوسی «پوزیدون پی ۸- ای» آمریکا کرده است.این رویداد در حریم هوایی بین المللی و بر فراز آب‌های مدیترانه و در یک بازه زمانی ۱۰۰ دقیقه‌ای اتفاق افتاده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): پاپ فرانسیس گفت، اقدام بدون همبستگی جهانی پس از کرونا یا محروم گذاشتن بخش‌هایی از جامعه از بازیابی و رهایی از پیامدهای آن «ویروسی بدتر» را در پی خواهد داشت. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در سخنرانی خود گفت، در روند جبران و ترمیم پیامدهای همه‌گیری کرونا نباید کسی را از بهره‌مندی از این روند محروم کرد و اکنون زمان آن رسیده که بی‌عدالتی در سراسر جهان رفع شود زیرا این مساله سلامت تمامی خانواده بشریت را تضعیف کرده است.

آناتولی  ترکیه: شمار قربانیان ویروس کووید-19 در ایالات متحده آمریکا به 40 هزار و 585 نفر رسید.دانشگاه جان هاپکینز آمریکا اعلام کرد: تعداد قربانیان مبتلا به ویروس کوویدـ19 در ایالات متحده به 40 هزار و 585 نفر افزایش یافت.پس از آمریکا در اسپانیا و ایتالیا بیشترین آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در جهان ثبت شده است.

خبرگزاری تسنیم: حدود ۲۵۰۰ نفر از ساکنان مرکز ایالت واشنگتن در اعتراض به دستور فرماندار دموکرات این ایالت برای قرنطینه سراسری تظاهرات کردند. حدود 2500 نفر از مردم در ایالت واشنگتن روز یکشنبه در اعتراض به دستور جی اینسلی فرماندار دموکرات برای قرنطینه سراسری و باقی ماندن در خانه، تظاهرات کردند.بر اساس این گزارش، تظاهرات مردم واشنگتن عملا نقض قانون این ایالت در تجمع بیشتر از 50 نفر به شمار می‌رود.

خبرگزاری ایرنا:  نگرانی از افرایش شمار مبتلایان به کرونا در آمریکای لاتین در حالی میان دولت‌های این منطقه وجود دارد که پرو به رتبه دوم بالاترین شمار مبتلایان در این منطقه رسیده و برزیل همچنان در صدر این فهرست قرار دارد. آمار مبتلایان در پرو به ۱۵ هزار و ۶۲۸ هزار نفر و تعداد جان‌باختگان نیز به ۴۰۰ نفر افزایش یافته و برزیل نیز با ۳۸ هزار و ۶۶۴ نفر مبتلا، بالاترین آمار را به خود اختصاص داده است.

خبرگزاری فارس: با شکست مذاکرات فرماندهان نظامی دولت مستعفی مورد حمایت ریاض و شورای انتقالی مورد حمایت امارات برای کاهش تنش‌های شدید در جنوب یمن، دولت مستعفی به اقدام نظامی تهدید کرد و شورای انتقالی به «جهاد» فراخواند. تنش‌ها در جنوب یمن میان نیروهای دولت مستعفی مورد حمایت عربستان و شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات به شدت افزایش یافته است و در همین زمینه نشستی میان فرماندهان دو طرف در اردوگاه ائتلاف سعودی در عدن در جنوب یمن برگزار شد تا با یکدیگر مذاکره کنند.

رادیو چین: نشست ویدیویی وزیران بهداشت گروه بیست  برگزار شد. توفیق الربیعه وزیر بهداشت عربستان سعودی از کشور رییسه گروه بیست، ریاست این نشست را برعهده گرفت. در این نشست تاکید شد، جامعه بین المللی باید با در پیش گرفتن تدابیر مثبت با چالش جدی ناشی از شیوع کروناویروس که امنیت جانی مردم و توسعه اقتصادی و اجتماعی را مورد تهدید قرار داده، مقابله کند.

 ان. اچ.کی ژاپن: دولت ویتنام شکایتی را علیه اعلام چین مبنی بر ایجاد دو منطقه در دریای چین جنوبی ارائه کرده است. این دو کشور بر مناطقی در این آبهای مورد مناقشه ادعای مالکیت دارند.چین  روز شنبه گفت دو حوزه کشوری جدید را در این منطقه ایجاد کرده است، یکی در جزایر پاراسل و دیگر در جزایر اسپراتلی.سخنگوی وزارت خارجه ویتنام طی بیانیه ای گفت که دولت این کشور با رفتارهایی که حاکمیت ویتنام را نقض می کند، بشدت مخالف است.

اسپوتنیک روسیه: توشی میتسو موتگی، وزیر خارجه ژاپن اعلام کرد که تأثیر کروناویروس بر اقتصاد جهانی و اقتصاد ژاپن سنگین است. مطابق با اطلاعات آژانس خبری نامبرده، دولت ژاپن قصد دارد هزینه اقدامات ضد بحران را تا 1,09 تریلیون دلار افزایش بدهد. اما تعدادی از کارشناسان ژاپنی معتقد هستند که این میزان کافی نخواهد بود و بیکاری نزدیک به 3 درصد در سه ماهه آخر سال خواهد بود.

پارس تودی: کمیسیون حقوق بشر سازمان همکاری‌ اسلامی، افزایش خشونت‌ علیه مسلمانان هند همزمان با شیوع ویروس کرونا در این کشور را محکوم کرد. کمیسیون دائمی مستقل حقوق بشر در سازمان همکاری‌ اسلامی روز یکشنبه طی بیانیه‌ای با بی شرمانه خواندن اسلام‌هراسی در هند و اتهام شیوع ویروس کرونا علیه مسلمانان از دهلی‌نو خواست تا در مسیر تامین حقوق جامعه اسلامی گام بردارد.هندوهای افراطی در روزهای اخیر از بحران کرونا سوء استفاده کرده و با متهم ساختن مسلمانان به توطئه علیه کشور، آن‌ها را آماج حملات خود قرار می‌دهند.

یورونیوز:  امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز هشدار داد اگر اتحادیه اروپا موفق نشود در برابر ویروس کرونا یک بلوک مقتدر بسازد بی‌شک در اسپانیا، ایتالیا و احتمالا فرانسه گروه‌های پوپولیست در انتخابات پیروز خواهندشد و این به معنای پایان اروپا خواهد بود.رئیس جمهوری فرانسه گفت: «پوپولیستها و راست‌های افراطی به مردم می گویند: این ماجراجویی که اروپا دارد به من پیشنهاد می دهد چیست؟ این افراد (اتحادیه اروپا) هنگام بحران از شما محافظت نمی کنند، آنها هیچ هم بستگی با مردم ندارند و از مردم محافظت نمی کنند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *