جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

راهبرد کرونایی چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در حالی که جهان از شیوع کرونا گیج شده است، چین می‌کوشد برای شکل دادن به جهان در جهت منافع استفاده کند، اما پکن هنوز ثابت نکرده است که می‌تواند ردای رهبری جهان را به تن کند.

جو بودنار در یادداشتی که اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر کرد، نوشت: بسیاری از مفسران پیش بینی کرده‌اند که چین در استفاده از اهرم کرونا برای تقویت جایگاه ژئوپلیتیک خود موفق خواهد بود و جهانی که از کرونا سر برآورد بیش‌تر مبتنی بر محور چین و کمتر پذیرای منافع و ارزش‌های دولت‌های دموکراتیک خواهد بود. این روایت با کناره‌گیری روزافزون آمریکا از عرصه جهانی، تلاش برخی از قدرتمندترین دموکراسی‌ها برای محدود کردن ویروس کرونا و فقدان هماهنگی جدی میان متحدان دموکراتیک برای پاسخ به این بیماری همه گیر شکل گرفته است.

با این حال اقدامات چین برای کسب فرصت‌های راهبردی از این بحران باعث پس زده شدن و تضعیفش به دلیل اشتباهاتی ساده شده است.

چین به دلیل آن که منشاء این بیماری بود، مسئولیت داشت شیوعش را محدود و جهان بیرون را برای روبرو شدن با دشواری‌های بالقوه آن آماده کند، اما پکن در عوض، بیش‌تر به حفظ وجهه بین‌المللی خود علاقه نشان داد. نتیجه پژوهشی که به تازگی انجام شده است، نشان می‌دهد که اگر چین برای محدود کردن آن سریعتر اقدام می‌کرد، تعداد مبتلایان تا 95 درصد کاهش می‌یافت و شیوع جغرافیایی آن می‌توانست محدود شود.

در 12 مارس سخنگوی وزارت امورخارجه چین توییت کرد که «ممکن است» ارتش آمریکا مسئول این بیماری باشد و به مقامات چینی در توکیو گفته شد به این ویروس با عنوان «کروناویروس ژاپنی» اشاره کنند. سفارت چین در فرانسه هم در توییتر نوشت که برخی افراد در فرانسه «از ناتوانی کشورشان» در مدیریت این بحران بیزارند.

تلاش چین برای تضعیف اعتماد به دولت‌های دموکراتیک سراسر جهان باعث پس زدن جدی از سوی کشورهای هدف شد که همگی در کنار یکدیگر بخش عمده‌ای از قدرت را در نظامی بین‌المللی که چین در صدد بازسازی آن است، شکل می‌دهند.

بعد از تحسین‌هایی که چین با اعطای کیت‌های آزمایش، ماسک و تجهیزات پزشکی به سراسر جهان به دست آورد، صادرات پزشکی این کشور نتوانست استانداردهای ایمنی برخی کشورهای پذیرنده را برآورده کند. هلند، اسپانیا و ترکیه استاندارد ماسک‌ها و کیت‌های آزمایشی چین را پایین‌تر از حداقل استانداردها معرفی کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *