جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است

نماینده ایرلند در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی اولین طرفی بود که به منافع ایران حمله کرد، گفت اتحادیه اروپا در جنایات منطقه هم‌دست بوده و لکه ننگی است بر دامن بشریت.

محاکمه ترامپ: دادستان‌ها می‌گویند «حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی است»

دادستان‌های نیویورک در اولین دادگاه کیفری کار خود را برای محاکمه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های پورن با هدف پنهان‌کاری در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ آغاز کرده‌اند. یکی از دادستان‌ها روز دوشنبه خطاب به هیات منصفه در این محاکمه تاریخی گفت «پرداخت حق‌السکوت عین تقلب انتخاباتی بوده است.»

بلومبرگ: بایدن تحریم‌های جدید نفتی علیه تهران را اجرا نمی‌کند

خبرگزاری «بلومبرگ» در گزارشی اعلام کرد که به‌رغم تصویب قوانین جدید که جو بایدن را برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران تحت فشار قرار می‌دهد، انتظار نمی‌رود که رئیس جمهوری ایالات متحده به این زودی‌ها از اختیارات جدید خود به طور کامل استفاده کند.

چرا حزب الله لبنان در تنش‌های سنگین اخیر میان ایران و اسرائیل ورود نکرد؟ / رمزگشایی از تصمیم مهم تهران و حزب الله

تحلیلگران معتقدند تمایل به حفظ قدرت آتش حزب الله برای زمانی که اسرائیل تهدیدات خود برای عقب راندن این گروه از مرز را عملی کند، راه حل دیپلماتیکی برای حل موضوع وجود نداشته باشد، به توضیح خویشتن داری نسبی حزب الله در تحولات اخیر کمک می‌کند. تمایل ایران برای اجتناب از یک واکنش جدی تری آمریکا و اسرائیل به گروه حزب الله نیز یکی از عوامل موثر در این تصمیم بوده است.

اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است

رئیس جمهور ترکیه روز سه‌شنبه ضمن تشبیه مجدد نخست‌وزیر اسرائیل را به دیکتاتور معدوم نازی‌ها، انتقال مقر حماس از قطر را رد کرد.

Loading

منع صدور ویزا یعنی عناد با مردم

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها- «حمیدرضا آصفی» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و کارشناس مسایل بین الملل درواکنش به اقدامات دونالد ترامپ در اولین روزهای ریاست جمهوری اش معتقد است تیم ترامپ هم مثل خود او تندرو است؛ اما انتظار ما اینست که ترامپ برای دوره ۴ ساله ای که پیش رو دارد با تسلط بیشتری مسایل را دنبال کند. ایران نیز با توجه به این که قطع رابطه کامل با آمریکاست؛ می تواند از طریق سفارت سوییس این اقدام را تقبیح کرده و اعلام کند.

چندی روزی بیشتر از آغاز دوران ریاست جمهوری ترامپ نمی گذرد، اما او اجرای وعده های هیجانی خود را آغاز کرده است. ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود جلوی ورود مسلمانان به خاک آمریکا را به طور موقت خواهد گرفت. او گفته بود این کار را به دلیل حفاظت از آمریکا در برابر حملات جهادگرایان انجام خواهد داد. اکنون با امضای او اجرای  قانونی مبنی بر تعلیق موقت روند صدور ویزا برای شهروندان کشورهای ایران، عراق، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن آغاز شده است؛ البته این قانون شامل ویزاهای دیپلماتیک نخواهد بود.

ترامپ البته اقدامات عجیب دیگری را برای امنیت آمریکا انجام داده که نمونه دیگر آن صدورقانون ساخت دیوار در مرز مکزیک است.

با «حمیدرضا آصفی» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و کارشناس مسایل بین الملل به بررسی عملکرد دونالد ترامپ در اولین روزهای ریاست جمهوری اش پرداخته ایم.

تعلیق صدور ویزای آمریکا اقدامی بود که واکنش مردم ایران و دیگر کشورهایی که مشمول این قانون شده اند را برانگیخته است. در این شرایط آیا ایران با مقامات آمریکایی رایزنی خواهد کرد یا همان طور که پیش از این آقای عراقچی نیز گفته بود ایران در هیچ موضوع غیر از مسایل هسته ای با آمریکا مذاکره نخواهد کرد؟

* به نظر می رسد دونالد ترامپ هنوز در حالت هیجان دوره تبلیغات و انتخابات است. او اقدامات هیجان آمیز را دوست دارد و من فکر می کنم زمان که به جلو برود کمی بیشتر بر شرایط مسلط خواهد شد. ما همچنان امیدواریم که ترامپ کمی منطقی تر رفتار کند تا آمریکا را بیش از این متضرر نکند؛ زیرا معتقدیم با تعلیق صدور ویزا برای شهروندان ایرانی این آمریکاست که متضرر می شود نه ما. ایرانیهایی که ما در امریکا داریم باعث فخر آمریکا هستند و به لحاظ علمی؛ پزشکی ؛ اقتصادی و …خدمات زیادی برای توسعه آمریکا انجام داده اند. بنابراین ترامپ اولین لطمه را به خود زده است.

– در حالی که نقطه هدف قانون نژادپرستانه ترامپ مردم هستند آیا ترامپ این اقدام را در راستای وعده های تبلیغاتی خود انجام داده یا این که به دنبال تضعیف روابط آمریکا با کشورهای مسلمان است؟ چه تحلیلی از این اقدام می توان داشت؟

* این اقدام ترامپ که مردم را از گرفتن ویزا محروم می کند نشان دهنده عناد دولت تندرو آمریکا با مردم ایران است. بر خلاف شعارهای رییس جمهوری آمریکا مبنی بر رفتار دوستانه با مردم دنیا؛  آنها عملا با مردم  مشکل دارند و نشان دادند شعارهایی که مبنی بر طرفداری از مردم ایران می دهند دروغ است. چراکه در این قانون ترامپ تنها مردم و شهروندان را از گرفتن ویزا محروم کرده است. با این اتفاق مردم دنیا دیگر وعده ها و شعارهای توخالی آمریکا را نمی توانند بپذیرند. در سال های قبل نیز بوش این اشتباه را مرتکب شد و ایران را به عنوان محور شرارت معرفی کرد. او به خاطر این اشتباه سال ها تاوان داد و پس از دادن هزینه های سنگین متوجه اشتباهش شد. اکنون نیز امیدواریم ترامپ این اشتباه را تکرار نکند و به گذشته وسوابق روابط آمریکا با کشورهای دیگر بیندیشد.

 

– به اعتقاد شما این وضعیت تا کجا به همین شکل پیش خواهد رفت و آیا ایران با طرف مقابل رایزنی و مذاکره می کند؟

* تیم ترامپ هم مثل خود او تندرو است؛ اما انتظار ما اینست که ترامپ برای دوره ۴ ساله ای که پیش رو دارد با تسلط بیشتری مسایل را دنبال کند. ایران نیز با توجه به این که قطع رابطه کامل با آمریکاست؛ می تواند از طریق سفارت سوییس این اقدام را تقبیح کرده و اعلام کند که این اقدام غیر قابل توجیه و هدف قرار دادن مردم است. گرچه پی گیری این موضوع از اهمیت بالایی برای ایران برخوردار نیست و در صورتی که مذاکره ای هم انجام شود در مقام عزت و طلبکاری است. در هر صورت دنیا و مردم آمریکا باید بدانند که رییس دولتی که انتخاب کرده اند در اولین گام با مردم کشورهای دیگر عنادورزی کرده و مردم ایران را از دیدن اقوام وخانواده خود در خاک آمریکا محروم کرده است. لذا این اقدام از سوی مقامات ایران و مردم محکوم است و توجیه منطقی ندارد.

 

– شیب تند عملکرد ترامپ در اقدامات بعدی به چه صورت نمود خواهد داشت؟ آیا این تصمیم در ابتدای کار ترامپ نشان از تند شدن فضا نسبت به ایران است ؟ و می توان حدس زد چه تصمیماتی را در مورد برجام اتخاذ خواهد کرد؟

* ایران تنها در حوزه برجام با آمریکا مذاکره و رابطه داشته است و بیش از این اتفاقی نیفتاده و نخواهد افتاد. در برجام هم قطعا سخت گیریهای آمریکا بیشتر می شود و سعی می کنند ایران را در برجام به چالش بکشانند که ایران خودش نقض برجام کند. چراکه از ابتدا هم می دانستیم برجام از سوی آمریکا با دشواری هایی مواجه خواهد شد. بنابراین در شرایط کنونی ترامپ سخت گیریها را بیشتر خواهد کرد و ما باید مراقب باشیم که بهانه دستشان ندهیم تا آمریکا بداند که به خاطر رفتار غیر متعهدانه خود باید هزینه سنگینی پرداخت کند.

 

– در چنین شرایطی واکنش ایران باید چه باشد؟

* درواقع این تصور که با تغییر رئیس جمهوری در آمریکا قرار است تغییرات اساسی در ساختار سیاست خارجی این کشور انجام شود تصور درستی نیست. از نظر من تغییر رئیس جمهوری حداکثر تا ١۵ درصد می تواند اوضاع را دگر گون کند و فکر می کنم با توجه به همین تحلیل بهترین حالتی که می توانست از سوی ایران در نظر گرفته شود تاکنون اعمال شده است. کشورهایی که روابط گرمی با ایالات متحده دارند در صدد هستند که در دوره ترامپ هم گرمی روابط را حفظ کنند و کشورهایی چون روسیه که روابط سردی با آمریکا در زمان اوباما داشته اند هم می خواهند این روابط را به حد گرمی برسانند؛ اما باید توجه داشته باشیم ایران رابطه ای با آمریکا نداشت و ما در حوزه رابطه نداشته نمی توانستیم عکس العملی بیش از این به انتخابات آمریکا نشان بدهیم.                   

منبع: امید ملی ایرانیان

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *