جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

استیضاح ترامپ؛ شمشیر دو لبه برای دموکرات‌ها

۱۳۹۸/۱۰/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه بر اساس نظرسنجی‌ها درصد افرادی که منتقد استیضاح ترامپ می‌شوند، در جامعه آمریکا به‌تدریج در حال افزایش است، گفت: موفقیت دموکرات‌ها در فعالیت‌های تبلیغاتی نسبت به دونالد ترامپ کم‌تر بوده و او در شرایط فعلی احساس قدرت و غرور می‌کند.

دکتر فؤاد ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه شرایط داخلی آمریکا به‌شدت دوقطبی شده است، خاطرنشان کرد: آمریکا به‌صورت سنتی نهادهایی داشت که در آن نظام، دارای احترام بودند؛ مثلاً نهاد ریاست جمهوری که در آن، نظام سکولار است و در انتهای این خط قرار دارد. زمانی که رئیس‌جمهوری مانند ترامپ در این مسند قرار می‌گیرد، به‌غیراز دعواهای سیاسی که در کشورهای دیگر هم معمول است، جایگاه ریاست جمهوری و درنهایت بخشی از نظام حاکم خدشه‌دار می‌شود.

وی افزود: یکی از دلایل مخالفت‌ها با ترامپ همین مسئله است و نه لزوماً به دلیل فلان حرفی که در گفتگوی تلفنی به رئیس‌جمهور اوکراین زده و یا فلان مبلغی که باید به اوکراین می‌داده و نداده است.

تشدید دوقطبی موجود در جامعه آمریکا

ایزدی با بیان اینکه صدمه جدی به جایگاه ریاست جمهوری زدن هم باعث ناراحتی بخشی از جامعه آمریکا شده است، ادامه داد: به همین دلیل دوقطبی موجود در جامعه آمریکا شدت گرفته و عده‌ای به‌شدت علاقه‌مند به ترامپ هستند و عده‌ای هم به‌شدت از او متنفرند؛ بنابراین آمریکا کشوری است که هم ازنظر سیاسی و هم ازنظر جامعه‌شناسی سیاسی و فرهنگی در حال تلاطم و زلزله است و به‌نوعی زلزله سیاسی در آنجا رخ‌داده است.

وی درباره اظهارات نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر اینکه این مجلس تا زمانی که نداند جمهوری‌خواهان چگونه می‌خواهند روند استیضاح را مدیریت کنند آن را به مجلس سنا ارجاع نخواهد داد، گفت: دموکرات‌ها می‌خواهند این روند را طولانی کنند، چراکه اگر بخواهند به‌صورت معمول عمل کنند، بر اساس قانون اساسی آمریکا استیضاح وقتی در مجلس نمایندگان رأی آورد، باید به سنا برود؛ اما آن‌ها می‌دانند که این پرونده در سنا رأی نخواهد آورد و پرونده بسته می‌شود.

دموکرات‌ها عجله‌ای برای تکمیل استیضاح ندارند

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: بعد از ارجاع به سنا، ترامپ این گزینه را خواهد داشت که بگوید این مورد هم مانند مورد قبلی بی‌اساس بود و به‌نوعی اعلام پیروزی کند. به همین دلیل است که دموکرات‌ها عجله خاصی ندارند و دوست دارند با این پیروزی که در مجلس نمایندگان به دست آوردند و به‌اندازه کافی رأی داشتند، مدتی سعی کنند در افکار عمومی تأثیرگذار باشند.

ایزدی درباره عملکرد جمهوری خواهان در این رابطه نیز تصریح کرد: جمهوری خواهان پشت ترامپ هستند و بیش از 90 درصد آن‌ها از ترامپ حمایت می‌کنند. انتقاد بخش عمده افرادی که بینابین هستند هم به این انسداد سیاسی است که در آمریکا اتفاق افتاده و معتقدند کارهایی که در مجلس سنا باید انجام می‌شد، تحت تأثیر استیضاح ترامپ قرارگرفته است. به‌صورت معمول در ماه ژانویه سنا پرونده‌ها و قوانین متعددی را باید بررسی کند، اما رئیس جمهوری‌خواهان که تقویم سنا را مدیریت می‌کند، کلاً ماه ژانویه را خالی گذاشته و کاری برای آن تعریف نکرده، چون ممکن است بحث استیضاح ترامپ طول بکشد.

افزایش درصد منتقدان استیضاح ترامپ در آمریکا

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به نتایج آخرین نظرسنجی‌ها در خصوص تأثیر استیضاح بر میزان محبوبیت ترامپ که نشان می‌دهد این روند محبوبیت او را افزایش داده است، ادامه داد: در فعالیت‌های تبلیغاتی موفقیت دموکرات‌ها نسبتاً کم‌تر بوده است، چون درصد افرادی که منتقد استیضاح می‌شوند، به‌تدریج افزایش پیدا می‌کند و این به نفع ترامپ است که درنهایت حرف‌هایی را که ترامپ می‌زد، تائید می‌کند. دموکرات‌ها شاید وضعیت فعلی را پیش‌بینی می‌کردند، اما شاید امید داشتند که بحث استیضاح آبروی ترامپ را به‌طورکلی در ایالت‌های مختلفی که ممکن است بخواهند به او رأی دهند، ببرد که لزوماً این اتفاق هم نیفتاده است.

هیچ سناتور جمهوری‌خواهی علیه ترامپ رأی نمی‌دهد

وی توضیح داد: دموکرات‌ها حس می‌کردند اگر پرونده‌ای باز شود موارد دیگری از تخلف ترامپ در حین بررسی آن پیدا می‌شود. همان اتفاقی که برای بیل کلینتون افتاد که پرونده با یک معامله ملکی شروع شد و به مسئله خانم مونیکا لوینسکی ختم شد؛ اما دموکرات‌ها در این موضوع هم موفق نبودند و فعلاً در همین پرونده اوکراین تمرکز کردند. ازاین‌جهت این دعوای سیاسی در آمریکا لزوماً خیلی برای ترامپ گران تمام نشده و فعلاً هیچ سناتور جمهوری‌خواهی اعلام نکرده که قرار است علیه ترامپ رأی دهد. حتی افرادی مثل میت رامنی که منتقد ترامپ بودند هم‌چنین نظری ندارند. دموکرات‌ها 20 رأی سناتورهای جمهوری‌خواه را می‌خواهند که فعلاً یک رأی هم ندارند.

ترامپ با استیضاح احساس قدرت و غرور می‌کند

وی در خصوص توئیت ترامپ که گفته بود خواهان یک محاکمه فوری در مجلس سنا است، گفت: ترامپ در شرایط فعلی احساس قدرت و غرور می‌کند و احساس می‌کند که تبلیغاتش صحیح بوده است، به همین جهت هم هست که دموکرات‌ها تمایل دارند این روند را طولانی کنند تا این استیضاح با مرگ سریع روبرو نشود.

ترس جمهوری خواهان از ترامپ

این کارشناس مسائل آمریکا درباره برخی تحلیل‌ها مبنی بر اینکه ممکن است جمهوری خواهان برای انتخابات 2020 ترامپ را معرفی نکنند، اظهار کرد: فعلاً هیچ نشانه‌ای در خصوص چنین تصمیمی وجود ندارد. ترامپ در بین جمهوری خواهان محبوبیت بیشتری نسبت به خیلی از نخبگان و سناتورهای جمهوری‌خواه دارد. ازاین‌جهت به‌نوعی سناتورهای جمهوری‌خواه از او می‌ترسند، چون اگر بخواهند علیه او حرکتی بکنند، ترامپ این امکان را دارد که در انتخابات درون‌حزبی نامزدی را برای کنار زدن سناتور جمهوری‌خواهی که علیه او کار کرده است، مشخص کند؛ بنابراین فعلاً سلطه ترامپ بر روی حزب جمهوری‌خواه تقریباً کامل است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با پایان روند استیضاح با ترامپ قدرتمندتری مواجه خواهیم بود؟ گفت: فعلاً وضعیت چنین است، مگر اینکه در هفته‌ای که به ارائه این پروند در سنا مانده مدرک و سند جدیدی کشف شود، اما با اسناد و شواهد فعلی ترامپ در سنا مشکلی نخواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *