جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

Loading
هفتم ارديبهشت 1395

رسانه ها؛ انتشار گزاره برگ مشارکت راهبردی شورای همکاری و آمریکا و …

۱۳۹۵/۰۲/۰۷ | رصد

شورا آنلاین: سفر هیات دفاعی بلندپایه ایران به روسیه، انتشار گزاره برگ اجرای مشارکت راهبردی شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا، اصلاحات پیشنهادی دولت سوریه به سند دی‌میستورا، چین و ایران چالش های دریایی پنتاگون در سال ۲۰۱۵، حمایت شورای امنیت از گفتگوهای صلح یمن در کویت و آمادگی کره شمالی برای انجام آزمایش جدید موشکی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری صدا و سیما: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در صدر یک هیات برای شرکت در «پنجمین همایش سالانه بین المللی امنیت» وارد  مسکو شد. همایش بین المللی امنیت با محور مبارزه با تروریسم و با حضور 500 نفر شامل 17 وزیر دفاع و 14 نفر از معاونان وزارتخانه های دفاع- روسای ستاد کل نیروهای مسلح و کارشناسان کشورهای مختلف روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در مسکو برگزار می شود. (لینک)

خبرگزاری صدا و سیما: در پی برگزاری نشست اوباما با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، کاخ سفید گزاره برگ خود را با عنوان اجرای مشارکت راهبردی شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا، منتشر کرد. در این گزاره برگ آمده است، این شراکت بر اساس تعهدات متقابل به منظور بهبود اوضاع امنیتی، برقراری ثبات و شکوفایی منطقه است. در این گزاره برگ درباره مقابله با داعش نیز تصریح شده است: همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از اعضای ائتلاف جهانی مقابله با داعش محسوب می شوند. (لینک)

خبرگزاری فارس: سایت اندیشکده اوراسیا ریویو نوشت: ایران ابرقدرت انرژی است و می‌تواند منابع مالی خود را در پسا برجام به طور قابل توجهی افزایش داده و قدرت قابل توجه ژئوپلیتیکش را در سطح منطقه تقویت بخشد. در ساز و کار پسا برجام، ایران می‌تواند شاهد احیا عمده بخش نفتی و گازی خود باشد. (لینک)

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): بشار جعفری، رئیس هیات دولت سوریه در مذاکرات ژنو تأکید کرد که تهدیدات برخی اعضای هیات مخالفان مورد حمایت ریاض قبل از ترک ژنو امروز به اقدامات عملی از طریق حملات به حلب و انفجار تروریستی در حومه دمشق تبدیل شده است. وی همچنین تأکید کرد: ما امروز اصلاحاتی را درباره سند پیشنهادی دی‌میستورا برای حل بحران ارائه کردیم و این اصلاحات را بخشی جدایی ناپذیر از این سند می دانیم. (لینک)

خبرگزاری مهر: گزارش سالانه پنتاگون نشان می دهد، آمریکا بیشترین موارد عملیات موسوم به عملیات آزادی دریانوردی را علیه چین انجام داده است.وزارت دفاع آمریکا در گزارش سالانه خود از وضعیت نیروهای خود در سراسر جهان به ۱۳ کشور اشاره کرد که چالش اصلی این کشور در عملیات دریایی بودند. پنتاگون در این گزارش به کشور چین اشاره کرد که بیشترین مانع و چالش نیروی دریایی آمریکا محسوب می شود. از جمله دیگر این کشورها می توان به ایران، لیبی، مالزی، مالدیو، عمان، فیلیپین و ویتنام اشاره کرد که در گزارش دو صفحه ای پنتاگون اسامی آنها ذکر شده است. (لینک)

خبرگزاری مهر: شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیه ای ضمن حمایت از مذاکرات صلح یمن در کویت، طرف‌های درگیر را دعوت به خویشتنداری کرد. شورای امنیت در ادامه این بیانیه بدون هیچ گونه اشاره ای به بمباران هر روزه مناطق مسکونی یمن و کشتار مردم بی دفاع این کشور توسط رژیم سعودی اعلام کرده است: ادامه وضعیت موجود باعث شدت یافتن اوضاع وخیم انسانی در یمن می شود. شورای امنیت در بخش پایانی بیانیه خود نیز نسبت به خطر گسترش گروه های تروریستی القاعده و داعش در یمن ابراز نگرانی کرد. (لینک)

خبرگزاری صدا و سیما: رسانه های کره جنوبی از آمادگی کره شمالی برای انجام آزمایش جدید موشک میان برد این کشور خبر دادند. خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از منابع دولتی که نام آنها فاش نشده است، گزارش داد نشانه هایی در اقدامات ارتش کره شمالی وجود دارد که نشان می دهد پیونگ یانگ احتمالا درصدد آزمایش موشک “موسودان” در آینده نزدیک است.

خبرگزاری فارس: وبگاه تحلیلی المانیتور با اشاره به احتمال عدم پیشرفت در روابط آتی تهران-واشنگتن و مواضع راسخ ایران در این زمینه نوشت: بعید است رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا نیز گامی فراتر از توافق هسته‌ای با ایران بردارد. «گری سیک» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در دوره روسای جمهوری همچون «فورد»، «کارتر» و «ریگان» در زمینه آینده روابط آتی ایران و ‌آمریکا در گفت‌‌وگویی با وبگاه «المانیتور» گفت: «این که هیلاری کلینتون (نامزد ریاست جمهوری آمریکا) از تمام (برجام) فاصله گیرد را متصور نمی‌شوم اما این که او اشتیاقی به ایجاد رابطه با ایران یا گسترش آن نیز داشته باشد را نیز تصور نمی‌کنم.» (لینک)

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *