جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

پلیس و معترضان گرجستانی در تلفیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

Loading
مروري بر توليدات انديشکده هاي داخلي

ایران، مهم‌ترین بازیگر در حل بحران داعش

۱۳۹۵/۰۴/۱۰ | رصد

شوراآنلاین: چرا ایران مهم‌ترین بازیگر در حل بحران داعش است؟، فرصت‌های پیش روی رژیم صهیونیستی در کمیته ششم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دلایل و پیامدهای نزدیکی رژیم صهیونیستی و ترکیه، نگاهی به میزان مشارکت انگلیسی‌ها در همه‌پرسی خروج ، تعلیق فعالیتهای جمعیت الوفاق بحرین و تبعات آن  ، نقش عوامل مختلف در آینده حضور و نفوذ داعش و نگاه بازیگران شانگهای به عضویت ایران از مهمترین مقالات اندیشکده های داخلی در روزهای اخیر بود که در ادامه به مرور اجمالی آنها می‌پردازیم.

اندیشکده روابط بین الملل: چرا ایران مهمترین بازیگر در حل بحران داعش است؟ عنوان مقاله ای است که مانی محرابی کارشناس اندیشکده روابط بین الملل به آن پرداخته و نوشته است: جنگ سوریه دارای دو جبهه ظاهری دولت‎ها و تروریست‎ها است، لیکن دارای بازیگران متعددی است که قرار دادنشان در دو جبهه خیر و شر نهایت ساده انگاری‎ست. وی افزوده است: یکی از بازیگران اصلی این جنگ در وهله اول داعش به عنوان مهمترین و بزرگترین گروه تروریستی حاضر در سوریه می‎باشد که حضور دیگر گروه‎ها یا به عبارت صحیح‎تر گروهک‎های تروریستی را کاملا به سایه رانده. همچنین بازیگر دوم ایالات متحده تحت لوای ائتلاف جهانی‎ست که با هدف اولیه سرنگونی اسد و تغییر ژئوپلتیک خاورمیانه و مدیترانه و هدف ثانویه سرکوب و تضعیف داعش وارد درگیری‎ها شده و بازیگران بالقوه منطقه‎ای مانند عربستان، ترکیه، اسرائیل و حتی مصر را به حاشیه رانده است. دراین مقاله تصریح شده است : بازیگر سوم روسیه، حامی استراتژیک اسد است که با اهداف سرکوب و اضمحلال داعش، حفظ یکپارچگی سوریه و ماندن حکومت اسد در راس قدرت و البته حفظ جایگاه‎اش به عنوان یک قدرت جهانی، با اتکا به نیروی هوایی قدرتمندش به یکه تازی در سوریه مشغول است اما بازیگر چهارم این پیکار کسی نیست جز ایران. ایران صاحب یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی منطقه خاورمیانه است.

اندیشکده راهبردی تبیین: محمدمحسن فایضی، کارشناس اندیشکده راهبردی در مقاله ای درباره “فرصت‌های پیش روی رژیم صهیونیستی در کمیته ششم مجمع عمومی سازمان ملل متحد” نوشته است:  به نظر می‌رسد انتخاب مهندسی‌شده رژیم صهیونیستی به ریاست کمیته ششم، اهدافی خاص را پیگیری می‌نماید که عبارتند از: تشدید فشار حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران، تداوم حساسیت‌زدایی در عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، فراهم نمودن نقش‌آفرینی رژیم صهیونیستی در بحران سوریه و شکل‌دهی به نظم جدید منطقه‌ای و نهایتاً مشروعیت‌بخشی به رژیم صهیونیستی در جامعه بین‌المللی. 25 خرداد 95 دانی دانون نماینده رژیم صهیونیستی به‌عنوان رئیس کمیته حقوقی سازمان ملل که به کمیته ششم مشهور است، برگزیده شد. اتفاقی که با واکنش بسیاری از کشورها و دیگر جنبش‌های اسلامی همراه بود. تکیه زدن رژیم صهیونیستی بر کرسی ریاست یکی از شش کمیته اصلی مجمع عمومی سازمان ملل اتفاقی است که نیاز به بررسی دقیق پیامدهای آن و فرصت‌های پیش روی رژیم صهیونیستی دارد.

اندیشکده راهبردی تبیین:  محمدمحسن فایضی، کارشناس اندیشکده راهبردی همچنین در مقاله ای دیگر  درخصوص ” دلایل و پیامدهای نزدیکی رژیم صهیونیستی و ترکیه” تاکید کرده است:  روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی در حال تغییر و رسیدن به سطح راهبردی است. تحولی که دو سرمنشأ می‌توان برای آن پیدا نمود. یک سرمنشأ، رژیم صهیونیستی است که به دنبال آن است با بهره‌برداری از شرایط منطقه، جبهه رقیبان و مخالفان جمهوری اسلامی را به یک ائتلاف هماهنگ راهبردی ِخصمانه و عملیاتی تبدیل کند. وی افزوده است: این ائتلاف با پیوستن ترکیه در کنار هم‌پیمانی سعودی‌ها و رژیم صهیونیستی تکمیل خواهد شد. سرمنشأ دوم این تحول ترس ترکیه از تغییر معادلات منطقه‌ای و نزدیکی اعراب به رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر در کنار قدرت گرفتن محور مقاومت و جمهوری اسلامی است.

اندیشکده راهبردی تبیین:  پژوهشگر مسائل راهبردی درمطلبی تحت عنوان  “نگاهی به میزان مشارکت انگلیسی‌ها در همه‌پرسی خروج”  نوشته است: جدول انتخابات سراسری بریتانیا طی سال های ۱۹۴۵ تا ۲۰۱۵ نشان می‌دهد نرخ مشارکت مردم انگلیس از سال ۲۰۰۰ به بعد، به پائین‌تر از ۷۰ درصد افت داشته و در طی ۱۵ سال اخیر میانگین ۶۵ درصدی داشته است.  ماشااله ذراتی افزوده است همه‌پرسی شکلی از رأی‌گیری است که هرشخصی به سن رأی دادن رسیده باشد می‌تواند در آن شرکت کند. معمولا پرسشی طرح می‌شود و هر رأی‌دهنده “بله” یا “خیر” می‌گوید. هر طرف که رأیش بیشتر بود برنده است. این پژوهشگر تصریح کرده است: دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، پیش از انتخابات سراسری 2015 – تحت فشار گروهی از نمایندگان حزب محافظه‌کار در پارلمان و البته حزب استقلال بریتانیا – قول داده بود اگر برنده شد، ماندن یا بیرون آمدن از اتحادیه اروپا را به رأی همگانی بگذارد. حامیان رفراندوم می‌گفتند از سال 1975 که مردم به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند، چهل سال گذشته و مردم باید بتوانند دوباره نظرشان را بگویند. حرف‌شان این بود که اتحادیه اروپا تغییر کرده و اختیار زندگی روزمره مردم را از آنها گرفته است.

مرکز بین المللی مطالعات صلح – IPSC: در یک سال گذشته تلاش های بسیاری از سوی بازیگران مختلف در جهت سرنگونی و از بین بردن داعش انجام شده است. در این بین آینده داعش و عوامل موثر در این حوزه زمینه ای برای گفتگو مرکز بین المللی مطالعات صلح – IPSC  با دکتر علی اصغر زرگر،کارشناس مسائل سیاسی  شده است. وی در پاسخ به این سوال که  چه عوامل ژئوپلیتیکی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی و … بر آینده قدرت و حضور داعش تاثیر دارد؟ گفته است: وضعیت موزائیکی در خاورمیانه وضعیت مناسبی برای نشو و نمایان شدن داعش بوده است. در عراق زمینه های این افتراق دیده می شود. کسانی که طرفدار صدام حسین بودند و کسانی که عضو حزب بعث عراق بودند و از قدرت پاکسازی شدند، بهترین محفل و بهترین زمینه را پیدا کردند که در کنار این تفکر قرار بگیرند، اگرچه حتی اعتقادی هم به آن نداشته باشند. در عراق شیعه ها که در اکثریت هستند، قدرت نسبی را در دست دارند و زمینه مناسبی برای چنین سیاستی در آن جاست. در سوریه هم اقلیت 11، 12 درصدی علوی ها قدرت را به دست داشتند و یک اکثرست سنی که همین موضوع زمینه فرقه گرایی را در آن جا فراهم کرده است. بنابراین بیشترین جای حضور داعش در سوریه و در عراق است و بهترین زمینه های فرقه گرایی و جنگ و خونریزی فراهم بوده است و توانسته است بهره برداری کند.

مرکز بین المللی مطالعات صلح – IPSC: کشورهای هند و پاکستان به همراه جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵ و کشور افغانستان نیز در سال ۲۰۱۲ به عنوان اعضای ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شدند. در این بین ایران در سال ۲۰۰۷ درخواست عضویت دائم در این سازمان را ارائه کردند. اخیرا نیز سازمان همکاری شانگهای متشکل از کشورهای روسیه، چین، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان به عنوان شش کشور دارای عضویت دائمی است و پیوستن هند و پاکستان به این سازمان تعداد اعضای دائم این سازمان به هشت کشور رسید. اخیرا نیز شست سازمان همکاری شانگهای با حضور سران 10 کشور، هیات های مختلف از جمله ایران به ریاست محمدجواد ظریف پایان یافت. در این بین با وجود تاکید سران در نشست تاشکند مبنی بر لزوم عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای عضویت ایران هنوز در دست بررسی است. مرکز بین المللی مطالعات صلح درخصوص اینکه  در شرایط کنونی چند نوع نگاه در بین اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای نسبت به عضویت ایران در این سازمان وجود دارد ؟ نوشته است: موضوع عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای موضوع مهمی است. بعد از خروج انگلستان از اتحادیه از اروپا ترکیبات جدید قطب بندی‌های دنیا مشخص می‌شود. شاید آمریکا و انگلیس به عنوان یک قطب و اتحادیه اروپا به عنوان قطب دوم مطرح باشند، سازمان همکاری‌های شانگهای می‌تواند قطب سوم تقسیمات جدید حاکم بر جهان باشد. در این بین عمده نگاه به عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای نگاه مثبتی است، ولی عضویت ایران در این سازمان نیاز به اجماع آراء دارد. .

مرکز بین المللی مطالعات صلح – IPSC:  اکبر جمالی، پژوهشگر و کارشناس مسائل هند درتحلیلی بیان کرده است : اگر بخواهیم که منحنی روابط هند و امریکا را ترسیم کنیم این منحنی که در طول جنگ سرد سعی با شیب متمایل به اتحاد شوروی از امریکا بیش از حد دور نشد پس از پایان جنگ سرد تا امروز این منحنی در جهت عکس جنگ سرد در حال حرکت است و اکنون هند در نزدیک ترین رابطه با امریکا پس تاریخ استقلال این کشور است. وی افزوده است : هندی ها که روزگار درازی مستعمره ی بریتانیا بودند از آن روزگار همچنان تلاش داشته اند که بریتانیا را همه گونه الگوی خود قرار دهند. آنان در سیاست خارجی نیز چنین الگویی را با جدیت دنبال می کنند. هند در سالهای جنگ سرد ناخواسته به سوی شوروی سوق داده شد و دلیل اصلی آن هم حمایت امریکا از پاکستان برای ایجاد کمربند سبز در اطراف اتحاد جماهیر شوروی کمونیستی بود. اما اکنون که رابطه ی امریکا با پاکستان در حال فروپاشی است و اتحاد شوروی دیگر در کار نیست دیگر مانعی در جهت نزدیکی هر چه بیشتر هند و امریکا نمانده است. ضمن اینکه هر دو اینک دو دشمن مشترک جدید نیز دارند. چین و اسلام گرایی.

مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه: جمعیت وفاق ملی اسلامی (جمعیه الوفاق الوطنی الاسلامی) که برجسته‌ترین حزب سیاسی شیعه در بحرین می‌باشد، اخیرا فعالیت های آن توسط وزارت دادگستری بحرین تعلیق شده است. سید مرتضی کاظمی دینان کارشناس و پژوهشگر مینویسد:  یکی از تبعات مهم این اقدام را می توان تعمیق شکاف بین حاکمیت و اکثریت مردم بحرین و نهایتا از دست دادن ثبات و مشروعیت سیاسی حکومت بحرین دانست. وی افزوده است :  جمعیت وفاق ملی اسلامی این جمعیت در هیچ برهه ای رویکرد خشونت آمیز و مسلحانه نداشته و عمده فعالیتهای آن، در حوزه سیاسی و فرهنگی – اجتماعی کشور بحرین انجام می شود. الوفاق، خواستار اصلاحات و ایجاد نظام سلطنت مشروطه و تشکیل کابینه بر اساس رای مردم است. مهمترین دلایل اقدام اخیر وزارت دادگستری بحرین در تعلیق فعالیتهای این جمعیت مردمی را می توان اینگونه بررسی کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *