جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

افق نه چندان روشن همکاری ایران و قاره آفریقا

با این حال و برخلاف آنچه در این نشست روز جمعه عنوان شد، علی لقمانی اذعان دارد که صرفاً با برگزاری همایش و سخنرانی نمی‌توان از ظرفیت‌های بکر سایر نقاط جهان استفاده کرد. چراکه به باور این کارشناس حوزه بین‌الملل، «به نظر می‌رسد سیاست خارجی ایران، ریل‌گذاری خود را با تمرکز بر خاورمیانه عربی پیش برده است و مناطقی مانند آسیای میانه، شبه‌قاره و همچنین آفریقا به شکل جدی مدنظر دیپلماسی اقتصادی نیست».

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافت

تهران-ایرنا- وزارت بهداشت غزه جدیدترین آمار شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد: از هفتم اکتبر تاکنون، ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر در نوار غزه شهید و ۷۷ هزار و ۵۷۵ نفر هم مجروح شدند.

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

Loading
16 مرداد 1395

رسانه ها؛  مذاکرات دفاعی و امنیتی ایران و روسیه و …

۱۳۹۵/۰۵/۱۶ | رصد

شوراآنلاین: برگزاری مذاکرات دفاعی و امنیتی ایران و روسیه در بالاترین سطح، ناکامی تروریست‌ها در شکست محاصره شرق حلب، نقش آمریکا در به شکست کشاندن مذاکرات یمنی‌ها، اصلاح ساختار ارتش ترکیه مطابق با چارچوب اصلی ناتو، نگرانی‌ وکلای فتح‌الله گولن از احتمال سوء قصد، تنش سیاسی برزیل دلیل غیبت رهبران جهان در افتتاحیه المپیک ریو، ارتباط بندر بن‌سلطان با حملات ۱۱ سپتامبر، تاکید پوتین بر اتحادکشورها برای مبارزه با تروریسم و رد عضویت ترکیه دراتحادیه اروپا از سوی رئیس کمیسیون اروپا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری ایرنا: در آستانه نشست باکو با حضور رییسان جمهوری روسیه، ایران و جمهوری آذربایجان، کاخ کرملین اعلام کرد که یکی از محورهای اصلی مذاکرات دوجانبه حسن روحانی و و لادیمیر پوتین گسترش همکاری های دفاعی-امنیتی بویژه برگزاری رزمایش های مشترک است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی کاخ کرملین  اعلام کرد که گسترش همکاری های فنی و دفاعی تهران و مسکو یکی از محورهای اصلی مذاکرات دوشنبه رییسان جمهوری ایران و روسیه در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است.

خبرگزاری تسنیم: بعد از گذشت ۶ روز از حملات سنگین تروریست‌ها برای شکستن محاصره شرق حلب روز گذشته نیز دور جدید حملات آنها به غرب و جنوب غرب حلب ناکام ماند و با تلفات سنگین عقب نشینی کردند. ارتش سوریه و گروه‌های مقاومت موفق شدند شدیدترین حمله گروه‌های مسلح به محور دانشکده‌های نظامی در جنوب غرب حلب را خنثی و چندین خودروی بمب‌گذاری شده تروریست‌ها را منهدم کنند. بر اساس این گزارش، زخمی‌های تروریست‌ها به ترکیه منتقل شده‌اند.

خبرگزاری تسنیم:  عضو هیئت جنبش انصارالله یمن در مذاکرات صلح کویت، جزئیاتی جدید از روند این مذاکرات را فاش کرد. مهدی‌المشاط، عضو هیئت جنبش انصارالله یمن در مذاکرات صلح کویت گفت: دور اول مشورتها، به ایده‌های منصفانه‌ای درباره راه حل بحران از جمله تشکیل نهادهای اجرایی، تاسیس کمیته امنیتی و نظامی انجامید. همچنین در این دور از مذاکرات، بر توقف تجاوز و پایان محاصره ظالمانه و محدودیتهایی که به اقتصاد کشور لطمه زده است، تاکید شد. وی افزود: آمریکا برای به شکست کشاندن توافقی که واضح و منصف بوده و اجماع بین المللی درباره آن وجود داشت، از طریق همپیمان سعودی و منافقین وارد عمل شد و فرمان‌های آمریکا با مشارکت نماینده سازمان ملل در امور یمن اجرا شد.

خبرگزاری تسنیم: وزیردفاع ترکیه گفت: طرح های آنکارا برای بازسازی زیرساختی ارتش با هدف از بین بردن احتمال یک کودتای دیگر بوده و مطابق با ساختار و روح ناتو خواهد بود. فکری آیسیک تاکید کرد: طرح های دولت ترکیه برای اصلاح ساختار نیروهای مسلح با هدف حذف احتمال یک کودتای دیگر بوده و این اقدامات مطابق با ساختار و روح ناتو خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم: نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ادعایش درباره فیلم مربوط به هواپیمایی که ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد را به ایران منتقل کرده، اشتباه بوده است. دونالد ترامپ در پیامی در توییتر اذعان کرد که هواپیمای زندانیان آمریکایی در تهران را با هواپیمای انتقال 400 میلیون دلار پول نقد به ایران، اشتباه گرفته است. ترامپ روز چهارشنبه در سخنانی در جمع طرفدارانش در پورتلند مدعی شده بود که در یک فیلم ویدئویی، هواپیمای کوچکی نشان داده شده است که روی باند فرودگاه می نشیند و پول ها از آن خارج می شود و هدف ایران از انتشار این فیلم، شرمسار کردن آمریکا بوده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وکلای فتح‌الله گولن که از سوی رئیس جمهور ترکیه به رهبری کودتای نافرجام 15 ژوئیه متهم شده، درباره احتمال سوء قصد به جان موکل‌شان ابراز نگرانی و پیش بینی کردند وی در محل اقامتش در پنسیلوانیای آمریکا بماند. رید وینگارتن، یکی از اعضای تیم حقوقی مدافع فتح الله گولن گفت: ما درباره امنیت جانی گولن بسیار نگرانیم. دولت آنکارا خواهان استرداد گولن به ترکیه است اما تا زمانی که اتهامات رسمی علیه این مبلغ اسلامی وارد نشود، آمریکا نمی‌تواند روند  استرداد وی را آغاز کند. روز پنج شنبه یکی از دادگاه‌های استانبول حکم بازداشت گولن را صادر و وی را به رهبری کودتای نافرجام 15 ژوئیه متهم کرد؛ کودتایی که در آن دست کم 238 تن کشته شدند و منجر به اخراج ده‌ها هزار کارمند دولت شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): تنش‌های سیاسی در برزیل باعث شد تا بیشتر رهبران جهان از بیم قرار گرفتن در این تنش‌ها در مراسم افتتاحیه المپیک ریو حضور نداشته باشند. پیش از برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ریو، مقام های برزیل بر این باور بودند که بیش از 100 تن از رهبران کشورهای جهان در این مراسم حضور خواهند داشت اما این انتظار اصلا برآورده نشد و تنها 25 تن از رهبران کشورهایی چون آرژانتین، فرانسه و پرتغال و همچنین جان کری، وزیر خارجه امریکا در این مراسم حضور داشتند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه تشکیل “کشور مستقل کردها” بر روی خاک این کشور را بعید دانست و ابراز امیدواری کرد که روسیه در زمینه سیاسی حمایت بیشتری از کردها به عمل آورد. وی همچنین دولت ترکیه را به بهبود روابط با نظام بشار اسد فراخواند. صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک سوریه درباره اینکه آیا اعلام نظام فدرالی از سوی کردها گامی به سمت تشکیل کشور جدید است، گفت: “این امر غیرواقعی است.”

خبرگزاری فارس: شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در گزارشی با اشاره به اسناد محرمانه موسوم به «۲۸ صفحه» اعلام کرد: «بندر بن‌سلطان به صورت غیرمستقیم با حملات ۱۱ سپتامبر ارتباط داشته است».بنا بر این گزارش، در حمله شبانه نیروهای پاکستان به مخفی‌گاه «ابو زبیده» که گفته می‌شد برای گروه تروریستی القاعده نیرو استخدام می‌کرد و عضو اصلی حلقه داخلی اسامه بن‌لادن به شمار می‌رفت، دفترچه تلفنی پیدا شده بود که چند شماره متعلق به آمریکا در آن ثبت شده بود؛ یکی شماره تلفن شرکتی بود در «آسپن» کلورادو که مسئولیت هماهنگی اقامت «بندر بن‌سلطان» در آمریکا را برعهده داشت و دیگری تلفن یکی از محافظان شخصی سفارت عربستان در واشنگتن.

خبرگزاری فارس: «دن‌ شاپیرو»، سفیرآمریکا در اسرائیل، برای توضیح درباره اظهارات باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا درباره برجام، به دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی احضار شد. پیشتر گزارش شده بود «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه در بیانیه‌ای خواستار تدوین «سیاست مشترک» و «تقویت اتحاد آمریکا و اسرائیل» برای اعمال فشار بر ایران از رهگذر اجرای برجام شد.

خبرگزاری صدا و سیما: سازمان دهندگان نشست مجمع اجتماعی جهانی که هفته آینده در مونترال کانادا برگزار می شود اعلام کردند مقامات کانادا از اعطای ویزای مسافرتی به بیش از 200 تن از میهمانان دعوت شده به این نشست ضد جهانی سازی خودداری کرده اند. صفا چبی، سخنگوی مجمع اجتماعی جهانی گفت : « نشست مجمع اجتماعی جهانی قرار است از روز سه شنبه در مونترال گشایش یابد و این در حالیست که در حال حاضر وزارت مهاجرت کانادا از اعطای روادید مسافرانی به 234 تن از میهمانان خودداری کرده است و تعداد این افراد روز به روز در حال افزایش است.

خبرگزاری صدا و سیما: اتحادیه آفریقا تلاش مشترک را برای مبارزه با الشباب در سومالی خواستار شد. فرمانده نیروهای نظامی اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به آمیسوم از نظامیان این اتحادیه خواست با ارتش ملی سومالی به منظور ادامه دادن به مبارزه علیه گروه الشباب در این کشور منطقه شاخ آفریقا همکاری کنند.

خبرگزاری اسپوتنیک : ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با خبرگزاری “آذرتاج” جمهوری آذربایجان اعلام کرد: “حوادث تروریستی اخیر در جهان نشان می دهند که با تروریسم باید متحدانه به مقابله پرداخت. وی افزود: استفاده از گروهک های تروریستی در جهت منافع سیاسی، موضوعی غیر قابل قبول است. به گفته رئیس جمهور روسیه، سازمان ملل متحد باید نقش محوریت موضوع و هماهنگ کننده را بر عهده بگیرد.

خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون اروپا ترکیه را دارای شرایط لازم برای عضویت در اتحادیه اروپا ندانست. «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا در واکنش به درخواست اتریش مبنی بر توقف روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اظهار داشت: در حال حاضر ترکیه دارای شرایط مناسب برای برخورداری از عضویت در اتحادیه اروپا نیست. وی با اشتباه خواندن این سیاست افزود: باید پرونده عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا باز بماند تا این کشور خود را موظف به اعمال اصلاحات و تغییرات بداند.

خبرگزاری مهر:   دولت آمریکا در حال طرح تمهیدات لازم برای ارتقای وضعیت فرماندهی سایبری در پنتاگون است؛ تمهیداتی همچون توسعه سلاحهای سایبری با هدف بازدارندگی در برابر حملات و مجازات اخلالگران شبکه های آمریکا. مقامات آمریکایی می گویند که طبق طرح کاخ سفید،‌ مرکز فرماندهی سایبری آمریکا به یک «مرکز فرماندهی واحد» تبدیل می شود که با سایر شاخه های رزمی ارتش آمریکا همچون فرماندهی مرکزی و فرماندهی پاسفیک هم تراز است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *