جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن و سیاست یک بام دو هوای آمریکا درقبال غزه

تهران – ایرنا – وزیر خارجه آمریکا در حالی که کشورش چند بار پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی در شورای امنیت مبنی بر لزوم برقراری آتش بس در نوار غزه را وتو و تاکنون از حمایت تسلیحاتی، سیاسی و اقتصادی از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ملت فلسطین دست برنداشته است، گفت: برای تامین و رفع نیازهای بشردوستانه در غزه باید در این منطقه آتش بس برقرار شود.

بلینکن وارد عربستان سعودی شد

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای 29 و 30 آوریل به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

Loading

چشم انداز روشن سوریه در سال 2018

۱۳۹۶/۱۰/۱۶ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: نوذر شفیعی ، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهارداشت : به نظر می‌رسد که بحران عراق در سال 2018 به اتمام برسد و برای حل بحران سوریه نیز می‌توان چشم‌انداز روشنی را متصور بود.

این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این سوال که به نظر وی چه بحران‌هایی در سال 2017 وجود داشته‌اند و پرونده آنها به سال 2018 نیز منتقل شده است، تصریح کرد: واقعیت این است که بسیاری از بحران‌هایی که در سال 2017 جامعه بین‌الملل با آن روبرو بود، بحران‌هایی نبود که در این سال به وجود آمده باشد بلکه بحران‌هایی بود که از سال‌های قبل ایجاد شده بود و در سال 2017 نیز ادامه داشت.

وی ادامه داد: بحرانی مثل بحران کره شمالی، بحران یمن و یا بحرین از سال‌های قبل آغاز شده بود. در سال 2017 نیز جامعه جهانی به چشم‌انداز مثبتی برای حل آن دست پیدا نکرد و در سال 2018 نیز این بحران‌ها ادامه خواهند داشت.

این استاد دانشگاه به دو بحران مهم خاورمیانه یعنی بحران عراق و سوریه نیز اشاره کرد و گفت: برخی از بحران‌ها در منطقه که از چندین سال قبل آغاز شده بودند در سال 2017 به سمت کاهش حرکت کردند و به نظر می‌رسد که در سال 2018 حل این بحران‌ها به نتایج خوبی دست پیدا کنند. مثلا در بحث عراق مشاهده کردیم که در سال 2017 موضوع داعش در این کشور به اتمام رسید گرچه هنوز ناامنی‌هایی در عراق دیده می‌شود ولی با توجه به مسائل پیش‌رو می‌توان گفت چشم‌انداز مناسبی برای حل این بحران در سال 2018 وجود دارد. از دیگر سو در مورد بحران سوریه نیز به نظر می‌رسد که وضعیت حل این بحران در سال جاری میلادی که به تازگی آغاز شده بهتر از سال قبل خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد حل بحران‌های یمن، بحرین و یا شبه جزیره کره چشم‌انداز مثبتی برای سال 2018 وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اینها بحران‌های پیچیده‌ای هستند و باید زمینه و شرایط برای حل آنها فراهم شود.

شفیعی همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از تحلیلگران غربی در سخنان خود این احتمال را داده‌اند که در سال 2018 آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه برخی از هم‌پیمانان منطقه‌ای‌شان برنامه موشکی ایران را تبدیل به بحرانی برای تهران کنند و آیا چنین احتمالی وجود دارد؟ بیان کرد: همانطور که خود شما نیز اشاره کردید اینها همه احتمال است و ممکن است این احتمالات به وقوع بپیوندد و یا شرایط به نحو دیگری پیش برود.

وی ادامه داد: تمرکز آمریکا،‌ رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای اروپایی بر روی ایران و تحولات آن جدی است از جمله در مورد فعالیت‌های موشکی صلح‌آمیز کشورمان. برخی از این کشورها بی‌تمایل نیستند که این موضوع را تبدیل به چالش کنند به نحوی که تنش در روابط ایران و آمریکا و حتی تنش در روابط ایران و اروپا ایجاد شود چرا که اروپایی‌ها اگر در موضوع برجام به صورت جدی از ایران حمایت می‌کنند ولی در خصوص فعالیت‌های موشکی ایران و نفوذ تهران در منطقه دارای دیدگاه‌های تقریبا مشترکی با واشنگتن هستند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *