جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
پمپئو از تاریخ درس نگرفت
حسن بهشتی پور درباره اظهارات روز گذشته وزیر خارجه آمریکا و درخواست های دوازده گانه وی گفت:وزیر خارجه آمریکا با ادبیاتی غیرسیاسی و خارج از نزاکت دیپلماتیک ، تهدیدهای توخالی کرد و وعده های پوشالی داد. این اظهارات نشان می دهد دولتمردان آمریکایی به ویژه درشرایط جدید ارزیابی غلطی از اوضاع دارند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود:اگر قرار بود غنی سازی متوقف شود در دوره بوش پسر این اتفاق می افتاد که کاندولیزا رایس مرتب این جمله قصار را تکرار می کرد که اگر ایران غنی سازی را متوقف کند ما حاضریم در هر جا، با هرکس و در هر موضوعی مذاکره کنیم .
بهشتی پور ادامه داد:بعدها و زمانی که جان کری وقتی وزیر خارجه شد اعلام کرد که ما ایران را تحریم کردیم به نتیجه نرسیدیم؛ایران زمانی 164 سانتریفیوژ می خواست ما موافقت نکردیم و بعد در شرایط تحریم این تعداد به بیست هزار سانتریفیوژ رسید .
وی خاطرنشان کرد:آقای پمپئو تجربه های تاریخی را در نظر نگرفته و ادبیاتی تهدید آمیز را پمپاژ کرده تا تحریک کند و به اختلافات موجود دامن بزند . این کار او جز بلند کردن دیوار بی اعتمادی نتیجه دیگری ندارد.
این کارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: ما در داخل باید توجه کنیم که ایران بیش از هر زمان دیگری به وحدت ملی نیاز دارد. پمپئو باید یکپارچگی و اراده ملی را در داخل ایران ببیند تا در استفاده از این ادبیات تجدید نظر کند.
بهشتی پور اضافه کرد: این ادبیات جنگ افروزانه است . کاملا مشخص است که دنبال تحریک هستند . در شرایطی که خانم موگرینی هم پاسخ های مناسب را به او داد ،امریکا از هر زمان دیگری منزوی تر است. این ادبیات را به کار می برند که با زبان تهدید سایر کشورها را همراه خود کنند. چنین کاری هیچ منطقی ندارد. تهدید می کنند که اگر دنیا بخواهد با ایران مبادله داشته باشد آمریکا با آنها برخورد می کند.
وی در این باره که عده ای استنباط برخورد نظامی را از سخنان پمپئو کرده اند، گفت:آنها دنبال این هستند که از طریق فشار تحریمهای اقتصادی نارضایتی عمومی را در داخل کشور افزایش دهند و میان ملت و دولت فاصله بیندازد و ازاین شرایط به نفع خودشان بهره برداری کنند . به همین خاطر دنبال درگیری نظامی نیستند چرا که هزینه های بسیار هنگفتی دارد. به نظر می رسد دنبال یک جنگ تبلیغاتی و عملیات روانی هستند.
بهشتی پور گفت تاکنون بی سابقه بوده است که ادبیات وزیر خارجه تا این حد سخیف باشد ، این که سخنرانی یک وزیر خارجه در چارچوب یک عملیات روانی باشد، با ادبیاتی غیردیپلماتیک و صرفا در قالب جنگ روانی .
مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا عصر دوشنبه در سخنانی در بنیاد هریتیج راهبردهای آمریکا را در قبال ایران را تشریح کرد و 12 درخواست واشنگتن از تهران را برشمرد.
منبع: ایرنا
0 Comments