جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فرمانده اوکراینی از وخامت اوضاع در جبهه شرقی خبر داد/ کی‌یف چشم‌انتظار بسته نظامی آمریکا

تهران-ایرنا- فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

فرمانده اوکراینی از وخامت اوضاع در جبهه شرقی خبر داد/ کی‌یف چشم‌انتظار بسته نظامی آمریکا

تهران-ایرنا- فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

Loading

چشم‌انداز تنش‌های سیاسی در رژیم صهیونیستی

۱۴۰۲/۱۰/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: بعد از هفت اکتبر در داخل رژیم صهیونیستی اختلافات بالا گرفته است؛ عده‌‏ای خواهان کاهش شدت جنگ و دسته‎ای دیگر معتقد هستند که جنگ باید با شدت ادامه داشته باشد.

منصور براتی، پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «هفته اول جنگ در رژیم صهیونیستی یک کابینه جنگی که فقط سه عضو دارد شامل بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر جنگ و بنی گانتز که در کابینه قبلی عضویت نداشت و عضو اپوزیسیون بود، شکل گرفت.»

وی افزود: «از آنجایی که تمام تصمیمات را این سه نفر می‏گیرند و مدیریت جنگ با آنها است، برخی مخالفت‏‌ها در آنجا شکل گرفته است.»

به گفته براتی، عموما افرادی مانند بن‎گویر، وزیر امنیت عمومی و اصموطریچ، وزیر دارایی (وزیر جنگ دوم رژیم صهیونیستی) که عضو کابینه امنیتی هستند از این که هیچ‎گونه تاثیرگذاری بر تصمیمات درباره جنگ ندارند از ابتدای جنگ از این تحولات ناخشنود هستند.

این کارشناس ادامه داد: «در مدت بیش از 80 روز گذشته آنها همواره تاکید داشته‏ اند که اعضای کابینه امنیتی نیز باید بتوانند در خصوص تصمیمات جنگ نظر بدهند اما این اتفاق نیفتاده و کابینه جنگی تنها با سه عضو خود تصمیم می‎گیرد. همچنین جناح راست افراطی که عضو کابینه امنیتی هستند، با ورود کمک‎های بشردوستانه به غزه مخالف بودند و می‎گفتند این کمک‎ها باید به آزادی همه اسرای رژیم صهیونیستی مشروط شود. اما کابینه جنگی در چند نوبت اجازه ورود کمک‌های بشر دوستانه به غزه را داده است.»

براتی با اشاره به اینکه اختلاف دوم کابینه امنیتی با کابینه جنگی در خصوص آتش‎بس موقت بود، توضیح داد: «جناح راست افراطی معتقد بودند نباید آتش‎بس برقرار شود؛ زیرا مستقیما حماس را تقویت خواهد کرد اما کابینه جنگی بخصوص گانتز و گالانت اعلام کردند به وقفه جنگی نیاز داریم که این وقفه هم اتفاق افتاد و دو بار هم تمدید شد. این آتش‏‌بس باعث شد که جناح راست افراطی دوباره در باره تصمیمات جنگی معترض شود.»

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در ادامه اشاره کرد که چگونگی ادامه جنگ نیز مورد اختلاف جناح‏های داخلی رژیم صهیونیستی است؛ از یک سو جناح راست افراطی تصور می‎کند که کابینه جنگی می‎خواهد شدت جنگ را کاهش دهد و آن را در قالب عملیات نظامی دنبال کند. یعنی مانند آنچه که ابتدای جنگ روسیه و اوکراین شاهد بودیم و عملیات خیلی گسترده نبود. به همین دلیل اعلام کرده‎اند که با این تصمیم مخالف هستند و می‎خواهند مانع از اتخاذ آن شوند.

وی تاکید کرد: «اما مشخص نیست که این تصور چقدر درست است زیرا هیچ کدام از اعضای کابینه جنگی تایید نکرده‏‌اند که می‎خواهند جنگ را کاهش دهند.»

براتی توضیح داد: «اعضای کابینه موقت با اشاره به اینکه ممکن است از ابتدای ژانویه آتش بس موقت دیگری برقرار شود نسبت به آن نگران هستند و می‎گویند این آتش‌‏بس ممکن است طولانی شود و تداوم داشته باشد.»

پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی گفت: «جناح راست افراطی کابینه امنیتی بارها به دلیل مخالفت با تصمیم‎های کابینه سه نفره جنگ تهدید به استعفا کردند اما تا الان اقدامی عملی در این رابطه انجام نداده‎اند. درواقع آنها با این سیاست‎ها قصد فشار بر کابینه جنگ را برای اعمال نظرات خود دارند.»

این کارشناس درباره روند فعلی تحولات میدانی در صحنه جنگ بین رژیم صهیونیستی و فلسطین نیز گفت: «روند تحولات به گونه‎ای است که به نظر می‏رسد جنگ همچنان ادامه داشته باشد و دستکم یک ماه دیگر طول بکشد. حتی ممکن است از یک ماه هم فراتر رود. علت آن این است که رژیم صهیونیستی به اهداف عملیاتی خود که مدنظر داشت، نایل نشده است.»

وی با اشاره به اینکه نارضایتی‎ها از عملکرد دولت زیاد است، توضیح داد: «در نظرسنجی‎ها همچنان وضعیت نتانیاهو و حزب لیکود بد است و اگر انتخاباتی برگزار شود حزب لیکود زیر 20 کرسی به دست خواهد آورد در حالی که در انتخابات گذشته 32 کرسی به دست آورده بود.»

براتی گفت اما گانتز و ائتلاف آن همچنان بین 36 تا 40 کرسی در نظرسنجی‎ها کسب می‎کنند.

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در نهایت تاکید کرد: «آنچه که طی هفته‎های اخیر مشخص شده اینکه به هر صورتی که جنگ پایان یابد، نتانیاهو نمی‎تواند خود را نجات دهد و عمر سیاسی‎اش ادامه نخواهد داشت؛ لذا او یا به دنبال انتخابات و یا با تصمیم خود از عرصه سیاسی خارج می‎شود.»

0 Comments