جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تانک مجهز به هوش مصنوعی؛ آلمان و فرانسه قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد یورویی امضا کردند

وزرای دفاع فرانسه و آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) برای تصویب توافقنامه طرح تولید تانک مشترک جدید به نام «سامانه اصلی رزم زمینی» یا ام‌جی‌سی‌اس، در پاریس با یکدیگر دیدار کردند. این توافق رسمی نقطه آغاز فاز اول از طرح تولید یک خودروی زرهی است که «تانک آینده» نامیده می‌شود و ارزش آن به میلیارد‌ها یورو می‌رسد.

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

Loading

اهداف آمریکا از ارسال سامانه پاتریوت و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: معاون علمی پژوهشکده شهید صدر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با بیان اینکه ارسال سامانه‌های پاتریوت آغاز همکاری‌های آمریکا و اوکراین در سطحی بالاتر است، گفت: ارسال این سامانه‌ها بیشتر برای حفظ تعادل در جنگ است و تا زمانی که روسیه درگیر جنگ باشد، آمریکا می‌تواند علیه آن اقدامات بین‌المللی گسترده انجام دهد، انجام هر توافقی، خلاف هدف راهبردی آمریکا برای تداوم جنگ و به فرسایش بردن توان روسیه است.

دکتر مهرداد حلال خور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر اینکه تصمیم کاخ سفید برای ارسال سامانه‌های دفاعی پاتریوت به اوکراین را باید در سطوح سه گانه راهبردی، تاکتیکی و تکنیکی بررسی کرد، این اقدام آمریکا را حرکتی تاکتیکی در بازی راهبردی و بزرگتر میان آمریکا و روسیه و ناتو و روسیه دانست و تصریح کرد: در سطح کلان و راهبردی، دستاورد آمریکا از جنگ اوکراین این است که توان عملیاتی روسیه را با ایجاد فرسایش در توان نظامی و اقتصادی این کشور، کاهش دهد و به جایگاه بین‌المللی آن به لحاظ نقض حقوق بین‌الملل از سوی مسکو با تهاجم به اوکراین، ضربه بزند.

وی با تشریح دستاوردهای جنگ برای آمریکا که با هزینه ملت و دولت اوکراین و اروپا انجام شد، افزود: با توجه به اینکه در سطح رسانه‌ها و اندیشکده‌های بین‌المللی، این مسئله به طور جدی مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است که روسیه از ایران تسلیحات نظامی مانند پهپاد و موشک دریافت کرده تا ضمن وارد کردن ضربات سخت به زیرساخت‌ها و تخریب آن‌ها، اوکراین را وادار کند با پذیرفتن شرایط مطلوب مسکو وارد گفتگو شود؛ دادن پاتریوت به کی یف کمک می‌کند تا بتواند بخشی از زیرساخت‌های حیاتی خود را حفظ کند و تن به هر توافقی با روسیه ندهد.

حلال خور گفت: بنابراین، راهبرد آمریکا در تداوم روند فرسایش روسیه به هزینه کشورهای دیگر با این اقدام همچنان پیش می‌رود و ادامه پیدا می‌کند. در واقع هدف آمریکا، این است که اوکراین بتواند بخشی از زیرساخت‌های خود را حفظ کند و به سمت پذیرش گفتگو با روسیه نرود تا همچنان جنگ ادامه یابد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن تشریح دستاوردهای تاکتیکی ارسال پاتریوت برای آمریکا، توضیح داد: در سطح تاکتیکی باید درنظر داشت که با اینکه موشک‌های پاتریوت یکی از موفق‌ترین موشک‌های ارتش آمریکا بود، اما چند سالی است که آن‌ها دیگر این موشک‌ها را سفارش نمی‌دهند؛ به این دلیل که اشباع شده‌اند. با این حال کارکرد موشک‌های پاتریوت بیش از هر چیز در راستای ایجاد دفاع هوایی محدود، میان بُرد و کوتاه بُرد، است و این دفاع به صورت گسترده انجام نمی‌شود. این سامانه می‌تواند حباب امنیتی در مقابل حملات هوایی و فضایی در برابر تاسیسات حساس و زیرساخت‌های اوکراین ایجاد کند؛ برای نمونه می‌تواند به صورت حبابی از تاسیسات برق، آب و گاز اوکراین محافظت کنند.

وی با بیان اینکه ارسال این نوع تسلیحات در سطح تاکتیکی بیشتر در راستای انگیزه دادن عملیاتی به اوکراینی‌ها است تا همچنان به جنگ ادامه دهند، ادامه داد: به لحاظ تاکتیکی، دادن پاتریوت، به زلنسکی و هیات حاکمه اوکراین این نوید را می‌دهد که آمریکا کماکان از شما حمایت می‌کند. روس‌ها تاکید کردند که اگر به اوکراین پاتریوت وارد شود، این سامانه‌ها تبدیل به هدف خواهند شد و نمی‌توانند توازنی به نفع اوکراین ایجاد کنند، اما در هر حال اوکراینی‌ها باید انگیزه‌ای برای مقاومت داشته باشند، اگر روسیه تاسیسات زیربنایی آن‌ها را هدف قرار دهد، ممکن است با توجه به سختی‌های زمستان در آن مناطق، پای گفتگو با روسیه بنشینند. در این صورت راهبرد آمریکا برای تداوم جنگ تامین نمی‌شود.

معاون علمی پژوهشکده شهید صدر مجمع تشخیص مصلحت در تشریح سطوح تکنیکی ارسال سامانه دفاعی پاتریوت به اوکراین، توضیح داد: در سطح تکنیکی، نکته‌ای وجود دارد؛ سامانه‌های پاتریوت نیاز به اپراتورهایی دارند که حداقل سیزده تا بیست هفته و برخی نمونه‌ها تا پنجاه و سه هفته نیاز به زمان آموزش نگهداری و مراقبت دارند، اما اکنون که شرایط برای آمریکا حیاتی است، اعلام کرده‌اند این سامانه‌ها را با چهار هفته آموزش به اوکراین خواهند داد تا بتوانند از کارکرد درست این سامانه بهره ببرند. ضمن اینکه در سطح تکنیکی نیز بعید به نظر می‌رسد روسیه بتواند همه این پاتریوت‌ها را بزند. اگر قرار باشد همه آن‌ها بتوانند هدف قرار گیرند، اوکراین آن‌ها را نخواهد خرید.

حلال خور با تاکید بر اینکه آمریکا به پول نیاز دارد و خرید هر سامانه پاتریوت حدود 400 میلیون دلار برای سیستم اصلی و حدود690 میلیون دلار برای موشک‌ها هزینه می‌برد، اضافه کرد: ارسال این تسلیحات منبع درآمدی برای آمریکا ایجاد می‌کند، ضمن اینکه اوکراین نیز کشور فقیری نیست و حتی در نهایت، در ازای آن آمریکا می‌تواند از اوکراین غلات دریافت کند.

در ادامه این گفتگو، این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه ایران درخصوص ارسال موشک و پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، خاطرنشان کرد: آمریکا در این اقدام با ایجاد فضایی روانی، به ایران نیز ضربه می‌زند. آمریکا در واقع گفتمان ضد ایرانی را نیز وارد مسائل مربوط به جنگ اوکراین کرده و برای مقابله با آن نیاز به سیاست‌های هوشمندانه است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ارسال پاتریوت آغاز همکاری‌های آمریکا و اوکراین در سطحی بالاتر است، ادامه داد: به نظر می‌رسد روسیه افزایشی در توانمندی‌های خود داشته است که غرب احساس کرده اکنون زمان مناسب برای دادن این سامانه پدافندی به اوکراین است.

حلال خور با تاکید بر اینکه علی رغم برخی تحلیل‌ها، سامانه‌های پاتریوت نمی‌توانند به تنهایی سرنوشت جنگ را تغییر دهند، گفت: این سامانه‌ها بیشتر مقوله‌هایی تاکتیکی و میانی هستند تا تعادل جنگ حفظ شود. روسیه تا زمانی که در جنگ است آمریکا می‌تواند علیه آن اقدامات بین‌المللی گسترده انجام دهد، اگر توافقی صورت گیرد، خلاف هدف راهبردی آمریکا برای به فرسایش بردن توان روسیه است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با یادآوری اینکه اکنون روسیه به لحاظ اقتصادی تحت فشار قرار گرفته است، به تحریم های گسترده بین‌المللی علیه این کشور اشاره کرد و افزود: اکنون روسیه اولین موضوع تحریمهای آمریکایی است و کاخ سفید نمی‌خواهد این شرایط تغییر کند. ضمن اینکه توان اصلی روسیه در جنگ، مبتنی بر حملات هوایی است و با کاستن از این توان، روسیه ضربه خواهد خورد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *