جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

دیدار هیئت حماس با معاون وزیر خارجه چین

هیئتی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس به ریاست موسی ابومرزوق رئیس دفتر روابط بین‌الملل این جنبش روز یکشنبه با “دانگ لی” معاون وزیر امور خارجه چین در پکن دیدار و گفتگو کرد.

Loading

مشکلات و فشارهای داخلی و خارجی نتانیاهو در تشکیل کابینه

۱۴۰۱/۰۹/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل خاورمیانه درباره روند تشکیل کابینه توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «تقریبا اواسط آبان ماه بود که انتخابات پارلمانی یا همان کنست در فلسطین اشغالی برگزار شد و با وجود گذشت بیش از 7 هفته هنوز نتانیاهو نتوانسته کابینه را تشکیل دهد و به همین دلیل وی مهلت ده روزه دیگری را از رئیس جمهور درخواست کرده است.»

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی افزود: «در صورتی که نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه نشود، این ماموریت باید به شخص دیگری واگذار شود.»

به گفته این کارشناس، به رغم تجارب نتانیاهو و سوابق وی در تشکیل کابینه به نظر می‌رسد که وی این بار در این امر احساس ناتوانی می‎کند و با مشکلات و موانع متعددی که در تاریخ اسرائیل بی‌سابقه است، روبرو شده است.

قنادباشی درباره موانع و چالش‌های پیش روی نتانیاهو توضیح داد: «در وهله نخست، علاوه بر مشکلاتی که اسرائیلی ها به طور پیوسته در عرصه‎های منطقه ای، داخلی و بین‌المللی با آن روبرو بوده و هستند، این بار نتانیاهو با مشکل فلج کننده دیگری مواجه شده است. از طرفی شهروندان صهیونیست انتظار آن را دارند که نتانیاهو برخی از کاستی‌های دوران نخست وزیر قبلی را جبران کرده و در عرصه داخلی و منطقه‌ای اقداماتی را برای رفاه جامعه صهیونیستی و همچنین ایجاد امنیت صورت دهد، از طرف دیگر افرادی که اکنون در تیم او برای تشکیل کابینه قرار دارند خودشان در این روند مشکل ساز شده‌اند.»

وی ادامه داد: «به عبارت دیگر در حال حاضر نگرانی‌های داخلی و خارجی در خصوص اسرائیل، درباره روی کار آمدن افراد بسیار افراطی است که طرح‌های تازه‌ای را برای نحوه برقراری امنیت در دستورکار خود دارند و خواستار آن هستند تا کابینه نتانیاهو، بر خلاف روند معمول در اسرائیل، اختیارات نظامی متعددی را که سابقا به صورت انحصاری در اختیار ارتش بوده، عهده دار شود.»

به گفته این کارشناس، احزاب افراطی در اسرائیل همواره طرفدار طرح‌های تند و مخالف با موازین حقوقی بوده‌اند و پیوسته بر این امر اعتراض داشته اند که چرا دولت‌های مختلف در اسرائیل وظایف شان را در سرکوب شدید فلسطینیان و همچنین برخورد با طرف‌های مقابل در منطقه انجام نمی دهند؟

همچنین قنادباشی گفت که حوزه فعالیت این احزاب عمدتا در حوزه‌های کنست و حوزه‌های محدود رسانه‌ای بوده است. ولی اینک با برگزاری انتخابات دهم آبان ماه و تصمیم نتانیاهو به کمک گرفتن از این احزاب افراطی و تندرو حوزه فعالیت این احزاب به درون دستگاه اجرایی اسرائیل کشیده شده است.

کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه گفت: «سران این احزاب از جمله وزیر امنیت منتخب نتانیاهو خواستار آن شده‌اند تا اختیارات مربوط به برقراری امنیت در کرانه باختری از زیرمجموعه ارتش اسرائیل خارج شده و در اختیار کابینه و وزیر امنیت قرار بگیرد. موضوعی که در فضای رسانه‎ای فلسطین اشغالی به عنوان کودتایی خزنده علیه ارتش رژیم صهیونیستی تلقی شده و موجبات چنددستگی هم در ارتش و هم در بدنه اجرایی اسرائیل شده است.»

قنادباشی تاکید کرد: «در چنین شرایطی است که در اوضاع بین‌المللی نیز نسبت به روی کار آمدن این گروه افراطی در دستگاه اجرایی اسرائیل نگرانی هایی بروز یافته است. بویژه مقامات آمریکا و دمکراتها مخالفت ضمنی خود را با ادامه چنین روندی در اسرائیل با عناوین گوناگون ابراز کرده‌اند.»

وی توضیح داد: «درواقع نگرانی دمکرات‌ها در آمریکا و برخی جریان‌های قدرت در اروپا آن است که با روی کار آمدن این احزاب افراطی در اسرائیل و تغییر رویه این رژیم به خشن‌ترین شیوه ها، موجبات انفجارهای اجتماعی در فلسطین را فراهم کرده و همچنین اجرای برخی از طرح‌های نظامی و منطقه‌ای اسرائیل در این شرایط موجب برهم خوردن تعادل موجود در منطقه غرب آسیا شود.»

قنادباشی با بیان اینکه اکنون شخص نتانیاهو برای تشکیل کابینه علاوه بر مخالفت‌های داخلی معمول از یک طرف با مخالف‌های ارتش روبروست و از طرف دیگر با واکنش‌های بین‌المللی، توضیح داد: «در عرصه بین‌الملل از وی می‌خواهند تا از قدرت گرفتن این احزاب افراطی جلوگیری کند یا لااقل از مداخله آن‌ها در ارتش و بدست گرفتن زمام امور امنیت داخلی و خارجی اسرائیل پرهیز نماید.»

این کارشناس در نهایت گفت که با توجه به این موانع و چالش ها، نتانیاهو مسیر دشواری برای تشکیل کابینه تا چند روز دیگر در پیش روی خود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *