جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

مشکلات و فشارهای داخلی و خارجی نتانیاهو در تشکیل کابینه

۱۴۰۱/۰۹/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل خاورمیانه درباره روند تشکیل کابینه توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «تقریبا اواسط آبان ماه بود که انتخابات پارلمانی یا همان کنست در فلسطین اشغالی برگزار شد و با وجود گذشت بیش از 7 هفته هنوز نتانیاهو نتوانسته کابینه را تشکیل دهد و به همین دلیل وی مهلت ده روزه دیگری را از رئیس جمهور درخواست کرده است.»

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی افزود: «در صورتی که نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه نشود، این ماموریت باید به شخص دیگری واگذار شود.»

به گفته این کارشناس، به رغم تجارب نتانیاهو و سوابق وی در تشکیل کابینه به نظر می‌رسد که وی این بار در این امر احساس ناتوانی می‎کند و با مشکلات و موانع متعددی که در تاریخ اسرائیل بی‌سابقه است، روبرو شده است.

قنادباشی درباره موانع و چالش‌های پیش روی نتانیاهو توضیح داد: «در وهله نخست، علاوه بر مشکلاتی که اسرائیلی ها به طور پیوسته در عرصه‎های منطقه ای، داخلی و بین‌المللی با آن روبرو بوده و هستند، این بار نتانیاهو با مشکل فلج کننده دیگری مواجه شده است. از طرفی شهروندان صهیونیست انتظار آن را دارند که نتانیاهو برخی از کاستی‌های دوران نخست وزیر قبلی را جبران کرده و در عرصه داخلی و منطقه‌ای اقداماتی را برای رفاه جامعه صهیونیستی و همچنین ایجاد امنیت صورت دهد، از طرف دیگر افرادی که اکنون در تیم او برای تشکیل کابینه قرار دارند خودشان در این روند مشکل ساز شده‌اند.»

وی ادامه داد: «به عبارت دیگر در حال حاضر نگرانی‌های داخلی و خارجی در خصوص اسرائیل، درباره روی کار آمدن افراد بسیار افراطی است که طرح‌های تازه‌ای را برای نحوه برقراری امنیت در دستورکار خود دارند و خواستار آن هستند تا کابینه نتانیاهو، بر خلاف روند معمول در اسرائیل، اختیارات نظامی متعددی را که سابقا به صورت انحصاری در اختیار ارتش بوده، عهده دار شود.»

به گفته این کارشناس، احزاب افراطی در اسرائیل همواره طرفدار طرح‌های تند و مخالف با موازین حقوقی بوده‌اند و پیوسته بر این امر اعتراض داشته اند که چرا دولت‌های مختلف در اسرائیل وظایف شان را در سرکوب شدید فلسطینیان و همچنین برخورد با طرف‌های مقابل در منطقه انجام نمی دهند؟

همچنین قنادباشی گفت که حوزه فعالیت این احزاب عمدتا در حوزه‌های کنست و حوزه‌های محدود رسانه‌ای بوده است. ولی اینک با برگزاری انتخابات دهم آبان ماه و تصمیم نتانیاهو به کمک گرفتن از این احزاب افراطی و تندرو حوزه فعالیت این احزاب به درون دستگاه اجرایی اسرائیل کشیده شده است.

کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه گفت: «سران این احزاب از جمله وزیر امنیت منتخب نتانیاهو خواستار آن شده‌اند تا اختیارات مربوط به برقراری امنیت در کرانه باختری از زیرمجموعه ارتش اسرائیل خارج شده و در اختیار کابینه و وزیر امنیت قرار بگیرد. موضوعی که در فضای رسانه‎ای فلسطین اشغالی به عنوان کودتایی خزنده علیه ارتش رژیم صهیونیستی تلقی شده و موجبات چنددستگی هم در ارتش و هم در بدنه اجرایی اسرائیل شده است.»

قنادباشی تاکید کرد: «در چنین شرایطی است که در اوضاع بین‌المللی نیز نسبت به روی کار آمدن این گروه افراطی در دستگاه اجرایی اسرائیل نگرانی هایی بروز یافته است. بویژه مقامات آمریکا و دمکراتها مخالفت ضمنی خود را با ادامه چنین روندی در اسرائیل با عناوین گوناگون ابراز کرده‌اند.»

وی توضیح داد: «درواقع نگرانی دمکرات‌ها در آمریکا و برخی جریان‌های قدرت در اروپا آن است که با روی کار آمدن این احزاب افراطی در اسرائیل و تغییر رویه این رژیم به خشن‌ترین شیوه ها، موجبات انفجارهای اجتماعی در فلسطین را فراهم کرده و همچنین اجرای برخی از طرح‌های نظامی و منطقه‌ای اسرائیل در این شرایط موجب برهم خوردن تعادل موجود در منطقه غرب آسیا شود.»

قنادباشی با بیان اینکه اکنون شخص نتانیاهو برای تشکیل کابینه علاوه بر مخالفت‌های داخلی معمول از یک طرف با مخالف‌های ارتش روبروست و از طرف دیگر با واکنش‌های بین‌المللی، توضیح داد: «در عرصه بین‌الملل از وی می‌خواهند تا از قدرت گرفتن این احزاب افراطی جلوگیری کند یا لااقل از مداخله آن‌ها در ارتش و بدست گرفتن زمام امور امنیت داخلی و خارجی اسرائیل پرهیز نماید.»

این کارشناس در نهایت گفت که با توجه به این موانع و چالش ها، نتانیاهو مسیر دشواری برای تشکیل کابینه تا چند روز دیگر در پیش روی خود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *