جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

ابعاد و زمینه‌های انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی

۱۳۹۷/۱۰/۲۹ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: نتانیاهو تلاش دارد تا در فرصت باقی‌مانده از انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی یک دستاورد نظامی و سیاسی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی بوجود آورد.

انتخابات عمومی که قرار بود در ماه نوامبر در رژیم صهیونیستی برگزار شود، زودتر از تاریخ موعود یعنی در ماه آوریل برگزار خواهد شد. به این ترتیب انتخابات رژیم صهیونیستی هفت ماه زودتر از موعد تعیین‌شده یعنی نوامبر ۲۰۱۹ در روز نهم آوریل برابر با ۲۰ فروردین سال آینده برگزار خواهد شد. حسن‌ هانی زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی د لایل، ابعاد و زوایای گوناگون این موضوع پرداخته است.

 

آنچه در پی می‌آید متن کامل این گفتگوست:

پرسش: دلایل برگزاری زودهنگام انتخابات در سرزمین‌های اشغالی چیست؟

پس از شکست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ دو روزه غزه، برخی از احزاب افراطی دینی در اعتراض به درخواست آتش‌بس بنیامین نتانیاهو از حماس از کابینه ائتلافی نتانیاهو خارج شدند. اعتقاد این احزاب این بود که  نخست وزیر با درخواست آتش‌بس دربرابر گروه‌های مبارز فلسطینی تسلیم شده است. لذا با خروج رهبران احزاب دینی از ائتلاف کابینه نتانیاهو و نیز انحلال کنست رژیم صهیونیستیی انتخابات زودهنگام برای تشکیل کابینه جدید و کنست جدید در دستور کار قرار گرفت. قرار است طی دو ماه آینده پس از انتخابات کنست، کابینه جدیدی با شرکت احزاب پیروز انتخابات تشکیل شود.

پرسش: رقبای جدی نتانیاهو در انتخابات پیش رو از کدام احزاب هستند؟

از جمله رقبای جدی نتانیاهو، آویگدور لبیرمن رهبر حزب بیت‌ما است.  همچنین حزب کار و سایر احزاب دینی کوچک نیز می‌توانند رقیب جدی وی تلقی شوند. اما در بین رقبای نتانیاهو، لیبرمن شانس بیشتری دارد و این احتمال مطرح است که با پیروزی احزاب افراطی دینی، لیبرمن کابینه جدیدی را تشکیل دهد. در آن صورت رژیم صهیونیستی به سمت افراط‌گرایی و تشدید حمله به مردم غزه و حتی جنگ‌افروزی در منطقه حرکت خواهد کرد. لذا به نظر می‌رسد که در انتخابات آینده رژیم صهیونیستی احزاب مذهبی و افراطی شانس پیروزی بالایی دارند.

پرسش: اگر نتانیاهو بازهم پیروز شود آیا سیاست‌های وی در داخل و خارج تغییری خواهد کرد؟

در صورت پیروزی حزب لیکود به رهبری نتانیاهو تغییری در سیاست‌های رژیم صهیونیستی به وجود نخواهد آمد و احتمالا وی همان سیاست‌های پیشین را دنبال می‌کند. اما در برهه فعلی شرایط متفاوت است و نتانیاهو تلاش دارد تا در فرصت باقی‌مانده از انتخابات زودهنگام یک دستاورد نظامی و سیاسی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی بوجود آورد.

یکی از گزینه‌های پیش‌روی نتانیاهو حمله به غزه، لبنان و سوریه است. درواقع حزب افراطی لیکود تلاش دارد تا از رهگذر جنگ‌افروزی در سوریه و لبنان موقعیت خود را در فلسطین اشغالی تقویت کند. از این رو ممکن است رژیم صهیونیستی در آینده علاوه بر سوریه به مراکز نظامی حزب الله در لبنان حمله کند تا یک دستاورد نظامی برای پیروزی در انتخابات آینده داشته باشد. به نظر می‌رسد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی مسئله وجود تونل‌های بین‌ لبنان و اراضی اشغالی را برای حمله به حزب‌الله بهانه‌قرار داده است.

پرسش: با این اوصاف عملکرد نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دو ماه آینده بسیار مهم است؟

بدون شک عملکرد نتانیاهو طی دو ماه پیش رو در آینده سیاسی وی بسیار تاثیرگذار است. درواقع اگر وی بتواند دستاوردی در عرصه‌‌های سیاسی و نظامی  کسب کند شانسش را برای پیروزی در انتخابات زودهنگام افزایش خواهد داد. باید توجه داشت که برای مردم سرزمین‌های اشغالی دستاورهای نظامی بسیار اهمیت دارد. زیرا جامعه رژیم صهیونیستی یک جامعه افراطی است و معمولا رهبران تندرو را برای ادامه امورشان ترجیح می‌دهند.

پرسش: نگاه آمریکا به انتخابات رژیم صهیونیستی چگونه است و کاندیدای مورد نظر آنها چه کسی است؟

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نگاه مثبتی نسبت به نتانیاهو دارد. درواقع ترامپ برای توجیه سیاست‌های خود نیازمند یک چهره قابل قبول در سطح جامعه جهانی است و این چهره در میان افراد حاضر تنها می‌تواند نتانیاهو باشد. لیبرمن که یکی دیگر از کاندیداهای مطرح است خیلی مورد قبول ترامپ و دستگاه دیپلماسی آمریکا نیست. این نکته را نیز باید مدنظر داشت که یهودیان افراطی در شکل‌گیری کنست رژیم صهیونیستی نقش‌ موثری دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *