جدیدترین مطالب

حمله شدید هوایی رژیم صهیونیستی به حلب سوریه

منابع سوری اعلام کردند مواضع و انبار‌های تسلیحاتی در نزدیکی فرودگاه حلب، کارخانه‌های وزارت دفاع سوریه در مناطق السفیره و کفرجوم در غرب حلب و چندین نقطه دیگر هدف ۱۵ حمله هوایی قرار گرفته است.

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

حسام الدین حجت زاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رصد و ارزیابی سیر تحولات ماه های اخیر در روابط تهران با سایر کشورها و به ویژه همسایگان، گویای سرعت گرفتن روند قهقرایی در روابط خارجی کشورمان است. این یادداشت ناظر بر بررسی و تحلیل رفتارهای آن دسته از سیاست زدگان غیرمتخصصی است که بی توجه به شعارهای دولت های جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته همواره بدون برخورداری از دانش سیاسی در حوزه روابط خارجی کشور دخالت کرده و پیامدهای ناخوشایند و پرهزینه ای را به طور مشخص از ناحیه دو کشور پاکستان و افغانستان به مردم، کشور و نظام تحمیل کرده اند. 

ملت یمن علی رغم همه فشارها همچنان حامی فلسطین است

سید عبدالملک بدرالدین دبیرکل جنبش انصارالله یمن در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه موضوع جنایت صهیونیست ها در غزه ننگی بر همه انسان هاست گفت : ملت یمن با وجود تمام فشارها تغییری در موضع اش در قبال فلسطین نداشته است . 

Loading

أحدث المقالات

لاوروف: طرح صلح اوکراین بی‌نتیجه است

تهران- ایرنا- «سرگئی لاوروف» با بیان اینکه «طرح صلح پیشنهادی اوکراین بی‌نتیجه است»، تصریح کرد: این طرح بر تصورات غیرقابل قبول از جمله عقب‌نشینی مسکو از مناطق تصرف شده، مبتنی است.

تنش در دریای جنوبی چین / رئیس‌جمهور فیلیپین: به حملات خطرناک چین، واکنش نشان خواهیم داد

فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهوری فیلیپین روز پنجشنبه هشدار داد که کشورش به «حملات خطرناک» گارد ساحلی چین واکنش نشان خواهد داد. سخنان رئیس‌جمهوری فیلیپین از تشدید تنش در روابط چین و فیلیپین حکایت دارد. دو کشور بر سر مالکیت و کنترل آب‌های دریای جنوبی چین اختلاف دارند. ویتنام، مالزی، تایوان و برونئی از دیگر طرف‌هایی هستند که ادعاهایی را در مورد آب‌های جنوبی چین مطرح کرده‌اند.

لاوروف: طرح صلح اوکراین بی معنی است / احیای مرزهای اوکراین پس از شوروی در سال ۱۹۹۱، غیرقابل قبول است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته که طرح صلح پیشنهادی اوکراینی از آن جهت بی معناست که بر اساس گزینه‌های غیرقابل قبولی چون خروج روسیه از مناطق تحت کنترلش بنا شده است.

Loading

ابعاد و زمینه‌های انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی

۱۳۹۷/۱۰/۲۹ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: نتانیاهو تلاش دارد تا در فرصت باقی‌مانده از انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی یک دستاورد نظامی و سیاسی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی بوجود آورد.

انتخابات عمومی که قرار بود در ماه نوامبر در رژیم صهیونیستی برگزار شود، زودتر از تاریخ موعود یعنی در ماه آوریل برگزار خواهد شد. به این ترتیب انتخابات رژیم صهیونیستی هفت ماه زودتر از موعد تعیین‌شده یعنی نوامبر ۲۰۱۹ در روز نهم آوریل برابر با ۲۰ فروردین سال آینده برگزار خواهد شد. حسن‌ هانی زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی د لایل، ابعاد و زوایای گوناگون این موضوع پرداخته است.

 

آنچه در پی می‌آید متن کامل این گفتگوست:

پرسش: دلایل برگزاری زودهنگام انتخابات در سرزمین‌های اشغالی چیست؟

پس از شکست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ دو روزه غزه، برخی از احزاب افراطی دینی در اعتراض به درخواست آتش‌بس بنیامین نتانیاهو از حماس از کابینه ائتلافی نتانیاهو خارج شدند. اعتقاد این احزاب این بود که  نخست وزیر با درخواست آتش‌بس دربرابر گروه‌های مبارز فلسطینی تسلیم شده است. لذا با خروج رهبران احزاب دینی از ائتلاف کابینه نتانیاهو و نیز انحلال کنست رژیم صهیونیستیی انتخابات زودهنگام برای تشکیل کابینه جدید و کنست جدید در دستور کار قرار گرفت. قرار است طی دو ماه آینده پس از انتخابات کنست، کابینه جدیدی با شرکت احزاب پیروز انتخابات تشکیل شود.

پرسش: رقبای جدی نتانیاهو در انتخابات پیش رو از کدام احزاب هستند؟

از جمله رقبای جدی نتانیاهو، آویگدور لبیرمن رهبر حزب بیت‌ما است.  همچنین حزب کار و سایر احزاب دینی کوچک نیز می‌توانند رقیب جدی وی تلقی شوند. اما در بین رقبای نتانیاهو، لیبرمن شانس بیشتری دارد و این احتمال مطرح است که با پیروزی احزاب افراطی دینی، لیبرمن کابینه جدیدی را تشکیل دهد. در آن صورت رژیم صهیونیستی به سمت افراط‌گرایی و تشدید حمله به مردم غزه و حتی جنگ‌افروزی در منطقه حرکت خواهد کرد. لذا به نظر می‌رسد که در انتخابات آینده رژیم صهیونیستی احزاب مذهبی و افراطی شانس پیروزی بالایی دارند.

پرسش: اگر نتانیاهو بازهم پیروز شود آیا سیاست‌های وی در داخل و خارج تغییری خواهد کرد؟

در صورت پیروزی حزب لیکود به رهبری نتانیاهو تغییری در سیاست‌های رژیم صهیونیستی به وجود نخواهد آمد و احتمالا وی همان سیاست‌های پیشین را دنبال می‌کند. اما در برهه فعلی شرایط متفاوت است و نتانیاهو تلاش دارد تا در فرصت باقی‌مانده از انتخابات زودهنگام یک دستاورد نظامی و سیاسی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی بوجود آورد.

یکی از گزینه‌های پیش‌روی نتانیاهو حمله به غزه، لبنان و سوریه است. درواقع حزب افراطی لیکود تلاش دارد تا از رهگذر جنگ‌افروزی در سوریه و لبنان موقعیت خود را در فلسطین اشغالی تقویت کند. از این رو ممکن است رژیم صهیونیستی در آینده علاوه بر سوریه به مراکز نظامی حزب الله در لبنان حمله کند تا یک دستاورد نظامی برای پیروزی در انتخابات آینده داشته باشد. به نظر می‌رسد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی مسئله وجود تونل‌های بین‌ لبنان و اراضی اشغالی را برای حمله به حزب‌الله بهانه‌قرار داده است.

پرسش: با این اوصاف عملکرد نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دو ماه آینده بسیار مهم است؟

بدون شک عملکرد نتانیاهو طی دو ماه پیش رو در آینده سیاسی وی بسیار تاثیرگذار است. درواقع اگر وی بتواند دستاوردی در عرصه‌‌های سیاسی و نظامی  کسب کند شانسش را برای پیروزی در انتخابات زودهنگام افزایش خواهد داد. باید توجه داشت که برای مردم سرزمین‌های اشغالی دستاورهای نظامی بسیار اهمیت دارد. زیرا جامعه رژیم صهیونیستی یک جامعه افراطی است و معمولا رهبران تندرو را برای ادامه امورشان ترجیح می‌دهند.

پرسش: نگاه آمریکا به انتخابات رژیم صهیونیستی چگونه است و کاندیدای مورد نظر آنها چه کسی است؟

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نگاه مثبتی نسبت به نتانیاهو دارد. درواقع ترامپ برای توجیه سیاست‌های خود نیازمند یک چهره قابل قبول در سطح جامعه جهانی است و این چهره در میان افراد حاضر تنها می‌تواند نتانیاهو باشد. لیبرمن که یکی دیگر از کاندیداهای مطرح است خیلی مورد قبول ترامپ و دستگاه دیپلماسی آمریکا نیست. این نکته را نیز باید مدنظر داشت که یهودیان افراطی در شکل‌گیری کنست رژیم صهیونیستی نقش‌ موثری دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *