جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین به دانشگاه «سوربن» رسید

تهران-ایرنا- معترضان خشمگین از جنگ غزه امروز (دوشنبه) به دانشگاه «سوربن» پاریس رفتند و در حالی که برخی از دانشجویان در حیاط این دانشگاه چادر برپا کرده بودند، شعار «فلسطین آزاد» را در ورودی این دانشگاه سر دادند.

بانوی ایرانی و پُل ترجمه و هنر بین تهران و مسکو

مسکو- ایرنا- شبکه‌ تلویزیونی بریکس در گفت‌وگویی با فرزانه شفیعی مترجم ایرانی ساکن مسکو به بیان نقش ترجمه آثار ادبی و زبان هنر در توسعه مناسبات فرهنگی تهران – مسکو پرداخته است.

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید کرد انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. وی که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

Loading

تحلیلی بر تغییرات سیاسی برزیل در دوره جدید ریاست جمهوری داسیلوا

۱۴۰۱/۰۸/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: پژوهشگر مسائل آمریکای لاتین درباره انتخاب دوباره لولا داسیلوا به عنوان رئیس جمهور جدید برزیل و سیاست‌های وی در عرصه داخلی و خارجی گفت مهمترین دستورکار داسیلوا در دوره جدید، تقویت مرکوسور در منطقه آمریکای لاتین است.

هادی اعلمی‌فریمان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه سیاست خارجی رئیس جمهور منتخب برزیل سه محور اصلی دارد، توضیح داد: «نخست اینکه تمایل داسیلوا به راهبرد همکاری جنوب – جنوب و تقویت مرکوسور در منطقه است که اولین و مهمترین دستورکار وی خواهد بود. دومین مسئله توسعه مشارکت برزیل در سازمان‌های بین‌المللی، مشارکت فعال در عملیات حفاظت از صلح، رشد حضور در بازار تجهیزات نظامی و تقویت پیمان‌های همکاری دوجانبه با کشورها است.»

فریمان افزود که هر دولت مستقر در برزیل این مسائل را به عنوان یک اصل پرستیژی و ثابت پیگیری کرده است.

به گفته این کارشناس، محور سوم به روابط جدیدی مربوط می‌شود که احتمالا داسیلوا در پیش خواهد گرفت و آن همکاری با اروپا و سایر نقاط و پیشبرد همان روابط قبلی با ایالات متحده خواهد بود.

وی درباره مناسبات برزیل و آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری مجدد داسیلوا گفت: «در حوزه همکاری با آمریکا به نظر می‌رسد که کماکان مبادلات تجاری با این کشور برقرار خواهد بود؛ باید توجه داشت که اختلاف برزیلی‌ها با آمریکا در حوزه سازمان تجارت جهانی، فناوری‌های اطلاعات و محصولات کشاورزی مثل اتانول و کتان است و چون الان چین هم وارد بازار شده و با آمریکا رقابت می‌کند، نقش پکن در این حوزه‌ها مهم خواهد بود که در قالب حوزه بریکس قابل بررسی است.»

به گفته این کارشناس روابط سیاسی دو طرف به تحولات پیش رو بستگی دارد.

اعلمی فریمان با تشریح این موضوع که روسای جمهوری برزیل از هر طیفی و در هر مقطع زمانی که بر سر کار بودند، با ایالات متحده روابط پر فرازو نشیبی داشتند، گفت البته باید روابط تجاری و اقتصادی را از روابط سیاسی تفکیک کرد.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان این موضوع که در حوزه اقتصادی و تجاری شریک اول آمریکایی‌ها در آمریکای لاتین، برزیل است و همیشه مبادلات دو جانبه در صادرات و واردات کالا در سطح بالایی بوده است توضیح داد: «اما در حوزه سیاسی روابط طرفین بستگی به این داشته که کدام جناح در برزیل قدرت را دست داشته است؛ اگر جناح راست حاکم بوده روابط خوب بوده اما اگر جناح چپ روی کار بوده روابط به سردی گرائیده است.»

وی همچنین به واکاوی سیاست‌های داسیلوا در دوره پیشین ریاست‌جمهوری‌اش پرداخت و گفت: «وی در دوره اول برنامه‌های خود را با طرح بزرگ فقرزدایی در برزیل شروع کرد و میزان فقر را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش داد. همچنین نوعی عدالت گرایی در آن کشور حاکم شد و در ادراک مردم برزیل یک حس نوستالژی سیاسی بسیار خوب شکل گرفت.»

فریمان ادامه داد: «ارزیابی پژوهشگران حوزه توسعه بر این مبنا است که یکی از موفق‌ترین دوره‌های شکوفایی توسعه اقتصادی بزریل همین دوره اول داسیلوا بوده است. رئیس جمهور بعدی خانم دیلما روسف بود که ایشان نیز با حمایت داسیلوا موفق شد رئیس‌جمهور شود و موفقیت خانم روسف بیشتر در حوزه‌های حقوق بشری، بحث حمایت از زنان سرکوب شده و جنبش‌های اجتماعی بود. »

این کارشناس درباره روی کار آمدن ژایر بولسونارو، سلف داسیلوا توضیح داد: «زمانی که بولسونارو رئیس‌جمهور شد، ایشان با حمایت اکثریت مردم و با استناد به شکست حزب کارگر در مسئله افشای فساد در این حزب و ماجرای شرکت پتروبراس موفق شد آرای مردم را کسب کند. بولسونارو، ترامپ آمریکای لاتین لقب گرفت. مهمترین مواضع و عملکرد وی در ماجرای خودداری از واکسیناسیون گسترده در بزریل بود که منجر به کشته شدن ۶۰۰ هزار نفر شد. در ماجرای مذاکرات مربوط به سلاح نیز ایشان معتقد به آزادی حمل سلاح بود.»

اعلمی فریمان در خصوص تاثیر پیروزی مجدد داسیلوا بر کشورهای چپ منطقه آمریکای لاتین گفت: «در حال حاضر ۱۴ کشور چپ در حوزه آمریکای جنوبی حضور دارند که در حال پشتیبانی فرهنگ چپ‌گرایی هستند. البته باید توجه داشت که دو نوع جناح چپ در این منطقه داریم؛ یک جناح به بحث‌های حقوق بشری، صلح و دموکراسی تمایل دارند ولی دسته دیگر دیدگاه اقتدارگرایانه و غیردمکراتیک دارد که در کشورهایی مانند کوبا، نیکاراگونه و ونزوئلا حاکم شده‌اند.»

وی با بیان اینکه این  که چپ‌ها در منطقه در یک اردوگاه هستند افزود: «ولی تفاوت دیدگاه‌ها مشهود است و احتمالا دیدگاه‌های داسیلوا به دیدگاه‌های روسای جمهوری جدید شیلی و کلمبیا نزدیک خواهد بود.»

کارشناس مسائل آمریکای لاتین در نهایت در مورد سیاست احتمالی رئیس‌جمهور جدید برزیل در قبال ایران گفت: «احتمالا در دوره جدید به نسبت دوره بولسونارو روابط با ایران بهتر و متعادل‌تر باشد اما احتمالا این روابط مانند دوره اول داسیلوا نخواهد بود».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *