جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روزنامه دانشگاه آزاد: جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد نوشت: بیش از دوسال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تاملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.

Loading

جنگ اوکراین و افول قدرت و جایگاه اروپا در نظم نوین جهانی

۱۴۰۱/۰۸/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه تاکید کرد: جهان در حال ورود به نظم نوینی است که در آن قطعا اروپا و روسیه جایگاه سابق خود را ندارند لیکن آمریکا و چین در آن به رقابت می پردازند.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ابراز نگرانی وزیر اقتصاد فرانسه نسبت برهم زدن منافع اروپا از سوی آمریکا و سلطه واشنگتن بر این اتحادیه به واسطه بحران اوکراین، تصریح کرد: آمریکا منتفع جنگ میان روسیه و اوکراین است و این کشور موفق شد بعد از برنامه ریزی پنج ساله که پس از الحاق کریمه به روسیه کلید خورد، و با شگردهای خاص خود مسکو را به سمت حمله به اوکراین ترغیب نماید و روسیه نیز مرتکب این اشتباه شد.

وی با بیان اینکه آمریکا در دوره ترامپ خسارات زیادی تجربه کرد و به دلیل استراتژی «اول آمریکا»، اروپا از آن فاصله گرفته و در اندیشه «دفاع مستقل اروپایی» بود، گفت: درواقع آمریکا مایل بود با یک تیر دو نشان بزند؛ هم روسیه را با اروپا درگیر کند و هم به اروپا یادآور شود این اتحادیه بدون آمریکا هیچ توانی ندارد. به هر دو هدف هم رسید. روسیه و اروپا هر دو متضرر شدند و آمریکا از کیلومترها دورتر مسائل را مدیریت می‌کند. آن‌ها حتی تلاش کردند در همین شرایط، چین را نیز با تایوان درگیر کنند که چین از آن اجتناب کرد.

این استاد دانشگاه ضمن اشاره به ابراز نارضایتی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، نسبت به چند برابری قیمت گاز آمریکا و نروژ در شرایطی که اروپا زمستان سختی پیش رو دارد و با تورم و اعتراضات عمومی مواجه شده است، ادامه داد: با اینکه اروپا توانست برای زمستان امسال تمهیداتی فراهم کند، اما براساس پیش بینی‌ها، بحران انرژی اروپا در سال ۲۰۲۳ – ۲۰۲۴ با توجه به افزایش در محدودیت صادرات گاز روسیه و در دسترس نبودن هیچ پروژه تازه گاز طبیعی تا سال آینده، بسیار تشدید خواهد شد.

وی افزود: با توجه به شرایطی که شاهد آن هستیم، نظم جهانی بعد از جنگ اوکراین تغییر خواهد کرد و ما خواسته یا ناخواسته، در شرایطی قرارگرفته ایم که سخن از احتمال بروز جنگ هسته‌ای مطرح می‌شود. پیشروی ارتش اوکراین با دریافت کمکهای تسلیحاتی که ناتو رسما به این کشور ارسال می‌کند، نشان داد روسیه به لحاظ زمینی بیش از آنچه تصور می‌شد ضعف دارد.

دهقان ضمن تشریح اوضاع میدانی نبرد روسیه و اوکراین، اضافه کرد: جهان در حال ورود به نظم نوینی است که در آن قطعا اروپا و روسیه جایگاه سابق خود را ندارند و این نظام، براساس نظام دوقطبی چین و آمریکا سازمان خواهد یافت.

 

سلطه آمریکا بر اروپا

وی با تاکید بر اینکه در این نظم نوین جهانی، اروپا تحت سلطه آمریکا قرار خواهد گرفت، توضیح داد: اگر درگیری میان اوکراین و روسیه منجر به استفاده از سلاح هسته‌ای نشود، غرب تحت رهبری آمریکا و اروپای بسیار ضعیف شده در حوزه انرژی، سیاست خارجی و حتی نظامی را پیش‌رو خواهیم داشت و در مقابل آن، شرق قدرتمند به رهبری چین به لحاظ اقتصادی و نظامی خواهد بود. روسیه نیز اگر درگیر فروپاشی جمهوری‌های داخلی خود نشود، تضعیف شده خواهد بود.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا مانند جنگ جهانی دوم، دور از میدان جنگ ایستاده و به دنبال سامان دادن به نظمی مطابق منافع خود است، گفت: همانطور که آقای بایدن رسما اعلام کرد، آمریکا به دنبال افزایش اعضای شورای امنیت است و نظمی که دنبال می‌کند مبتنی بر بازیگری پنج قدرت اصلی فعلی نخواهد بود.

دهقان ضمن اشاره به ابراز نگرانی مقامات، صاحبنظران و اندیشکده‌های مختلف اروپایی نسبت به پیامدهای جنگ اوکراین و وضعیت آینده اروپا، خاطرنشان کرد: اروپا پیش از جنگ اوکراین، توان اقتصادی داشت که به واسطه آن در دوره ترامپ، نوعی قدرت نمایی در مقابل آمریکا آغاز کرد. در آن مقطع، اروپا از «مرگ مغزی ناتو» و دفاع مستقل سخن می‌گفت، اما به قدرت نظامی مطلوب نرسیده بود و این ارزیابی را داشت که چون آمریکا خود را از اروپا جدا کرده است، می‌تواند با ایجاد توازن میان روسیه و آمریکا و قراردادهای متعددی که در حوزه‌های نظامی، هسته‌ای و انرژی امضا می‌کنند، بازیگری بهتری داشته باشد.

به گفته این استاد دانشگاه؛ اکنون آن توازن برهم خورده است و اکنون اروپا که خود را درگیر در جنگ با روسیه می‌بیند، نه توان نظامی برای ایستادگی در برابر آمریکا دارد و نه وضعیت اقتصادی و انرژی مطلوبی دارد که بتواند گام های کاملا مستقلی بردارد. بنابراین بعد از مقاطع تاریخی1914 و 1945 که نظم جدیدی بر دنیا حاکم شد، احتمالا در آینده شاهد نظم نوینی خواهیم بود که مبتنی بر رقابت بین چین و آمریکا است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تشدید انتقادات و شکافهای داخلی در میان کشورهای  اروپایی، درخصوص امکان رهایی اروپا از سلطه آمریکا و ایجاد ارتباطاتی با چین، یادآورشد: اروپا پیش از این به دنبال تقویت همکاری اقتصادی با چین نیز بود که، می‌توانست شکلی از همکاری نظامی را نیز به همراه بیاورد. اما با حمله روسیه به اوکراین، این امکان هم از بین رفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *