جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی

رئیس جمهور فرانسه ضمن اعلام آمادگی برای ایفای نقش بیشتر در زمینه دفاع مشترک اروپایی، بازدارندگی هسته‌ای را عنصری اجتناب ناپذیر در این راستا دانسته و خواستار بحث درباره نقش این تسلیحات در دفاع مشترک اروپایی شد.

Loading

تقویت زمینه‌های همکاری ایران و روسیه

۱۴۰۱/۰۵/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: آنچه امروز موجب گسترش و نزدیکی روابط تهران و مسکو شده در وهله نخست علاقه روسیه به استفاده از تجارب و دستاوردهایی است که جمهوری اسلامی ایران در طول 40 سال گذشته در حوزه تحریم‌ها بدست آورده است.

مهدی خورسند در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه روسیه در شرایطی قرار دارد که به عنوان اولین بازیگر منتقد نظم بین‌المللی فعلی، مورد هجمه و جنگ نظامی غرب با ابزاری به نام ناتو قرار گرفته، گفت لذا روسیه شرایط بسیار خاصی دارد و از سمت دیگر این شرایط ایجاب می‌کند کشورهایی که تقریبا در موضع انتقاد از نظم بین‌المللی فعلی همسو و هم نظر هستند، به یاری همدیگر بیایند.»

خورسند تاکید کرد: «در چنین موقعیتی است که جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه نسبت به جنگ اوکراین همواره انتقاد داشته و اعلام کرده که مخالف جنگ است، اما دغدغه روسیه در گسترش ناتو به شرق را درک می‌کند و تاکید داشته که گسترش ناتو به شرق جزو نگرانی‌های جمهوری اسلامی ایران نیز هست.»

این کارشناس با اشاره به اینکه به دلیل سرعت تحولات بین‌المللی، امروزه همکاری کشورها کمتر فرصت راهبردی شدن پیدا می‌کند، افزود: «دلیل این امر این است که بازیگران بین‌المللی در صحنه روابط بین‌الملل براساس منافع خودشان اقدام می‌کنند و این منافع کشورها و بازیگران بین‌المللی است که آن‌ها را در برهه‌ای از زمان به عنوان شریک قرار می‌دهد و شاید در برهه دیگری از زمان در برخی موارد حتی دچار تعارض منافع شوند.»

وی ادامه داد: «بنابراین صحبت کردن از روابط استراتژیک کشورها و استراتژیک بودن منافع در دوران فعلی گذار نظم بین‌المللی، کمی سخت است.»

به گفته این کارشناس مسائل قفقاز، ایران و روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیستند. خورسند توضیح داد: «آنچه امروز موجب گسترش و نزدیکی روابط تهران و مسکو شده در وهله نخست علاقه روسیه به استفاده از تجارب و دستاوردهایی است که جمهوری اسلامی ایران در طول 40 سال گذشته در حوزه تحریم‌ها بدست آورده است.»

وی تاکید کرد که همچنین با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی روسیه در حوزه محیط پیرامونی خود، جغرافیا و ژئوپلیتیک ایران تقریبا تنها مسیر دسترسی روسیه به بازارهای جهانی است.

کارشناس مسائل روسیه درخصوص نیاز روسیه به ایران در این برهه تشریح کرد: «مسکو امروز مسیر خود را در غرب به دلیل جنگ با اوکراین تقریبا مسدود می‌بیند و از همین رو راه ارتباطی روسیه با دنیا به جغرافیای ایران و مسیر جنوبی روسیه محدود می‌شود. از سوی دیگر نوع عملکرد نیروهای نظامی روسیه در جنگ اوکراین سبب شده که روس‌ها به فکر تامین تجهیزات متعارف نظامی ایران در حوزه‌های پهپادی بیفتند. این موضوع اگرچه از سوی ایران تکذیب شد، اما در روزهای گذشته سبب ابراز نگرانی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص نزدیکی روابط تهران و مسکو شده بود.»

وی در ادامه در خصوص دیگر دلایل نزدیکی روابط تهران و مسکو، به بهره‌گیری روسیه از ظرفیت‌های ضدتحریمی اقتصاد ایران اشاره کرد.

خورسند با بیان اینکه روسیه در طول 40 سال گذشته هیچ موقع روابط به این نزدیکی با ایران نداشته و تقریبا بازیگری بوده که براساس منافع خود با ایران ارتباط گرفته، گفت: «اما نوع همراهی ایران با روسیه بیانگر تفکر متعالی‌ جمهوری اسلامی ایران نسبت به بازیگرانی است که علیه نظام تک قطبی و هژمونی آمریکا در صحنه روابط بین‌الملل اقدام می‌کنند. در عین حال باید ظرفیت همه کشورهایی که منتقد این نظام تک قطبی هستند، گرد هم آمده و از اقدام انفرادی جلوگیری به عمل آید.»

خورسند در نهایت با تاکید بر این موضوع که نوع روابط تهران و روسیه شاید شکل و سطح جدیدی از روابط بازیگران مستقل بین‌المللی در دوران گذار نظم موجود دنیا را شکل ‌دهد و زمینه‌ساز هویت‌بخشی به روابط و تعاملات قدرت‌های نوظهور دنیا چه در سطح منطقه‌ای و چه در سطح بین‌المللی باشد، گفت «ایران در طول 40 سال گذشته یک منطق مشخص و ثابتی از سیاست خارجی را از خود در دنیا نشان داده که مورد به مورد آن تا به امروز تقریبا همه دنیا را به این جمع بندی رسانده که ثبات قدم ایران در اصول خدشه‌ناپذیر سیاست خارجی خود موجب اقتدار کشورمان در زمینه‌های گفتمانی، نظامی، سیاسی و اقتصادی شده است.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *