جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

علی‌اف: روند علامت‌گذاری مرزها بین ارمنستان و آذربایجان آغاز شده است

رئیس جمهور آذربایجان در گفت‌وگویی با وزیر امور خارجه آمریکا از پیشرفت در روند تعیین حدود مرزهای این کشور با ارمنستان خبر داده و گفت که دولتش از تلاش برای مذاکرات در راستای یک معاهده صلح با این کشور همسایه خود فروگذار نخواهد کرد.

علی‌اکبر صالحی: هاروارد و استنفورد هم با وقف اداره می‌شوند

تهران- ایرنا- عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی با بیان اینکه «وقف» در همه جای دنیا حتی در کشورهای پیشرفته امری پسندیده است، گفت: دانشگاه هاروارد یا استنفورد در آمریکا با چند ۱۰میلیارد دلار موقوفات اداره می‌شود، اتفاقا با همین هزینه دانشگاه‌های معتبر و معروفی شدند.

Loading

چالش‌های پیش‌روی طالبان در افغانستان

۱۴۰۰/۰۹/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره درباره آخرین تحولات در افغانستان بعد از روی کار آمدن طالبان گفت: «از زمانی که طالبان به قدرت اصلی در افغانستان تبدیل شد، این گروه با چالش‌های متعددی در عرصه حکمرانی مواجه شده است. عدم تمایل جامعه جهانی به موضوع به رسمیت شناختن گروه طالبان به‌عنوان حاکمیت جدید در افغانستان، بزرگ‌ترین و عمده‌ترین چالش این گروه در عرصه حکومت‌داری به شمار می‌رود.»

محمدرضا عسگری مورودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «آمریکا و اروپا به رسمیت شناختن طالبان در افغانستان را به تغییر رویکردها، رویه‌ها، سیاست‌ها و اقدامات این گروه در افغانستان مشروط کرده‌اند. احترام به حقوق زنان و حقوق رسانه‌ها، عدم ایجاد محدودیت برای آزادی‌های فردی و اجتماعی و برقراری دمکراسی از طریق تشکیل یک دولت فراگیر ازجمله محوری‌ترین خواسته‌های غرب در ازای به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان در افغانستان است.»

وی درباره عملکرد طالبان در بیش از سه ماه گذشته گفت: «با وجود وعده طالبان برای تشکیل دولتی با مشارکت همه اقوام در افغانستان، در بیش از یک‌صد روز اخیر که این گروه قدرت را در افغانستان در اختیار گرفته، نشانه‌ای از بسترسازی برای مشارکت دیگر گروه‌ها در عرصه قدرت مشاهده نشده و تأکید طالبان بر اداره افغانستان مبتنی بر یک تفکر خاص، هم در داخل این کشور و هم در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی با مخالفت‌ها و واکنش‌های منفی مواجه شده است.»

عسگری مورودی درباره پیامدهای این رویکرد برای طالبان نیز گفت: «در چنین شرایطی که کشورهای غربی و در سطحی وسیع‌تر جامعه جهانی حاضر نیست طالبان را در افغانستان به رسمیت بشناسد، بحران‌های پیش‌روی این گروه در عرصه حکمرانی سبب شده تا طالبان دست نیاز به سمت جامعه بین‌المللی دراز کند. مواجهه طالبان با بحران گرسنگی، فقر و بحران اقتصادی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن فروپاشی نظام بانکی و کاهش درآمدها و منابع مالی دولت طالبان برای اداره امور افغانستان است، سبب شده تا این گروه بارها و بارها خواستار به رسمیت شناختن خود از سوی جامعه جهانی گردد.»

عسگری مورودی در توضیح این موضوع که جامعه جهانی تا چه زمانی همین رویه را دنبال خواهد کرد، گفت: «به نظر می‌رسد جامعه بین‌المللی دست‌کم تا زمانی که دولتی فراگیر در افغانستان با مشارکت همه اقوام شکل نگیرد حاضر به شناسایی رسمی و همکاری با طالبان نخواهند بود که این مسئله می‌تواند چالش‌های دولت طالبان در مسیر پیش رو را تشدید کند.»

این کارشناس مسائل شبه‌قاره درباره نشست آتی دوحه بین طالبان و نماینده آمریکا و دلایل ازسرگیری این نشست گفت: «بلوکه شدن دارایی‌های افغانستان توسط آمریکا که محدودیت‌های گسترده‌ای برای دولت طالبان در مسیر تأمین کالاهای اساسی وارداتی ایجاد کرده دیگر چالش مهم این گروه محسوب می‌شود که همین مسئله سبب شده تا دولت طالبان در تلاش برای آزاد کردن این دارایی‌ها روند مذاکره با واشنگتن را مجدداً در پیش بگیرد. درواقع طالبان امیدوارند در مذاکرات دوحه بتوانند دولت آمریکا را نسبت به آزادسازی دارایی‌های افغانستان متقاعد کنند.»

عسگری مورودی درباره دیگر چالش‌های پیش‌روی طالبان نیز تأکید کرد: «‌در خصوص بحران‌های اقتصادی ازجمله فقر و گرسنگی و همچنین فروپاشی نظام بانکی در افغانستان هشدارهای نهادهای بین‌المللی برای مردم و دولت طالبان می‌تواند به‌شدت نگران‌کننده باشد. مواجهه بیش از ۲۳ میلیون نفر از مردم افغانستان با خطر گرسنگی چالش بزرگی است که می‌تواند به بحرانی انسانی در این کشور مبدل شود.»

وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی قرار است سومین نشست همسایگان افغانستان به میزبانی پاکستان که با دعوت از نمایندگان دولت طالبان انجام خواهد شد، برگزار شود، افزود: «وجه تمایز نشست سوم همسایگان افغانستان با دو نشست قبلی، حضور طالبان در این نشست در اسلام‌آباد خواهد بود.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره در خصوص نگاه پاکستان به تحولات افغانستان توضیح داد: «با توجه به اینکه گفته می‌شود پاکستان برنده تحولات کنونی در افغانستان ازجمله روی کار آمدن طالبان در این کشور است، نشانه‌های دیگری نیز مانند درخواست‌های مکرر مقامات پاکستان برای آزادسازی دارایی‌های افغانستان توسط آمریکا و همچنین تأکید بر لزوم به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان در افغانستان بیش از گذشته، تئوری حمایت پاکستان از قدرت گرفتن و استمرار حکومت طالبان در افغانستان را تائید می‌کند. با توجه به اینکه افغانستان دستکم در دو دهه گذشته محیطی رقابتی برای کشورهای مختلف ازجمله رقیب دائمی پاکستان یعنی هند محسوب می‌شده است، در شرایط فعلی اسلام‌آباد خود را برنده تحولات افغانستان می‌داند و به همین دلیل از تمام ابزارهای در اختیار برای پایداری حاکمیت طالبان در افغانستان استفاده می‌کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *