جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند.

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند.

Loading

چالش‌های پیش‌روی طالبان در افغانستان

۱۴۰۰/۰۹/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره درباره آخرین تحولات در افغانستان بعد از روی کار آمدن طالبان گفت: «از زمانی که طالبان به قدرت اصلی در افغانستان تبدیل شد، این گروه با چالش‌های متعددی در عرصه حکمرانی مواجه شده است. عدم تمایل جامعه جهانی به موضوع به رسمیت شناختن گروه طالبان به‌عنوان حاکمیت جدید در افغانستان، بزرگ‌ترین و عمده‌ترین چالش این گروه در عرصه حکومت‌داری به شمار می‌رود.»

محمدرضا عسگری مورودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «آمریکا و اروپا به رسمیت شناختن طالبان در افغانستان را به تغییر رویکردها، رویه‌ها، سیاست‌ها و اقدامات این گروه در افغانستان مشروط کرده‌اند. احترام به حقوق زنان و حقوق رسانه‌ها، عدم ایجاد محدودیت برای آزادی‌های فردی و اجتماعی و برقراری دمکراسی از طریق تشکیل یک دولت فراگیر ازجمله محوری‌ترین خواسته‌های غرب در ازای به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان در افغانستان است.»

وی درباره عملکرد طالبان در بیش از سه ماه گذشته گفت: «با وجود وعده طالبان برای تشکیل دولتی با مشارکت همه اقوام در افغانستان، در بیش از یک‌صد روز اخیر که این گروه قدرت را در افغانستان در اختیار گرفته، نشانه‌ای از بسترسازی برای مشارکت دیگر گروه‌ها در عرصه قدرت مشاهده نشده و تأکید طالبان بر اداره افغانستان مبتنی بر یک تفکر خاص، هم در داخل این کشور و هم در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی با مخالفت‌ها و واکنش‌های منفی مواجه شده است.»

عسگری مورودی درباره پیامدهای این رویکرد برای طالبان نیز گفت: «در چنین شرایطی که کشورهای غربی و در سطحی وسیع‌تر جامعه جهانی حاضر نیست طالبان را در افغانستان به رسمیت بشناسد، بحران‌های پیش‌روی این گروه در عرصه حکمرانی سبب شده تا طالبان دست نیاز به سمت جامعه بین‌المللی دراز کند. مواجهه طالبان با بحران گرسنگی، فقر و بحران اقتصادی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن فروپاشی نظام بانکی و کاهش درآمدها و منابع مالی دولت طالبان برای اداره امور افغانستان است، سبب شده تا این گروه بارها و بارها خواستار به رسمیت شناختن خود از سوی جامعه جهانی گردد.»

عسگری مورودی در توضیح این موضوع که جامعه جهانی تا چه زمانی همین رویه را دنبال خواهد کرد، گفت: «به نظر می‌رسد جامعه بین‌المللی دست‌کم تا زمانی که دولتی فراگیر در افغانستان با مشارکت همه اقوام شکل نگیرد حاضر به شناسایی رسمی و همکاری با طالبان نخواهند بود که این مسئله می‌تواند چالش‌های دولت طالبان در مسیر پیش رو را تشدید کند.»

این کارشناس مسائل شبه‌قاره درباره نشست آتی دوحه بین طالبان و نماینده آمریکا و دلایل ازسرگیری این نشست گفت: «بلوکه شدن دارایی‌های افغانستان توسط آمریکا که محدودیت‌های گسترده‌ای برای دولت طالبان در مسیر تأمین کالاهای اساسی وارداتی ایجاد کرده دیگر چالش مهم این گروه محسوب می‌شود که همین مسئله سبب شده تا دولت طالبان در تلاش برای آزاد کردن این دارایی‌ها روند مذاکره با واشنگتن را مجدداً در پیش بگیرد. درواقع طالبان امیدوارند در مذاکرات دوحه بتوانند دولت آمریکا را نسبت به آزادسازی دارایی‌های افغانستان متقاعد کنند.»

عسگری مورودی درباره دیگر چالش‌های پیش‌روی طالبان نیز تأکید کرد: «‌در خصوص بحران‌های اقتصادی ازجمله فقر و گرسنگی و همچنین فروپاشی نظام بانکی در افغانستان هشدارهای نهادهای بین‌المللی برای مردم و دولت طالبان می‌تواند به‌شدت نگران‌کننده باشد. مواجهه بیش از ۲۳ میلیون نفر از مردم افغانستان با خطر گرسنگی چالش بزرگی است که می‌تواند به بحرانی انسانی در این کشور مبدل شود.»

وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی قرار است سومین نشست همسایگان افغانستان به میزبانی پاکستان که با دعوت از نمایندگان دولت طالبان انجام خواهد شد، برگزار شود، افزود: «وجه تمایز نشست سوم همسایگان افغانستان با دو نشست قبلی، حضور طالبان در این نشست در اسلام‌آباد خواهد بود.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره در خصوص نگاه پاکستان به تحولات افغانستان توضیح داد: «با توجه به اینکه گفته می‌شود پاکستان برنده تحولات کنونی در افغانستان ازجمله روی کار آمدن طالبان در این کشور است، نشانه‌های دیگری نیز مانند درخواست‌های مکرر مقامات پاکستان برای آزادسازی دارایی‌های افغانستان توسط آمریکا و همچنین تأکید بر لزوم به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان در افغانستان بیش از گذشته، تئوری حمایت پاکستان از قدرت گرفتن و استمرار حکومت طالبان در افغانستان را تائید می‌کند. با توجه به اینکه افغانستان دستکم در دو دهه گذشته محیطی رقابتی برای کشورهای مختلف ازجمله رقیب دائمی پاکستان یعنی هند محسوب می‌شده است، در شرایط فعلی اسلام‌آباد خود را برنده تحولات افغانستان می‌داند و به همین دلیل از تمام ابزارهای در اختیار برای پایداری حاکمیت طالبان در افغانستان استفاده می‌کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *