جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

چالش‌های پسابرگزیت برای بریتانیا و اتحادیه اروپا

۱۴۰۰/۰۸/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل اروپا با بیان اینکه پسا برگزیت بر شکل روابط دو جانبه بریتانیا با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا هم تاثیراتی داشته است، گفت: برگزیت یک بازی باخت - باخت برای اتحادیه اروپا و بریتانیا بوده است.

یاسر نورعلی وند در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به چالش‌های پیش روی اتحادیه اروپا و بریتانیا پس از برگزیت، اظهار داشت: اتحادیه اروپا و بریتانیا در «دوره آشفتگی و گذار پسابرگزیتی» قرار دارند. در این دوره علی‌رغم دستیابی به یک توافق بر سر نحوه خروج بریتانیا و تعهدات دو طرف، اما به طور کلی نظم پنج دهه گذشته حاکم بر روابط بین اتحادیه اروپا و بریتانیا از میان رفته و هنوز نتوانسته جای خود را به نظمی جدید و مورد قبول دو طرف بدهد.

 

برگزیت بازی باخت – باخت

وی با بیان اینکه برگزیت یک بازی باخت – باخت برای اتحادیه اروپا و بریتانیاست، گفت: در این بستر و در نتیجۀ این وضعیت، تلاطم‌های سیاسی و اقتصادی میان دو طرف در قالب اختلافاتی چون اختلاف بر سر حقوق ماهیگیری بین فرانسه و بریتانیا، اختلاف مهاجرتی بر سر ورود پناهجویان از خاک فرانسه به بریتانیا از طریق کانال مانش، اجرای پروتکل ایرلند شمالی و اختلال در روند تبادل تجاری دو طرف در حال بروز است و امکان پدید آمدن مشکلات دیگری در آینده هم وجود دارد.

این کارشناس مسائل اروپا ادامه داد: این وضعیت در حال حاضر نتیجه تمایل بریتانیا به دستیابی به استقلال و اعمال حاکمیت کامل پس از برگزیت و عدم تمایل اتحادیه اروپا به اعطای امتیازات ویژه به بریتانیا پس از خروج است.

نورعلی وند درخصوص چشم‌انداز مشکلات میان اتحادیه اروپا و بریتانیا تصریح کرد: به نظر می‌رسد تا استقرار نظم مورد رضایت دو طرف، وضعیت فعلی تداوم داشته باشد و هر از چند گاهی، چنین اختلافاتی میان دو طرف بروز خواهد کرد. این وضعیت ممکن است برای دو- سه سال آینده تداوم داشته باشد، اما از آنجا که هر دو طرف برای تمرکز بر سایر چالش‌های خود و همچنین عقب‌نماندن از قافله رشد جهانی نیاز به تسریع در نظم‌بخشی و ثبات‌سازی به روابط دوجانبه و حل فوری این چالش به شکل ساختاری و نهادمند دارند، پیش‌بینی می‌شود که در میان‌مدت به راه‌حل‌هایی که برای دو طرف رضایت بخش باشد، دست خواهند یافت.

وی با بیان اینکه اولین اقدام بریتانیا برای پیشبرد سیاست‌های پسابرگزیتی خود، برقراری یک رابطه کاری جدید با اتحادیه اروپاست، ادامه داد: بریتانیا بدون تعیین تکلیف وضعیت مناسبات خود با اتحادیه اروپا و خروج از بلاتکلیفی‌های مرتبط با آن، نمی‌تواند به توسعه مناسبات خود با دیگر مناطق جهان و جذب سرمایه‌گذاری خارجی چندان امیدوار باشد.

نورعلی وند تاکید کرد: اگرچه پرکردن شکاف بین مواضع دو طرف آسان نخواهد بود، اما تجربه اروپای پس از جنگ جهانی دوم نشان داده که اروپایی‌ها به خوبی شیوه حل چالش‌ها را از طریق دیپلماسی و مذاکره فرا گرفته‌اند و حل اختلافات پیرامون برگزیت نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.

وی با بیان اینکه تجربه دو – سه سال اخیر و مذاکرات سخت دو طرف نشان داده که ایجاد یک رابطه جدید و جامع به زمان نیاز دارد، اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود که اگرچه بریتانیا مدتی درگیر پیامدهای برگزیت از جمله اختلافات با اتحادیه اروپا و جبران خسارت‌های ناشی از کاهش تجارت و رشد اقتصادی خواهد بود، اما به نظر می‌رسد این کشور تسلط بر سیاست تجاری خود را دوباره به دست خواهد آورد؛ البته اگر تا آن زمان مردم این کشور پیامدهای منفی کوتاه‌مدت و میان‌مدت برگزیت را تاب بیاورند و دوباره هوای پیوستن به اتحادیه اروپا را نکنند

 

نیاز متقابل اروپا و بریتانیا عاملی برای حفظ همگرایی

این تحلیلگر مسائل اروپا نیاز متقابل بریتانیا و اتحادیه اروپا به یکدیگر را عاملی در راستای حفظ همگرایی و روابط دو طرف دانست و گفت: طبیعتا برگزیت رابطه سنتی میان دو طرف را برهم زده و اکنون رابطه جدیدی میان دو طرف شکل گرفته است و چالش‌هایی که شاهد هستیم تا زمان دستیابی دو طرف به نوعی از تفاهم ادامه خواهد داشت و حتی شاید جدی تر هم شود؛ اما در هر حال دو طرف اجازه نخواهند داد منافعشان آسیب ببیند.

نورعلی وند با اشاره به تهدید نخست وزیر انگلیس مبنی بر تعلیق بخش‌هایی از توافق برگزیت در جریان بالا گرفتن مناقشات با اتحادیه اروپا بر سر مسئله پروتکل ایرلند شمالی و حقوق ماهیگیری، ادامه داد: هم بریتانیا می‌خواهد استقلالی که برای تحقق بریتانیای جهانی نیاز دارد، به خوبی به دست آورد و هم اتحادیه اروپا نمی‌خواهد انگلستان الگوی مطلوبی برای کشورهای دیگر شود، زیرا نمی‌خواهد آن‌ها هم ساز جدایی را بزنند و هزینه‌ای به این اتحادیه تحمیل کنند.

وی ضمن اشاره به تشدید تنش‌ها میان فرانسه و انگلیس، تاکید کرد: برگزیت بر چگونگی روابط دو جانبه بریتانیا با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا هم تاثیراتی خواهد داشت؛ اما با این حال سطح تنش به حدی نخواهد رسید که این کشورها کاملا واگرایانه عمل کنند. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که ما اکنون در عصری از روابط بین‌الملل به سر می‌بریم که کشورها دریافته‌اند که باید به سیاست افزایش قدرت توجه بیشتری داشته باشند و در این بستر مناسبات جدیدی در حال شکل‌گیری است.

 

تشتت و ضعف ساختاری اتحادیه اروپا

نورعلی وند ضمن تشریح تهدیدهای مشترک و عواملی که کشورهای اروپایی را وادار ساخته واگرایانه عمل نکنند، یادآور شد: بیش از یک دهه است که اروپا وارد دوره‌ای از کشمکش‌های داخلی شده که بعد از بحران سال 2008 خود را به خوبی نشان داد. در یک دهه اخیر نیز این تشتت و ضعف را در مسائل مختلف اروپا شاهد بوده‌ایم. اساسا تمایل بریتانیا و لهستان به جدایی، ناشی از همین ضعفی است که کشورها در ساختار اتحادیه اروپا مشاهده می‌کنند.

این کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه کشورها دیگر ساختار اتحادیه را رویایی نمی‌بینند و نگاه آن‌ها واقعی‌تر شده و در عین حال کارآمدی اتحادیه اروپا نیز کاهش یافته است، گفت: هنوز برای کشورها عضویت در اتحادیه اروپا به نسبت خروج منافع بیشتری دارد و پیامدهای برگزیت به مرور خود را نشان داده است. این مسئله باعث شده هیجان خروج از اتحادیه نیز کاهش یابد. لهستان نیز در نهایت این برآورد را ندارد که از اتحادیه خارج شود و اکنون بیشتر به دنبال امتیازگیری بیشتر است، اما روشن است که ضعف اتحادیه اروپا کشورها را به این فکر انداخته که در صورت تداوم آن، احتمالا به فکر استقلال باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *