جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

دانشگاه کلمبیا در برابر دانشجویان: روابط با اسرائیل را قطع نخواهیم کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه » شده است، از معترضان حامی فلسطین خواست متفرق شوند و در برابر خواسته دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Loading

علل شکست حزب حاکم در انتخابات پارلمانی مراکش و پیامدهای آن

۱۴۰۰/۰۶/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل آفریقا ناتوانی حزب اخوان المسلمین مراکش در تحقق وعده‌ها و عدم تامین خواسته‌های معیشتی و اجتماعی مردم را یکی از دلایل شکست آنها در انتخابات پارلمانی عنوان کرد و گفت: آنچه اکنون در این کشور با حمایت از یک حزب شاهد هستیم در راستای تحکیم نظام پادشاهی و تثبیت شرایط برای ولیعهد به عنوان پادشاه آینده است.

یاسر کنعانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به شکست اخوان المسلمین در انتخابات پارلمانی مراکش که با حضور بیش از 50 درصد واجدان شرایط برگزار شد، گفت: پادشاهی مغرب برای اینکه میزان مشارکت را افزایش دهد انتخابات محلی را هم در کنار انتخابات پارلمانی برگزار کرد و اخوان المسلمین در قالب حزب «عدالت و توسعه» بعد از 10 سال که بر اریکه قدرت بود، با اختلاف زیادی از حزب «تجمع ملی مستقلین» به رهبری «عزیز اخنوش» شکست خورد.

این کارشناس مسائل آفریقا با تأکید بر اینکه نباید عنوان این حزب را تجمع ملی «لیبرال‌ها» یا «آزادگان» ترجمه کرد، ادامه داد: حزب «تجمع ملی مستقلین» با کسب بیش از 97 کرسی و در برخی اخبار 102 کرسی در مقابل عدالت و توسعه که به 12 کرسی دست یافته است، پیروز انتخابات شد؛ البته حزب اصالت و مدرنیسم 82 کرسی و حزب استقلال هم 78 کرسی به دست آورده‌اند.

 

علل شکست اخوان المسلمین در انتخابات

کنعانی ناتوانی حزب اخوان المسلمین در تحقق وعده‌هایی که اعلام کرده بود و عدم تامین خواسته‌های معیشتی و اجتماعی مردم را یکی از دلایل این شکست عنوان کرد و افزود: عزیز اخنوش که اکنون مامور تشکیل کابینه‌ای ائتلافی شده، یک بورژوای مسیحی و سرمایه‌دار شناخته می‌شود که نشریه «فوربس» ثروتش را 2.2 میلیارد دلار تخمین زده است. این میزان اقبال مردمی به چنین فردی نشان از میزان ناکارآمدی احزاب اسلام‌گرا در این کشور دارد که در مقابل آن‌ها، جریان‌های سیاسی کوچک با بازسازی و اقدامات تشکیلاتی، در روندی سازماندهی شده توانستند قدرت را به دست بگیرند.

وی با اشاره به برخی اصلاحات صورت گرفته در قوانین جدید انتخاباتی مراکش به نفع احزاب کوچک‌تر، ادامه داد: حزب تحت رهبری «اخنوش» در انتخابات سال 2006، حدود 10 درصد از کرسی‌های پارلمان را به خود اختصاص داده بود و این میزان رایی که اکنون به دست آورده، بسیار قابل توجه است.

این تحلیلگر مسائل آفریقا توضیح داد: در جریان انتخابات، رهبر حزب «تجمع ملی مستقلین» با کار تشکیلاتی و رایزنی‌هایی که انجام داد از مدل پیشرفت و اصلاحات بنیادی سخن گفت و اکنون نیز با احزاب و گروه‌های سیاسی دیگر در حال رایزنی است که بتواند دولتی ائتلافی برای پنج سال آینده مراکش شکل دهد.

کنعانی به برکناری رهبر پیشین و کاریزماتیک حزب عدالت و توسعه که در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ نخست‌وزیر بود و به دلیل ناتوانی از تشکیل دولت از سوی پادشاه برکنار شد، اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد پادشاهی مراکش، در راستای مدرنیزاسیون و حفظ قدرت خود از حزب عزیز اخنوش حمایت می‌کند و حتی در برخی تحلیل‌های بدبینانه از حزب او به عنوان «حزب پادشاه» یاد می‌شود.

وی اضافه کرد: در واقع برخی تحلیلگران آنچه را در مراکش رخ داد، «زلزله سیاسی» توصیف می‌کنند، اما برخی دیگر معتقدند این فرایندی است که با حمایت و برنامه ریزی پادشاه مراکش«محمد ششم» در حال وقوع است.

این کارشناس مسائل آفریقا، پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را یکی دیگر از علل شکست حزب عدالت و توسعه در کشور گردشگرپذیر مراکش دانست و گفت: قطع رابطه سیاسی الجزایر با مراکش نیز در این تحولات بی‌تاثیر نبود و بخشی از احساسات و افکار عمومی این کشور را تحریک کرد و به این مشارکت سیاسی هدفمند کشاند. ضمن اینکه عملکرد مراکش در قبال مسائل صحرای غربی و جبهه پولیساریو هم در این رابطه نقش ایفا کرده است.

در ادامه کنعانی درخصوص دیگر علل اقبال مردم به حزب رقیب اسلام‌گرایان تصریح کرد: عزیز اخنوش، 11 سال به عنوان وزیر شیلات و کشاورزی در قدرت حضور داشته و مذاکرات مهمی هم تا سال گذشته با مقامات اتحادیه اروپا درخصوص ماهی‌گیری و صید و منابعی که در منطقه صحرای غربی وجود دارد، صورت داد که به نفع پادشاهی مراکش رقم خورد. در چنین شرایطی، این امتیازها در مقابل ناکارآمدی دولت اخوانی، خود را بیشتر نشان داده است.

 

افول موقت اخوان المسلمین در آفریقا

وی درعین حال افول اخوان المسلمین در آفریقا را مقطعی و موقت عنوان کرد و گفت: اگر تحولات کشورهای آفریقایی را رصد کنیم می‌بینیم قدرت‌گیری جریان‌های اسلامی تابع عوامل مختلفی بوده و نوسان داشته است. این افول بنیادین نیست و جریان‌های اسلام گرا با توجه به رهبرانی که در برهه‌های مختلف داشته‌اند دارای نوعی بروز و ظهور بوده‌اند؛ هرچند که اروپا و کشورهای غربی از حضور «محمد ششم» در راس قدرت مراکش، به عنوان تامین کننده منافع خود حمایت می‌کنند و در این راستا به جنگ روانی هم دست می‌زنند.

 

پیامدهای شکست اسلام‌گرایان

کنعانی با تأکید بر اینکه باید به رأی جامعه خاموش مراکش که در این انتخابات، حدود نیمی از جامعه بوده‌اند نیز توجه کرد، ادامه داد: آقای اخنوش از سال 2003 در مغرب وارد سیاست شده و همواره در پست‌های خود بر مقولاتی تأکید کرده که مبتنی بر مدل پیشرفت و اصلاحات عمیق بوده است تا بتواند در نهایت به تحکیم نظام پادشاهی در مراکش منتهی شود.

وی افزود: از این جهت احتمال دارد مراکش با درنظر داشتن برخی مصالح در سیاست‌های منطقه‌ای خود تغییراتی ایجاد کند؛ بنابراین به نظر می‌رسد مراکش نسبت به الجزایر، صحرای غربی، پولیساریو و مسائل دیگری که با همسایگانشان دارد، تغییراتی صورت خواهد داد.

این کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به پیامدهای ژئوپولیتیک شکست اسلام‌گرایان در مراکش و افزایش نفوذ کشورهای منتقد اخوان المسلمین در این کشور از جمله امارات، خاطرنشان کرد: جامعه مغرب جامعه‌ای سنتی است و در مقابل، با جریان روشنفکری داخل خود هم رقابت‌هایی شکل داده است. مردم این کشور در کلیتش مسلمان هستند و به صورت سنتی به آداب و مناسک اسلامی احترام می‌گذارند. آن‌ها به نوعی با فلسطینی‌ها هم همبستگی دارند، اما آنچه اکنون در مراکش شاهد هستیم در راستای تحکیم نظام پادشاهی و تثبیت شرایط برای ولیعهد به عنوان پادشاه آینده است و اقناع افکارعمومی هم باید از طریق ظرفیت‌های انتخاباتی و مسائل اقتصادی صورت گیرد.

کنعانی در پایان گفت: مسائلی مانند برقراری روابط با رژیم صهیونیستی در راستای سیاست‌های پادشاهی مراکش بوده و به همان روال به آن ادامه می‌دهند. در واقع تحلیلی که بسیاری از کارشناسان از مواضع نخست‌وزیر منتخب و حزبش دارند این است که او در راستای تحکیم سیاست‌های پادشاهی قدم برمی‌دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *