جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد.

وزیر خارجه اسرائیل در واکنش به حکم احتمالی دادگاه لاهه: اگر لازم باشد به خارج نمی‌رویم

شبکه ۱۲ اسرائیل به نقل از «یسرائیل کاتس»، وزیر امور خارجه این رژیم مدعی شد حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه «ریاکاری مطلق» است. وی با اشاره به عواقب صدور این حکم افزود، اگر لازم باشد مقامات در اسرائیل می‌مانند و آن را ترک نخواهند کرد.

Loading

توافق آشتی ملی در لیبی و واکنش بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای

۱۳۹۹/۱۲/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با اشاره به توافق صلح و آشتی ملی در لیبی گفت: متأسفانه به دلیل اینکه وزن و سهم گروه‌ها در توافقات به‌درستی مشخص نشده، شرایط توافق صلح در لیبی شکننده است و این موارد در دوران پسا انتخابات در این کشور اثرگذار خواهد بود.

دکتر احمد بخشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به توافقات برای تشکیل دولت انتقالی در لیبی، خاطرنشان کرد: بحث صلح در لیبی مسئله‌ای بسیار پیچیده و زمان‌بر شده است. با توجه به فرسایشی شدن جنگ، شرایط داخلی و منطقه‌ای و زورآزمایی بی‌نتیجه رقبا در عرصه، طرف‌ها به این نتیجه رسیدند که فرآیند صلحی را در نظر بگیرند. درواقع این تصمیم از سوی گروه‌های داخلی و حامیان خارجی، روسیه از یک‌سو و ترکیه از سوی دیگر بوده است و سازمان ملل هم فعالیت‌های زیادی را داشت.

وی با بیان اینکه کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا هم به این نتیجه رسیده بودند که می‌بایست توافقی در این کشور حاصل شود، گفت: مذاکرات صلح روندی طولانی داشت، اما مهم‌تر از مذاکرات، ایجاد این برداشت بود که جامعه لیبی می‌تواند به آرامش برسد یا خواهد توانست شرایط را برای رسیدن به آن هموار کند.

این کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به اعلام فائز السراج، رئیس دولت وفاق ملی مبنی بر اعلام آمادگی برای استعفا در صورت دستیابی به صلح با گروه‌های مختلف، افزود: بااینکه سراج دست برتر را در صحنه نبرد داشت، اما چنین تصمیمی مذاکرات صلح را تسریع کرد.

بخشی به مذاکرات متعدد صورت گرفته درباره دستیابی به توافق صلح در لیبی اشاره کرد و گفت: طرف‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که صلح بدون همکاری و مشارکت گروه‌های دیگر امکان‌پذیر نیست، خصوصاً کشوری که دچار چند پارگی است و در طول 10 سال گذشته دوران پسا قذافی هم این مشکل شدت گرفته است.

 

خلیفه حفتر امتیاز بیشتری به دست آورد

وی با بیان اینکه برای شرایط پیش‌بینی‌شده برای انتقال قدرت که یک کمیته مشترک نظامی 5+5 شکل بگیرد و به حفظ یکپارچگی ملی و نهادهای ملی پرداخته شود، ادامه داد: قرار شده که تولید و صادرات نفت با نظارت سازمان ملل و شرکت ملی نفت لیبی صورت بگیرد و اولین شرطی هم که گذاشتند سهم مساوی از فروش صادرات نفت است. البته با توجه به حضور پرشمار جمعیت در غرب، به نسبت شرق لیبی، اگر خواسته باشیم در عرصه جنگ نگاه کنیم می‌بینیم که خلیفه حفتر پیروز نشده بود و با مشکلاتی مواجه شده بود، ولی دراین‌بین امتیاز بیشتری را به دست آورد که قطعاً به دلیل اقدامی بوده که السراج در راستای منافع ملی کرد.

بخشی در همین حال گفت: به‌هرحال این یک مرحله‌ی گذار است و برای مرحله گذار ممکن است تمام این نهادها، کشورها و عوامل داخلی و گروه‌های داخلی و خارجی به این نتیجه برسند که کار انجام شود.

وی با اشاره به شرایط لازم برای برگزاری انتخابات دموکراتیک و موردحمایت سازمان ملل تأکید کرد: به نظر می‌رسد اراده‌ای که در این مسیر وجود دارد ممکن است منجر به برگزاری انتخابات در این کشور شود، اما همچنان این مشکل وجود خواهد داشت و با توجه به بحث سهم و سهم‌خواهی که طرفین خواهند داشت و تصمیم برای تغییر در قانون اساسی، همچنان مشکلات خاصی وجود خواهد داشت.

 

ضرورت طولانی بودن دوره انتقالی

بخشی ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است هیچ‌کدام از گروه‌ها پیروز انتخابات نشود، به نظر می‌رسد یک سال نمی‌تواند مهلت خوبی برای برگزاری انتخابات باشد. ممکن است یک گروه بیش از 50 به‌علاوه یک درصد آرا را به دست آورد، اما نتواند رضایت طرفین را جلب کند، مگر این‌که بعد از انتخابات به این نتیجه برسند که دولت ائتلافی از همه گروه‌ها تشکیل دهند که این امر هم ممکن است شکنندگی دولت را به همراه داشته باشد.

این استاد روابط بین‌الملل با تأکید بر اینکه پرداختن به موضوعات مرتبط با صلح، خود نویدی برای جامعه لیبی و البته جامعه بین‌الملل است، اضافه کرد: البته باید شکنندگی این صلح و شکنندگی شرایط پسا انتخابات را هم مدنظر داشت که در آینده جامعه لیبی نقش داشته باشد.

 

وزن و سهم گروه‌ها در توافق صلح روشن نیست

وی ادامه داد: البته پس‌ازاین امنیت که صوری یا با قرارداد ایجاد می‌شود، متأسفانه به دلیل اینکه وزن و سهم گروه‌ها به‌درستی مشخص نشده و بعضی از گروه‌ها که از دوران قذافی و یا دوره قبل و بعد او نقش بیشتری را دارند و حتی بعضی از گروه‌ها هم مثل کشورهای عرب محافظه‌کار حوزه خلیج‌فارس، خیلی علاقه‌مند نیستند که یک گروه اخوانی سر کار بیاید، این‌ها در فردای انتخابات اثرگذار خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه بحران در لیبی بحرانی ساختاری و میراث دوره قذافی است، تصریح کرد: به نظر می‌رسد در این شرایط اگر سازمان ملل یا سازمان‌های مربوطه مدت دوره انتقالی را بیشتر می‌کردند تا بتوانند زمینه را برای انتقال قدرت فراهم کنند، امید بیشتری به موفقیت تلاش‌ها ایجاد می‌شد.

 

فضای انتخابات شکنندگی صلح در لیبی را تشدید می‌کند

این تحلیل‌گر مسائل آفریقا با بیان اینکه فضای انتخابات می‌تواند شکنندگی جامعه لیبی را بدتر کند، گفت: تا قبل از انتخابات هر طرف خود را پیروز انتخابات می‌داند، اما فردای انتخابات اگر قرار باشد که به دموکراسی تکیه کنیم، خیلی از این گروه‌ها به آن احترام نخواهند گذاشت و همچنین بحث‌های منافع کشورهای منطقه هم پیش کشیده خواهد شد.

بخشی تأکید کرد: بنابراین فراز و نشیب‌های زیادی در پیش است و از فردای انتخابات باز این دغدغه وجود دارد که سازمان ملل یک سلسله میانجی‌گری‌هایی داشته باشد.

این استاد دانشگاه گفت: اگر با گفتگوهای منسجم، شکاف ساختاری جامعه لیبی پر نشود، باید منتظر تداوم بحران در بعد از انتخابات بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *