جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

توافق ایلان ماسک با موتور جست‌وجوی چینی

تهران- ایرنا- دستاورد مهم سفر «ایلان ماسک» مالک شرکت تسلا به چین، توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، برای بهره گرفتن از داده‌های نقشه این شرکت برای فناوری کمک‌راننده در بزرگترین بازار خودرو جهان است.

پیشبرد ارتقای همکاری‌های آبی ایران و سوریه در حاشیه کنفرانس بین‌المللی آب بغداد

دمشق- ایرنا- «محمد جوانبخت» معاون وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و «حسین مخلوف» وزیر منابع آب سوریه، امروز (دوشنبه) در حاشیه چهارمین کنفرانس بین المللی آب بغداد دیدار و در ارتباط با توسعه همکاری ها در این زمینه گفت وگو کردند.

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

سرکوب جنبش دانشجویی «همبستگی با مردم غزه» که در آمریکا از سوی پلیس این کشور و با همکاری برخی مسوولان دانشگاه‌ها ادامه دارد و پلیس ده‌ها نفر را در داشنگاه تکنیک ویرجنیا دستگیر کرده است.

Loading

گرایش مکرون به سعودی؛ فرصت‌طلبی فرانسه برای پر کردن خلأ ترامپ در منطقه

۱۳۹۹/۱۱/۱۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران گفت: فرانسه با شرایطی که ایجاد کرده، چراغ سبزی به کشورهای عرب نشان می‌دهد که اگر می‌خواهند فرانسه دوباره نقش «پلیس بد» را ایفا کند، آن‌ها هم باید درباره قراردادها و خریدها قول‌هایی بدهند و فرانسه می‌تواند به نفع آن‌ها کار کند. البته موضع‌گیری اخیر مکرون به‌نفع سعودی برایش گران تمام شد و تلاش وآرزوی او برای ایفای نقش رهبری اتحادیه اروپا را زیر سوال برد؛ زیرا اتحادیه بلافاصله با تاکید بر پایبندی خود به حفظ برجام، سخنان مکرون را موضع شخصی او اعلام کرد.

دکتر هادی دولت‌آبادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور فرانسه مبنی بر اینکه عربستان هم باید بخشی از مذاکرات با ایران باشد، خاطرنشان کرد: بعد از به قدرت رسیدن جو بایدن تغییر رویکردی در اظهارات برخی اروپایی‌ها و به‌ویژه فرانسوی‌ها داشتیم و پیروزی بایدن تأثیر بسیار زیادی بر نزدیک شدن مجدد روابط و مواضع آمریکا و اروپا به هم داشته است.

وی با یادآوری اینکه از یک‌سو آمریکا و اروپا به هم نزدیک می‌شوند و از سوی دیگر آمریکا از اعراب دور می‌شود، افزود: با دوری آمریکا از اعراب در زمان حضور اوباما در کاخ سفید، خلأ قدرتی را در منطقه خاورمیانه داشتیم. آن زمان فرانسه توانست از این خلأ قدرت به‌خوبی استفاده کند و بهره اقتصادی و راهبردی سرشاری هم از این حضور در منطقه خاورمیانه و خلیج‌فارس بُرد.

 

تلاش فرانسه برای پر کردن جای آمریکا در خاورمیانه

این استاد گروه مطالعات فرانسه دانشگاه تهران با بیان اینکه به نظر می‌رسد تاریخ را تکرار شده می‌بینیم، گفت: دیگر آمریکای ترامپی که قرارداد چندین ده میلیارد دلاری با عربستان بست و به کشورهای عرب خلیج‌فارس نزدیک بود، وجود ندارد و آن‌ها می‌خواهند این خلأ را به شکلی پر کنند. پر شدن خلأ می‌تواند توسط فرانسه‌ای باشد که همواره می‌خواهد خود را به‌عنوان قدرت بین‌المللی مطرح کند.

دولت‌آبادی با اشاره به اینکه فرانسه بعد از جنگ جهانی دوم به شکلی از باشگاه بزرگان دنیا خارج شده بود، ادامه داد: این کشور توانست با ژنرال «دوگل» کرسی را در شورای امنیت به دست بیاورد و حق وتو داشته باشد، اما به دلیل نداشتن شرایط و امکانات مالی و لجستیکی که بتواند به آن کمک کند چندان نتوانسته درصحنه بین‌الملل خودی نشان دهد؛ بنابراین در معدود پرونده‌هایی که فرانسه می‌تواند در آن‌ها حرفی برای گفتن داشته باشد، محکم جلو می‌آید و سعی می‌کند از آن بیشترین بهره‌برداری را داشته باشد.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران گفت: فرانسه به این دلیل به‌عنوان «پلیس بد» مذاکرات منتهی به برجام شناخته شد که بخش اعظم مذاکرات میان وزرای خارجه ایران و آمریکا شکل گرفته بود و این برای وزرای دیگر به‌ویژه فرانسه بسیار گران تمام شد. این مسئله به خاطر حضور فرانسه در اتحادیه اروپا و اینکه تحریم‌های سازمان ملل و اروپایی، با رأی مثبت فرانسه علیه ایران تنظیم و تصویب شده بود به فرانسه در رابطه با این پرونده خاص جایگاه ویژه‌ای می‌داد تا بتواند نظر خود را اعمال کند.

وی با بیان اینکه پرونده‌های زیادی هست که فرانسه در آن‌ها قابلیت عرض‌اندام چندانی ندارد، اما در رابطه با این پرونده توانست تحرکاتی داشته باشد.

 

فرانسه به دنبال ایفای مجدد نقش «پلیس بد»

دولت‌آبادی با بیان اینکه فرانسه با میانجی‌گری میان ایران و آمریکا در دوره ترامپ می‌توانست جایگاه خود را در عرصه بین‌المللی به دست بیاورد، اما در آن به نتیجه نرسید و دیگر زمینه‌ای برای ایفای این نقش وجود ندارد، گفت: لغو دائم و یا موقت فروش هواپیما به امارات علامتی بود که بایدن به خاورمیانه و کشورهای عرب آن نشان داد تا گفته باشد آن دوره‌ای که ترامپ در آن هوای اعراب را داشت، تمام شد و آمریکای جدید، آمریکایی نیست که بتوانید بر حمایت‌هایش حساب کنید.

وی ادامه داد: فرانسه با تلاش برای پر کردن جای آمریکا و شرایطی که ایجاد کرده، چراغ سبزی به کشورهای عرب نشان می‌دهد که اگر می‌خواهند پاریس دوباره نقش «پلیس بد» را ایفا کند، آن‌ها هم باید درباره قراردادها و خریدها قول‌هایی بدهند که در این‌صورت فرانسه می‌تواند به نفع آن‌ها کار کند.

دولت‌آبادی با بیان اینکه منطقه خلیج‌فارس و خاورمیانه از سال 2008 تا 2020 در افق اولین اولویت سیاست خارجی فرانسه بود و چندین پایگاه نظامی در این منطقه دارد، افزود: مکرون می‌خواهد دوباره این منطقه را به‌عنوان یکی از مناطق با اولویت حضور استراتژیک حفظ کند؛ چون تصور می‌کند می‌تواند خلأ دموکرات‌های آمریکایی را در این منطقه پُر کند و به‌عنوان‌مثال اگر قرارداد فروش جنگنده‌های آمریکایی به امارات تعلیق می‌شود، فرانسه به‌راحتی جنگنده‌های خود را می‌فروشد و این برای اقتصاد فرانسه که صادرکننده سلاح است، می‌تواند مفید باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *