جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روایت الجزیره از تکرار رسوایی ابوغریب، این‌بار توسط سربازان صهیونیستی در غزه

تهران-ایرنا- شبکه خبری الجزیره نوشت: بدرفتاری سربازان رژیم اسرائیل با زندانیان فلسطینی در غزه یادآور رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب است و با حمایت و تامین مالی همان دولتی انجام می‌شود که با شکنجه زندانیان عراقی، جهان را شوکه کرد.

تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید

تهران – ایرنا- وزارت بهداشت نوار غزه جدیدترین آمار شهدا ‌و مجروحان حملات ارتش رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد که در جریان این حملات از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۳۴ هزار و ۴۸۸ شهروند فلسطینی شهید شدند.

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت

یک رسانه برجسته عربی با اشاره به بیداری جهان بعد از مشاهده جنایات اسرائیل تحت حمایت کامل آمریکا و غرب در نوار غزه تاکید کرد که دورویی آمریکا برای جهانیان فاش شده و امروز اسرائیل یک بارِ استراتژیک و پرهزینه بر دوش ایالات متحده است.

Loading

چشم‌انداز ناآرامی در رژیم صهیونیستی در دوران پساترامپ

۱۳۹۹/۱۱/۱۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک گفت: جو بایدن با سیاست‌هایی که دونالد ترامپ در قبال بنیامین نتانیاهو و مسئله فلسطین دنبال می‌کرد، مخالف است و مخالفان داخلی در اسرائیل نیز به این مسئله پی برده‌اند و امیدوارند که با تداوم اعتراضات و افزایش فشارها، نتانیاهو از قدرت برکنار و به دادگاه فراخوانده شود.

دکتر عبدالرضا فرجی‌راد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره تداوم ناآرامی‌ها در سرزمین‌های اشغالی و دلایل نارضایتی‌های مردم گفت: «مخالفان بنیامین نتانیاهو که راضی به ادامه نخست‌وزیری وی نیستند، ماه‌هاست که به دلایل مختلف مشغول تظاهرات هستند.»

وی گفت: «یکی از دلایل این تظاهرات، فساد گسترده نتانیاهو و سوءاستفاده وی از قدرت است.»

فرجی راد با اشاره به اینکه نتانیاهو در صورت برکناری از قدرت، به دلیل اتهامات وارده دادگاهی می‌شود، ادامه داد: «برای همین است که وی به بهانه‌های مختلف تلاش دارد تا از رفتن به دادگاه امتناع کند.»

این کارشناس با اشاره به اینکه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، نتانیاهو از سوی وی بسیار مورد حمایت قرار گرفته بود، افزود: «نخست‌وزیر اسرائیل به‌طور نسبی این اعتماد را کسب کرده بود که تا زمانی که حمایت‌های ترامپ وجود دارد می‌تواند در قدرت باقی بماند. به‌طور کلی امید نتانیاهو به ترامپ و کاخ سفید بود و رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز تلاش داشت برای اجرای سیاست‌های خود، نتانیاهو در قدرت بماند.»

وی با اشاره به روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا ادامه داد: «بایدن با سیاست‌هایی که ترامپ در قبال نتانیاهو و مسئله فلسطین دنبال می‌کرد، مخالف است و مخالفان داخلی در اسرائیل نیز به این مسئله پی برده‌اند و امیدوار هستند که با تداوم اعتراضات و افزایش فشارها، نتانیاهو از قدرت برکنار و به دادگاه فراخوانده شود.»

از نظر این تحلیلگر، مسئله دیگری که باعث شده است اعتراض‌ها در سرزمین‌های اشغالی تداوم داشته باشد، مسئله کرونا است.

فرجی‌راد ادامه داد: «در حالی که در اسرائیل بیش از یک سوم جمعیت واکسن زده‌اند، اما همچنان تعداد مبتلایان به کرونا و مرگ و میر بالا است.»

فرجی راد با اشاره به محدودیت‌هایی که توسط نتانیاهو ایجاد شده است، گفت: «این محدودیت‌ها با این هدف است که اقتصاد اسرائیل ضربه نخورد و زودتر کرونا در سرزمین‌های اشغالی تمام شود، اما وی با وجود اجرای این سیاست‌ها نتوانسته رضایت مردم را جلب کند.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین با بیان اینکه بر اثر کرونا در سرزمین‌های اشغالی بیکاری افزایش یافته و گردشگری هم که برایشان بسیار اهمیت داشت، ضربه خورده است، گفت: لذا این عوامل باعث شده است که نارضایتی و تظاهرات در سرزمین‌های اشغالی افزایش پیدا کند. در عین حال همان‌طور که ذکر شد معترضان امید دارند که با رفتن ترامپ و آمدن بایدن، شاید نتانیاهو برکنار شود.

همچنین فرجی‌راد با اشاره به اینکه در رژیم صهیونیستی در مدتی کوتاه چند بار انتخابات برگزار شده است، گفت: «در هر کدام از این دوره‌های انتخاباتی نزدیک به 50 درصد از شرکت‌کنندگان به حزب بنیامین نتانیاهو و 50 درصد به طرف مقابل رأی دادند و لذا دو طرف ناچار شدند دولت ائتلافی تشکیل دهند. وقتی هم که دولت ائتلافی در تل‌آویو شکل گرفت، این مسئله خود پایه و مبنایی برای اختلافات شده است، زیرا دو طرف نمی‌توانند با هم کار کنند و اختلاف‌نظرها بالا می‌رود.»

وی در پاسخ به این پرسش که در صورت برکناری نتانیاهو آیا جایگزینی برای او وجود دارد، توضیح داد: «اشخاصی مانند بنی گانتز، رهبر حزب آبی و سفید هستند که ممکن است در آینده به جای نتانیاهو نخست‌وزیر شوند. البته نتانیاهو به دلیل پرونده‌های فساد مالی که دارد در تلاش است که از قدرت کنار نرود و دادگاهی نشود.»

فرجی‌راد در نهایت با اشاره به سیاست‌های خصمانه بنیامین نتانیاهو علیه فلسطینیان و افزایش شهرک‌سازی‌ها در دوره ریاست جمهوری ترامپ توضیح داد: «در سرزمین‌های اشغالی بین 30 تا 40 درصد با سیاست‌های نتانیاهو در قبال فلسطینیان مخالف هستند. به ویژه اکنون که بایدن اعلام کرده است که می‌خواهد با فلسطینی‌ها نیز همکاری‌هایی داشته باشد، لذا فلسطینیان امید بسته‌اند که همگرایی‌هایی بین آن‌ها و دولت جدید آمریکا ایجاد شود و بتوانند امتیازاتی از اسرائیل بگیرند.»

وی ادامه داد: «باید توجه داشت رابرت مالی که رئیس میز ایران شده، متخصص خاورمیانه و مسئله فلسطین است؛ لذا وی کمک خواهد کرد که سیاست‌های بایدن تاحدودی به نفع فلسطینی‌ها پیش برود و مذاکراتی بین دولت خودگردان و رژیم صهیونیستی شکل بگیرد. همچنین دولت خودگردان امید دارد که در جریان این روند، نتانیاهو تغییر کند و دولتی روی کار بیاید که نسبت به نتانیاهو تعامل بیشتری با آنها داشته باشد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *