جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

خیزش دانشجویان کلمبیا؛ از ویتنام تا غزه

تهران-ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است. گزارش خبرنگار ایرنا در این باره را ببینید.

قطر: حمله زمینی به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر می‌اندازد

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه و مشاور وزیر قطر، امروز (یکشنبه) نسبت به حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم اسرائیل به رفح ابراز نگرانی کرد و گفت: احتمال اینکه حمله به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر بیاندازد و باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان شود، وجود دارد.

Loading

تشدید اعتراضات خیابانی و آینده رژیم صهیونیستی

۱۳۹۹/۰۵/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه در شرایطی که جامعه اسرائیل دچار شکاف است و هیچ طرفی در حال حاضر اکثریتی ندارد برگزاری انتخابات مجدد محتمل است، گفت: مشکلات اقتصادی اخیر و سیاست‌های تندروانه آقای نتانیاهو بحران‌ها را افزایش داده است و او قادر نیست این مشکلات را حل کند و بیشتر دنبال حل مشکلات شخصی خود و نزدیکانش است.

قاسم محبعلی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به شکل‌گیری بزرگ‌ترین تظاهرات علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در خیابان‌های قدس در اعتراض به فساد نتانیاهو و سوءمدیریت وی در بحران کرونا، اظهار داشت: آقای نتانیاهو مدت‌ها است که ازنظر سیاسی تمام شده است و با جان کندن، حیله، تزویر و بازی‌های پشت پرده خود را در قدرت نگه می‌دارد.

وی افزود: هنوز شخصیت و رقیب جدی برای نتانیاهو پیدا نشده، اما به‌محض اینکه شخصیت و رقیب جدی پیدا شود او کنار خواهد رفت و بعید است که در آینده سیاسی اسرائیل چندان نقش جدی بازی کند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه به شکست در تشکیل دولت با وجود برگزاری چند انتخابات در یکی – دو سال گذشته در این رژیم اشاره کرد و گفت: نهایتاً در آخرین انتخاباتی که برگزار شد، هیچ طرفی نتوانست اکثریت را به دست بیاورد و با فشارهای داخلی و کشورهای دیگر، دولت توافقی میان آقای نتانیاهو و آقای گانتس به وجود آمد.

 

جامعه اسرائیل دچار شکاف است

محبعلی با بیان اینکه جامعه اسرائیل دچار شکاف است و هیچ طرفی در حال حاضر اکثریتی ندارد، ادامه داد: آن‌ها هم که روی کار هستند دولت اقلیت هستند. افکار عمومی اسرائیل چندان توافقی با سیاست‌های آقای نتانیاهو ندارد، چراکه جامعه اسرائیلی جامعه‌ای مهاجر است که از سرزمین‌های مختلف در آنجا جمع شده‌اند و نمی‌توان گفت همگن هستند. وقتی مشکلی پیش می‌آید این شکاف‌ها بیشتر از هر زمان دیگری عیان می‌شود.

وی بحران کرونا و مشکلات اقتصادی اخیر را عاملی در جهت آشکار ساختن این شکاف‌ها عنوان کرد و با اشاره به واگرایی و ناهمگنی موجود میان جریانات مهاجر، تأکید کرد: این جمعیت اگرچه مدعی‌اند که از نژاد یهود هستند اما با هم همگن نیستند. هر کدام سعی کرده‌اند در عین اینکه اسرائیلی شوند اما ریشه‌های خود را حفظ کنند و همین باعث نوعی تضاد شده است. ضمن اینکه مشکلات اقتصادی اخیر و سیاست‌های تندروانه آقای نتانیاهو هم این مشکلات را افزایش داده است که نشان می‌دهد که ایشان قادر نیست این مشکلات را حل کند و بیشتر دنبال حل مشکلات شخصی خود و نزدیکانش است.

 

احتمال برگزاری انتخابات مجدد

این کارشناس مسائل خاورمیانه برگزاری انتخابات مجدد را در این شرایط بعید ندانست و افزود: جامعه اسرائیل در معرض خطر فروپاشی بود و آقای گانتس ناچارا برای اینکه مانع از آن شود، با نتانیاهو توافق کرد. البته به نظر نمی‌رسد این توافق هم باعث بهبودی وضعیت ایشان شده باشد. نتانیاهو هم وضع خوبی ندارد و این دولت ائتلافی که از جریانات مختلف است ممکن است بازهم دچار شکاف شود، توافق به هم بخورد و ناچار به برگزاری انتخابات شوند.

محبعلی با اشاره به نزدیکی موعد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، شرایط اسرائیل را همواره تحت تأثیر انتخابات آمریکا دانست و توضیح داد: امنیت و موجودیت اسرائیل تا اندازه بسیار زیاد و تعیین‌کننده‌ای به سیاست در آمریکا گره خورده است. وقتی راست‌ها در آمریکا روی کار هستند طبیعتاً موضع جریانات افراطی راست در اسرائیل تقویت می‌شود، اما اگر دموکرات‌ها روی کار بیایند ممکن است وضعیت آن‌ها بیشتر ازآنچه هست تضعیف شود. ممکن است این ائتلاف به هم بخورد و ائتلاف دیگری شکل بگیرد و انتخابات جدیدی برگزار شود که با سیاست موجود در آمریکا و مثلاً آقای بایدن، در صورت پیروزی، نزدیکی بیشتری داشته باشد. به‌هرحال نتانیاهو هم با آقای اوباما و دموکرات‌ها روابط سردی دارد و مناسبات خوبی با هم ندارند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در رابطه بااینکه آیا درمجموع شاهد اسرائیلی ضعیف‌تر در منطقه خواهیم بود، گفت: اسرائیل یک بنیاد نژادی دارد که تقریباً به شرایط داخل اسرائیل هم‌بستگی ندارد، بلکه موجودیتش به حمایت‌های جامعه بین‌الملل و صهیونیسم بین‌الملل و قدرت‌های بزرگ غربی مانند آمریکا و قدرت‌های بزرگ دیگر مانند روسیه بستگی دارد. آن‌ها از امنیت و موجودیت اسرائیل حمایت می‌کنند.

 

تداوم وضعیت کج دار و مریض اسرائیل

وی افزود: بعید است که قدرت‌های بین‌المللی اجازه دهند که اسرائیل دچار ازهم‌پاشیدگی شود، اما این مسئله به معنای این نیست که این اختلافات در داخل اسرائیل به‌سادگی قابل حل‌وفصل است؛ به نظر می‌رسد این وضعیت آن‌ها به همین شکل کج دار و مریز ادامه یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *