جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

Loading

روابط روسیه با آمریکای بایدن و آثار آن بر ایران

۱۳۹۹/۱۰/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل روسیه چالش بزرگ برای روسیه در دوره ریاست جمهوری جو بایدن را خصومت پنهان واشنگتن دانست که ابهامی را در طرف مقابل ایجاد می‌کند و گفت: روس‌ها با آگاهی از انگیزه بایدن برای احیای دستاورد آمریکا در برجام، تلاش می‌کنند در رابطه با ایران تحرک بیشتری داشته باشند و از این تحرک به‌عنوان برگی در میز مذاکره با آمریکا استفاده کنند.

عفیفه عابدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه تأثیر انتخاب بایدن در روابط آمریکا و روسیه را می‌توان در چند سطح موردبررسی قرار داد، اظهار داشت: در سطح کلان، سیاست بایدن در قبال روسیه تابع همان خط‌ مشی راهبردی و سنتی آمریکا در قبال روسیه است که به‌عنوان اصلی‌ترین بازمانده اتحادیه جماهیر شوروی شناخته می‌شود و در دهه‌های اخیر هم نشان داده که انگیزه خیلی زیادی دارد که جایگاه ابرقدرتی شوروی را برای خود احیا کند.

وی افزود: درواقع سیاست بایدن، خط ‌مشی مهار و تضعیف روسیه خواهد بود. روس‌ها هم این را می‌دانند، اما سیاست اعلامی واشنگتن متفاوت خواهد بود، یعنی به‌نوعی دست دوستی به سوی روس‌ها دراز و موضوعات جدیدی برای همکاری و مذاکره با آن‌ها مطرح خواهد کرد، ولی این اقدامات در راستای همان هدف کلی‌شان خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بایدن قدرت اقناع بیشتری برای همراه کردن سایر متحدان آمریکا برای پیگیری این سیاست خواهد داشت، گفت: سیاست اعلامی بایدن، با سایر بازیگران، چه در غرب و چه در شرق، می‌تواند برای روسیه چالش‌هایی ایجاد و روسیه را حتی در بهره‌مندی از بعضی فرصت‌ها در شرق هم با چالش‌هایی روبرو کند.

 

چالش روسیه، رفتار هوشمندانه در برابر سیاست چماق و هویج بایدن

عابدی ادامه داد: تصمیم‌گیری و رفتار هوشمندانه در برابر این سیاست دوگانه بایدن یکی از مشکلاتی است که روسیه در دوره جدید با آن روبرو خواهد بود؛ کما اینکه در دوره اوباما هم با آن روبه‌رو بود؛ یعنی سیاست خارجی بایدن، در جنبه اعلامی، نه‌تنها در برابر روسیه، بلکه در برابر سایر بازیگران، ازجمله ایران، دراز کردن دست دوستی و نشان دادن چراغ سبز است، اما در همین حال اهرم‌های فشار را به شکل دیگری به کار می‌گیرد. این سیاست که همیشه از آن با عنوان «چماق و هویج» یاد می‌شود، معمولاً در سیاست آمریکا پیگیری شده است.

وی با بیان اینکه چنین رویکردی از طرف آمریکا با اجماع جهانی هم مواجه می‌شود و فشار بیشتری بر رقبای آمریکا ازجمله روسیه وارد می‌آورد، اضافه کرد: درواقع یک چالش بزرگ برای رقبای آمریکا، خصوصاً روسیه، در چنین مواقعی خصومت پنهان واشنگتن است که ابهامی را برای طرف مقابل ایجاد می‌کند.

عابدی با اشاره به کاندیدا شدن ویلیام برنز، سفیر پیشین آمریکا در روسیه برای ریاست سازمان سیا، این مهره‌چینی‌ها را مؤید همین چارچوب و برنامه از سوی کاخ سفید دانست و تصریح کرد: احتمالاً تا مدت نامعلومی بعد از به قدرت رسیدن بایدن، پرونده‌های جدیدی هم علیه ترامپ باز شود که احتمالاً پای روسیه به آن‌ها هم کشیده خواهد شد. درعین‌حال بحث‌های حقوق بشری و دموکراسی علیه روسیه دوباره پررنگ می‌شود و همه این‌ها تنش‌های سیاسی جدیدی بین کاخ سفید و کرملین ایجاد می‌کند که در راستای برنامه‌ای است که احتمالاً دولت بایدن در قبال مسکو و سایر رقبایش خواهد داشت.

 

بحران‌آفرینی مجدد در خارج نزدیک روسیه در دوره بایدن

این پژوهشگر پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در دوره ترامپ بحران‌های خارج نزدیک روسیه که منافع مسکو را تحت تاثیر قرار می‌داد، بسیار کم بود، اما در دوره جدید احتمالاً این بحران‌ها دوباره آغاز خواهد شد و سعه‌صدر روسیه را به آزمون می‌گذارد. این در حالی‌ است که روسیه هم مجبور است به سیاست‌های اعلامی واشنگتن در دراز کردن دست دوستی، روی خوش نشان دهد، چراکه بر اساس سیاست انتخابی و فعال خود از تنش با قدرت‌های بین‌المللی به‌ویژه آمریکا خودداری می‌کند.

وی بابیان اینکه هم روسیه نسبت به زمان اوباما تغییر کرده و هم آمریکای دوره بایدن متفاوت است، توضیح داد: این بازیگران تجربه‌های متفاوتی را پشت سر گذاشتند و همین تجربه‌های متفاوت هم بی‌اعتمادی را بین آن‌ها افزایش می‌دهد. این بی‌اعتمادی به نحوی باید رفع شود. از طرف دیگر روسیه هم در این مدت و در دوره اوباما هم توانست در مسئله اوکراین اعمال قدرت کند؛ در سوریه هم به‌عنوان بازیگری مهم خود را اثبات کرد و ابزارهایی برای چانه‌زنی خواهد داشت.

 

آثار روابط جدید روسیه و آمریکا در دوره بایدن بر ایران

عابدی با اشاره به تأثیر این نوع روابط بر ایران نیز گفت: این عوامل برای دیگر بازیگرانی که به‌نوعی با این قدرت‌ها مسائلی دارند، شرایط جدیدی به وجود می‌آورد و آن‌ها را هم درگیر می‌کند. برای ایران هم به‌ویژه به این دلیل که هنوز موضوع هسته‌ای حل‌وفصل نشده و دوباره این مسئله در دوره بایدن شدت خواهد گرفت، این روابط اهمیت ویژه‌ای می‌یابد.

وی با بیان اینکه مناسبات بین روسیه و آمریکا مطمئناً بر این موضوع تأثیرگذار خواهد بود، اضافه کرد: ایران هم باید انتخاب‌هایی داشته باشد که سعی کند منافع خود را از این چالش‌ها و یا حتی در صورت نزدیکی‌هایی که بین قدرت‌های بین‌المللی ایجاد می‌شود، تأمین کند.

 

روسیه به دنبال نزدیک‌تر شدن به ایران

این پژوهشگر پژوهشکده تحقیقات راهبردی تأکید کرد: روسیه تلاش خواهد کرد برگه‌های خود را در مقابل آمریکا افزایش دهد. در دوره ترامپ تحرک زیادی در روابط ایران و روسیه رخ داد، البته این اواخر این تحرکات کم‌تر شد، اما به نظر می‌رسد در دوره جدید روسیه تلاش خواهد کرد به ایران، یا سایر بازیگرانی که بتواند به‌واسطه آن‌ها قدرت چانه‌زنی بیشتری در مقابل آمریکا داشته باشد، نزدیک شود.

عابدی افزود: روس‌ها با آگاهی از انگیزه بایدن برای احیای دستاورد آمریکا در خصوص برجام تلاش می‌کنند که در رابطه با ایران هم تحرک بیشتری داشته باشند و از این تحرک به‌عنوان یک برگه در میز مذاکره با آمریکا استفاده کنند. دور از انتظار نیست که گرایشی از طرف مسکو به سوی تهران ایجاد شود تا روابطشان را بهبود دهند و خود را به‌عنوان یک بازیگر مؤثر در رابطه با ایران معرفی کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *