جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

چشم‌انداز تغییرات سیاسی در رژیم صهیونیستی

۱۳۹۹/۱۰/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: به نظر می‌رسد تبادل نقش‌ها و انتقال قدرت از حزب لیکود به حزب آبی‌ - سفید به دلیل تغییراتی که در کاخ سفید رخ داده حتمی باشد.

حسن هانی‌زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره انحلال دولت ائتلافی و پارلمان اسرائیل در پی شکست در تصویب بودجه سالانه طی مهلت مقرر، گفت که در طول دو سال اخیر برای چهارمین بار فرمان انحلال کنست اسرائیل صادر می‌شود که این امر از وجود اختلاف در میان احزاب مختلف رژیم صهیونیستی حکایت دارد.

هانی زاده افزود: «ازآنجایی‌که بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود طی انتخابات گذشته نتوانست اکثریت کرسی‌های کنست را به دست آورد، لذا همواره یک رقابت تنگاتنگ بین حزب آبی- سفید به رهبری بنی گانتز و حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو وجود دارد.»

هانی زاده درباره شرایط فعلی نتانیاهو از منظر سیاسی نیز اظهار داشت: «شرایط نتانیاهو، شرایط پایداری نیست و طی یک سال اخیر تظاهرات گسترده‌ای علیه حاکمیت حزب لیکود صورت گرفته است. نخست‌وزیر اسرائیل و همسر وی سارا به دلیل فساد مالی تحت تعقیب دادگاه عالی رژیم صهیونیستی قرار دارند و ازاین‌رو اگر نتانیاهو از چرخه قدرت خارج شود احتمالاً از سوی دادگاه اسرائیل محاکمه و محکوم خواهد شد.»

این کارشناسی مسائل خاورمیانه معتقد است که به همین دلیل بنیامین نتانیاهو در طول سه دوره انتخابات گذشته به دلیل ضعف ساختاری و ناتوانی در مهار ویروس کرونا و افزایش شمار بیکاران در اراضی اشغالی با چالش جدی مواجه بوده و ناچار شده با احزاب افراطی و دینی اسرائیل ائتلاف کند.

این کارشناس درباره رویکرد بنی گانتز به تحولات اخیر نیز گفت: «بنی گانتز رهبر حزب آبی‌- سفید از فضای موجود استفاده کرده و تلاش دارد تا رقیب خود بنیامین نتانیاهو را شکست دهد. او همچنین قصد دارد یک کابینه جدید تشکیل دهد.»

هانی‌زاده با اشاره به اینکه در انتخابات آینده که چهارمین انتخابات در طول دو سال اخیر خواهد بود به نظر می‌رسد که شانس حزب آبی‌-سفید برای پیروزی در انتخابات افزایش خواهد یافت، ادامه داد: «رویکرد نخبگان سیاسی در اراضی اشغالی این است که با شکست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و پیروزی جو بایدن دمکرات باید تغییراتی نیز در فلسطین اشغالی ایجاد شود. در این میان حزب آبی‌-سفید مقبولیت بیشتری در میان حزب دمکرات آمریکا دارد.»

وی با تأکید بر اینکه جو بایدن معتقد است نتانیاهو از چتر حمایتی دونالد ترامپ برخوردار بوده است، توضیح داد: «به اعتقاد رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، رفتار تهاجمی و پرخاشگرانه مشترک دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، شرایط ناپایداری در منطقه ایجاد کرده است. ازاین‌رو پیش‌بینی می‌شود که در انتخابات آینده، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر فعلی اسرائیل نتواند کرسی‌های بالایی در کنست احراز کند و ناچار خواهد شد که قدرت را به حزب آبی‌-سفید واگذار کند.»

به گفته هانی‌زاده نباید فراموش کرد که نتانیاهو اکنون با سفارش 4 میلیون واکسن کرونا تلاش دارد وانمود کند که اهمیت زیادی برای سلامت ساکنان اراضی اشغالی قائل است.

این کارشناس در واکاوی این اقدام نتانیاهو و آثار آن گفت: «این احتمال می‌رود که این سیاست نتانیاهو تا حدودی در جلب آرای مردمی به نفع خود تأثیرگذار باشد اما مردم فلسطین اشغالی به‌شدت از عملکرد نتانیاهو ناراضی هستند.»

وی ادامه داد: «ازآنجایی‌که حزب لیکود و سیاست‌های تبعیض‌آمیز این حزب، جامعه یهودی را دچار دوقطبی شدیدی کرده و اکنون تظاهرات گسترده علیه حزب لیکود از جنبه‌های رفاهی و خدماتی فراتر رفته، جنبه‌های سیاسی این تظاهرات پررنگ‌تر شده است.»

هانی‌زاده تاکید کرد: «حزب لیکود به رهبری نتانیاهو نیازمند بازنگری اساسی در سیاست رهبران این حزب است و نمی‌تواند در برابر خواست و اراده یهودیان فلسطین اشغالی مقاومت کند.»

وی درباره سناریوهای پیش‌روی فلسطین اشغالی نیز گفت: «به نظر می‌رسد که تبادل نقش‌ها و انتقال قدرت از حزب لیکود به حزب آبی‌-سفید به دلیل تغییراتی که در کاخ سفید رخ داده حتمی باشد. در آینده نیز تحولات اساسی در ساختار قدرت رژیم صهیونیستی صورت خواهد گرفت. هرچند نتانیاهو نیز به هر دری خواهد زد تا در انتخابات آتی پیروز شود و همچنان در قدرت باقی بماند. درعین‌حال باید توجه داشت که یکی از دستاوردهای نتانیاهو در حوزه سیاسی، برقراری رابطه با رژیم‌های عربی است که حزب لیکود در حال بهره‌برداری از این مسئله و مانور دادن روی آن است. چراکه این برقراری ارتباط تا حدودی برای مردم فلسطین اشغالی اهمیت دارد و از جنبه‌های سیاسی و اقتصادی می‌تواند تا حدی موقعیت این رژیم را بهبود بخشد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *