جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشگاه کلمبیای آمریکا در محاصره؛ یورش پلیس نیویورک به دانشگاه و دستگیری دهها دانشجو+ فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب (سه شنبه شب به وقت محلی) در محاصره صدها افسر پلیس است تا به اعتراض دانشجویان این دانشگاه در حمایت از مردم غزه که بیش از یک هفته است در تحصن به سر می برند، پایان دهد.

دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب در محاصره؛ یورش پلیس نیویورک به دانشگاه + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب (سه شنبه شب به وقت محلی) در محاصره صدها افسر پلیس است تا به اعتراض دانشجویان این دانشگاه در حمایت از مردم غزه که بیش از یک هفته است در تحصن به سر می برند، پایان دهد.

دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب در محاصره پلیس؛ یورش پلیس نیویورک به دانشگاه

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای آمریکا امشب (سه شنبه شب به وقت محلی) در محاصره صدها افسر پلیس است که برای پایان دادن به اعتراض دانشجویان در حمایت از مردم غزه بیش از یک هفته است که در تحصن به سر می برند.

پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

Loading

عربستان بازنده اجلاس گروه 20

۱۳۹۹/۰۹/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: یک کارشناس مسائل خلیج‌فارس گفت: اجلاس سران گروه 20 در شرایطی برگزار شد که بسیاری از گروه‌های حقوق بشری از سران این اجلاس خواسته‌ بودند تا از این فرصت برای تحریم مقامات عربستان استفاده کرده و آن‌ها را به دلیل نقض حقوق بشر تحت‌فشار قرار دهند.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری نشست اجلاس گروه 20 در ریاض، اظهار داشت: اگرچه مقامات عربستان برنامه‌ریزی‌های بسیاری برای این اجلاس کرده بودند، اما این اجلاس از وزن و اهمیت بالایی برخوردار نبود که می‌تواند به چند دلیل باشد؛ نخست آنکه این اجلاس به‌صورت مجازی برگزار شد و دیگر اینکه بسیاری از شخصیت‌های برجسته در این نشست مجازی طرف گفتگو با ملک سلمان نبودند. حتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز فقط چند لحظه در این اجلاس حضور داشت و خیلی سریع آن را ترک کرد.

به گفته این کارشناس، بنابراین باوجود برنامه‌ریزی‌های گسترده سعودی‌ها باهدف آنکه این اجلاس را به‌صورت زنده در ریاض برگزار کنند آن‌ها موفق نشدند و حتی در نشست مجازی برگزارشده نیز خیلی توفیقی حاصل نکردند.

میرابیان در توضیح اینکه چرا عربستان باوجود انتقادات فراوان به این کشور به دلیل نقض حقوق بشر میزبانی این اجلاس را پذیرفت، گفت: «هدف عربستان از برگزاری این اجلاس، احیای طرح نئوم بود و مقامات این کشور می‌خواستند با برگزاری اجلاس گروه ۲۰ این طرح را زنده نگه دارند که البته موفق نشدند. نئوم طرحی در شمال غرب عربستان است که سرمایه‌گذاری‌های خارجی نیز برای آن پیش‌بینی شده بود.»

وی افزود: «اما با توجه به شرایط شخص محمد بن سلمان، کاهش شدید فروش نفت، جنگ پرهزینه یمن، کاهش بودجه عربستان و بی‌حیثیت شدن ولیعهد سعودی به دلیل برخی سیاست‌هایش، سعودی‌ها نتوانستند طرح بلندپروازانه نئوم را که به ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌گذاری نیاز داشت پیش ببرند.»

میرابیان تأکید کرد که این اجلاس در بدترین شرایط عربستان برگزار شد و سعودی‌ها نیز به دلایل ذکرشده نتوانستند اعتبار و حیثیتی که به دنبال آن بودند را پیدا کنند. چراکه عربستان اصلاً مشروعیت لازم برای برگزاری چنین اجلاسی را نداشت و اگر هم این اجلاس در ریاض به‌صورت مجازی برگزار شد فقط به خاطر حمایت‌های آمریکا و برخی کشورهای اروپایی چون انگلیس بوده است. در غیر این صورت با توجه به نقض گسترده حقوق بشر توسط سعودی‌ها، دخالت آشکار آن‌ها در آغاز جنگ یمن و کشتار عظیم مردم این کشور، قطعاً مشروعیتی برای برگزاری اجلاس گروه ۲۰ نداشتند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در رابطه با ‍‍پرونده‌های حقوق بشری عربستان نیز گفت؛ این پرونده‌ها همچنان مفتوح هستند و اخیراً نیز درباره نقض حقوق بشر در داخل این کشور یعنی در مورد قتل جال مخاشقچی پرونده‌ای در ایالات‌متحده گشوده شده و این دادگاه خواستار حضور محمد بن سلمان شده است. کنگره آمریکا نیز بر این موضوع ملاحظاتی دارد و آنچه محتمل است اینکه مشخص نیست مصونیتی که اکنون عربستان بر سر حقوق بشر دارد بعد از رفتن دونالد ترامپ از کاخ سفید نیز حفظ شود یا خیر.

وی با تأکید بر محکوم و ممنوع شدن ارسال سلاح از طرف آلمان به عربستان توضیح داد: «این اقدام آلمان از یک‌جهت جنبه حقوق بشری دارد؛ زیرا این سلاح‌ها علیه مردم بی‌گناه یمن بکار گرفته می‌شود.»

به گفته این کارشناس حتماً با روی کار آمدن جو بایدن، عربستان سعودی تحت‌فشارهای شدیدتری قرار خواهد گرفت و یکی از دلایل این مسئله نیز همین پرونده‌های حقوق بشری است.

میرابیان ادامه داد: «لذا با خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید به نظر می‌رسد چتر حمایتی آمریکا از سر عربستان برچیده خواهد شد و پرونده‌هایی که از گذشته مسکوت مانده‌اند مانند بحث جنگ یمن و نقض حقوق بشر با جدیت بیشتری مطرح و پیگیری خواهد شد.»

وی درنهایت با اشاره به برخی اصلاحات انجام‌شده از سوی محمد بن سلمان همچون عدم ممنوعیت رانندگی، حق سفر و لغو حجاب اجباری برای زنان و برگزاری کنسرت‌ها گفت: «هرچند بن سلمان تلاش کرد گشایش‌هایی در سطح جامعه ایجاد کند اما بازهم نتوانسته آن‌طور که بایدوشاید بحث نقض حقوق بشر در این کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد و این مسئله نزد جوامع غربی همچنان از عربستان سعودی مشروعیت زدایی می‌کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *