جدیدترین مطالب

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

آلمان کمک مالی به آنروا را از سر می‌گیرد

لندن – ایرنا – وزارت امور خارجه آلمان در پی انتشار گزارش تحقیقاتی که ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا را رد می‌کند، اعلام کرد که کمک‌های خود به این سازمان بین‌المللی را از سر می‌گیرد.

مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی

تهران– ایرنا- نیروی هوایی کره جنوبی امروز چهارشنبه اعلام کرد سئول و واشنگتن رزمایش فضایی مشترکی را برای آنچه که «دفع حملات مختل کننده سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) و سایر تهدیدات فضایی کره شمالی» عنوان شد، برگزار کردند.

Loading

عربستان بازنده اجلاس گروه 20

۱۳۹۹/۰۹/۱۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: یک کارشناس مسائل خلیج‌فارس گفت: اجلاس سران گروه 20 در شرایطی برگزار شد که بسیاری از گروه‌های حقوق بشری از سران این اجلاس خواسته‌ بودند تا از این فرصت برای تحریم مقامات عربستان استفاده کرده و آن‌ها را به دلیل نقض حقوق بشر تحت‌فشار قرار دهند.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری نشست اجلاس گروه 20 در ریاض، اظهار داشت: اگرچه مقامات عربستان برنامه‌ریزی‌های بسیاری برای این اجلاس کرده بودند، اما این اجلاس از وزن و اهمیت بالایی برخوردار نبود که می‌تواند به چند دلیل باشد؛ نخست آنکه این اجلاس به‌صورت مجازی برگزار شد و دیگر اینکه بسیاری از شخصیت‌های برجسته در این نشست مجازی طرف گفتگو با ملک سلمان نبودند. حتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز فقط چند لحظه در این اجلاس حضور داشت و خیلی سریع آن را ترک کرد.

به گفته این کارشناس، بنابراین باوجود برنامه‌ریزی‌های گسترده سعودی‌ها باهدف آنکه این اجلاس را به‌صورت زنده در ریاض برگزار کنند آن‌ها موفق نشدند و حتی در نشست مجازی برگزارشده نیز خیلی توفیقی حاصل نکردند.

میرابیان در توضیح اینکه چرا عربستان باوجود انتقادات فراوان به این کشور به دلیل نقض حقوق بشر میزبانی این اجلاس را پذیرفت، گفت: «هدف عربستان از برگزاری این اجلاس، احیای طرح نئوم بود و مقامات این کشور می‌خواستند با برگزاری اجلاس گروه ۲۰ این طرح را زنده نگه دارند که البته موفق نشدند. نئوم طرحی در شمال غرب عربستان است که سرمایه‌گذاری‌های خارجی نیز برای آن پیش‌بینی شده بود.»

وی افزود: «اما با توجه به شرایط شخص محمد بن سلمان، کاهش شدید فروش نفت، جنگ پرهزینه یمن، کاهش بودجه عربستان و بی‌حیثیت شدن ولیعهد سعودی به دلیل برخی سیاست‌هایش، سعودی‌ها نتوانستند طرح بلندپروازانه نئوم را که به ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌گذاری نیاز داشت پیش ببرند.»

میرابیان تأکید کرد که این اجلاس در بدترین شرایط عربستان برگزار شد و سعودی‌ها نیز به دلایل ذکرشده نتوانستند اعتبار و حیثیتی که به دنبال آن بودند را پیدا کنند. چراکه عربستان اصلاً مشروعیت لازم برای برگزاری چنین اجلاسی را نداشت و اگر هم این اجلاس در ریاض به‌صورت مجازی برگزار شد فقط به خاطر حمایت‌های آمریکا و برخی کشورهای اروپایی چون انگلیس بوده است. در غیر این صورت با توجه به نقض گسترده حقوق بشر توسط سعودی‌ها، دخالت آشکار آن‌ها در آغاز جنگ یمن و کشتار عظیم مردم این کشور، قطعاً مشروعیتی برای برگزاری اجلاس گروه ۲۰ نداشتند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در رابطه با ‍‍پرونده‌های حقوق بشری عربستان نیز گفت؛ این پرونده‌ها همچنان مفتوح هستند و اخیراً نیز درباره نقض حقوق بشر در داخل این کشور یعنی در مورد قتل جال مخاشقچی پرونده‌ای در ایالات‌متحده گشوده شده و این دادگاه خواستار حضور محمد بن سلمان شده است. کنگره آمریکا نیز بر این موضوع ملاحظاتی دارد و آنچه محتمل است اینکه مشخص نیست مصونیتی که اکنون عربستان بر سر حقوق بشر دارد بعد از رفتن دونالد ترامپ از کاخ سفید نیز حفظ شود یا خیر.

وی با تأکید بر محکوم و ممنوع شدن ارسال سلاح از طرف آلمان به عربستان توضیح داد: «این اقدام آلمان از یک‌جهت جنبه حقوق بشری دارد؛ زیرا این سلاح‌ها علیه مردم بی‌گناه یمن بکار گرفته می‌شود.»

به گفته این کارشناس حتماً با روی کار آمدن جو بایدن، عربستان سعودی تحت‌فشارهای شدیدتری قرار خواهد گرفت و یکی از دلایل این مسئله نیز همین پرونده‌های حقوق بشری است.

میرابیان ادامه داد: «لذا با خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید به نظر می‌رسد چتر حمایتی آمریکا از سر عربستان برچیده خواهد شد و پرونده‌هایی که از گذشته مسکوت مانده‌اند مانند بحث جنگ یمن و نقض حقوق بشر با جدیت بیشتری مطرح و پیگیری خواهد شد.»

وی درنهایت با اشاره به برخی اصلاحات انجام‌شده از سوی محمد بن سلمان همچون عدم ممنوعیت رانندگی، حق سفر و لغو حجاب اجباری برای زنان و برگزاری کنسرت‌ها گفت: «هرچند بن سلمان تلاش کرد گشایش‌هایی در سطح جامعه ایجاد کند اما بازهم نتوانسته آن‌طور که بایدوشاید بحث نقض حقوق بشر در این کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد و این مسئله نزد جوامع غربی همچنان از عربستان سعودی مشروعیت زدایی می‌کند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *