جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

سایه دمکراسی غربی روی سر متحدین

ایالات متحده و کشورهای اروپایی سالها است که مدعی تبعیت از فلسفه یونانی ای که کلئیستِنِس پنج قرن قبل از میلاد مسیح بنا نهاد می باشند و در مواردی حتی برای تحمیل ایدئولوژی فلسفی خود اقدام به اشغال و یا اعمال فشار به کشورهای مختلف جهان نموده اند.

Loading

اهمیت تعمیق مناسبات همه‌جانبه با همسایگان

۱۳۹۹/۰۸/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: معاون پیشین وزیر امور خارجه با بیان اینکه وزارت خارجه برای پیشبرد روابط همه‌جانبه با همسایگان باید دارای ابزار باشد، اما متأسفانه ابزارها در اختیار وزارت خارجه نیست، گفت: سیاست همسایگی اراده جدی می‌خواهد.

ابراهیم رحیم‌پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن تأکید بر اهمیت نقش همسایگان در روابط خارجی کشورها، خاطرنشان کرد: همه کشورها در روابط خارجی‌شان شرایط متفاوتی را برای همسایگانشان نسبت به غیر همسایگان در نظر می‌گیرند، به‌خصوص برای کشورهایی که مستقل هستند و به قدرت‌های منطقه و یا فرا منطقه‌ای وابستگی ندارند، این موضوع اهمیت بیشتری دارد.

وی با اشاره به مرزهای مشترک ایران با 15 کشور و همسایگی با 13 کشور مسلمان که در چهار کشور از میان آن‌ها اکثریت شیعیان هستند، گفت: می‌توان از این ظرفیت همسایگی بهره برد و هم می‌توان مشکل بزرگی در رابطه با آن‌ها ایجاد کرد. باید در نظر داشت که در سیاست همسایگی نباید کاسب‌کارانه ضرر و زیان روز را دید. می‌توان در رابطه با کشورهای دور منفعت را این‌گونه دید، اما با این نگاه در مورد کشورهای همسایه، ممکن است به خصومت‌ها دامن زده شود و یا به نیازها توجه نشود که در بلندمدت پتانسیل برخورد ایجاد می‌شود و یا مورد طمع قدرت‌ها قرار می‌گیرند.

معاون پیشین وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه نباید به روابط با همسایه‌ها تجاری نگاه کرد، افزود: گاهی باید تنها در کمک‌هایی که انجام می‌شود به دنبال ایجاد پیوند بود، این پیوندها است که موجب دوستی و امنیت می‌شود وحدتی ایجاد می‌کند که طمع قدرت‌های دیگر را خنثی می‌کند؛ بنابراین ظرفیت‌هایی در کشورهای همسایه هست که باید به آن توجه کرد؛ مثلاً اگر می‌توانیم خریدی را از پاکستان انجام دهیم، از یک کشور دوردست نخریم. حتی اگر در این مبادله مقدار کمتری سود ببریم بازهم سرمایه‌گذاری خوبی است که می‌تواند نه‌فقط برای سود اقتصادی باشد بلکه در مسیر پیوند فرهنگی، وحدت و افزایش امنیت و مسائل مختلف دیگر کمک‌کننده است.

 

ضرورت تعمیق روابط با همسایگان

رحیم‌پور با بیان اینکه ایجاد پیوندها در بلندمدت به نفع کشور است، ادامه داد: ما در طول تاریخ در آسیای میانه، قفقاز و حتی شبه‌قاره هند مبادلاتی داشتیم که اکنون حتی اگر آن کشورها مشکلاتی در روابط با ما داشته باشند، ملاحظات تاریخی و دوستانه را مدنظر دارند.

این تحلیلگر مسائل منطقه گفت: حتی اگر ما گاهی اوقات توجه نکنیم و خطاهایی در رابطه داشته باشم، مناسبات تاریخی که داشتیم به حل مسائل کمک می‌کند؛ بنابراین سیاست همسایگی سیاست بلندمدت است و سیاست روز و کاسب‌کارانه نیست؛ مثلاً بعد از فروپاشی شوروی سابق، ترکمنستان در تأمین مواد غذایی و برخی مواد اولیه مشکل داشت، ما چند کامیون گندم به آن‌ها دادیم، آن‌ها هنوز هم در ملاقات‌ها به این موضوع اشاره می‌کنند که در مقطعی سخت، شما به داد ما رسیدید. یا در رابطه با گرجستان می‌گویند که بعد از فروپاشی، با شوروی جنگ داشتیم شما از طریق خط لوله‌ای، گازتان را در سرمای زمستان به ما دادید و ما از سرمای زمستان عبور کردیم.

رحیم‌پور درعین‌حال اضافه کرد: متأسفانه ما در رابطه با روابط همسایگی‌مان چندان خوب عمل نکردیم. می‌توانستیم بهتر از این به این موضوع بپردازیم و آثار آن را در دوره‌های سخت ببینیم اما به دلایل متعددی نسبت به این موضوع بی‌توجهی شده است.

معاون پیشین وزارت امور خارجه در خصوص پیشنهاد ایجاد معاونت همسایگی در وزارت امور خارجه، گفت: پیشبرد سیاست همسایگی اراده می‌خواهد.

وی تأکید کرد: درحالی‌که قدرت‌ها و کشورهای مهم سعی می‌کنند بالای پنجاه‌درصد مراوداتشان را با همسایگانشان انجام دهند، هیچ‌گاه مراودات اقتصادی ما با کشورهای همسایه‌مان به پنجاه‌درصد نرسیده است. وزارت خارجه هم ابزار کافی را در رابطه بااینکه به همسایگان از بعد اقتصادی بپردازد در اختیار ندارد.

رحیم‌پور افزود: سیاست همسایگی باید با نگاه جدیدی و نه‌فقط اقتصادی و فرهنگی بلکه امنیتی و راهبردی دیده شود و به پیوندهایی که می‌تواند مانع مداخلات مخرب دیگران شود بها داد.

وی ادامه داد: مهم شکل نیست بلکه اراده است که باید حاکم شود. ما باید نگاه دیگری در قبال منطقه و همسایگان حاکم کنیم تا راه نفوذ آمریکا و اسرائیل و دیگرانی که معمولاً با آن‌ها مشکل‌داریم را سد کنیم. کشور باید توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشد؛ چراکه وزارت خارجه قادر نیست بدون کمک نهادهای دیگر حرکت عمیق و جدی در منطقه داشته باشد.

معاون پیشین وزارت امور خارجه افزود: باید اراده و تصمیم جدی نه در وزارت خارجه بلکه در مملکت برای کار جدی و تقویت مناسبات با همسایگان ایجاد شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *