جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟ / چرا پکن در ماجرای اخیر، تهران را به تل آویو ترجیح داد؟

در ماجرای تقابل اخیر ایران و اسرائیل، چین طرف تهران را گرفته اما به نظر می رسد که پکن در تلاش برای تنش زدایی از وضعیت موجود و در عین حال طعنه زدن به آمریکاست. رسانه های چینی در اولین گزارش های خود از حمله غیرمنتظره ایران به اسرائیل، در تبعیت از خط خبری رسانه های ایرانی مدعی شدند که حملات موشکی و پهپادی ایران اهداف نظامی در خاک اسرائیل را نابود کرده است. اما زمانی که مشخص شد این موضوع صحت ندارد، خبرهای مذکور و این ادعا که ایران برای تنش زدایی تلاش می کند حذف شدند. در عوض رسانه های چینی این خط خبری را در پیش گرفتند که حمله اخیر “نمادین” بوده است.

فرمانده اوکراینی از وخامت اوضاع در جبهه شرقی خبر داد/ کی‌یف چشم‌انتظار بسته نظامی آمریکا

تهران-ایرنا- فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

Loading

پیامدها و آثار برقراری روابط رسمی امارات و رژیم صهیونیستی

۱۳۹۹/۰۶/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه امارات عملاً در فضایی که آمریکا و اسرائیل برایش فراهم می‌کنند، بازی می‌کند، گفت: امارات دچار جنون عظمت طلبی و خودبزرگ‌بینی است و با تلاش برای افزایش جایگاه خود در منطقه می‌خواهد خود را به یکی از بازیگران اصلی منطقه تبدیل کند، اما ضعف‌های جدی دارد و ملاحظاتی هم در رابطه با ایران دارد.

علی عبدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه قطعاً اعلام رسمی برقراری رابطه امارات و رژیم صهیونیستی پیامدهای منطقه‌ای و داخلی هم برای رژیم صهیونیستی و هم برای امارات خواهد داشت، خاطرنشان کرد: این مسئله ممکن است روند تحولات را دچار کندی، تسریع و یا چرخش کند.

وی با بیان اینکه تقریباً منطقه از قبل در جریان این روابط به صورت محرمانه بود و کشورهای منطقه می‌دانستند که این رابطه وجود دارد، گفت: متأسفانه پایه این روابط بر اساس روابط نظامی و امنیتی چیده شد؛ ازیک‌طرف بر اساس دیپلماسی نظامی رژیم، موسوم به «دیپلماسی یوزی» چنین روابطی شکل گرفت و از طرف دیگر دیپلماسی امنیتی بین دستگاه‌های امنیتی رژیم با دستگاه‌های امنیتی امارات به‌ویژه مخابرات سیگنالی‌شان، ذیل دیپلماسی پنهان و تحت مدیریت موساد و توسط یک شبکه پیچیده از ژنرال‌های ارشد بازنشسته نظامی و مقامات ارشد امنیتی بازنشسته به این روابط شکل داد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه افزود: این شبکه در ده سال اخیر در پوشش یکسری شرکت‌ها، روابط امنیتی رژیم با امارات را مدیریت و هدایت می‌کرده است و حالا با اعلام رسمی، سطح روابط ارتقا پیدا کرده و روابط عمیق‌تر و جدی‌تر می‌شود. دفاتر آن‌ها از قبل هم فعال بود مثلاً در پوشش «آژانس انرژی‌های تجدید پذیر» که در دبی و ابوظبی فعالیت می‌کرد و قرار است مسئول این نمایندگی‌ها در ابوظبی به‌عنوان اولین سفیر این رژیم در امارات معرفی شود.

 

پیامدهای نظامی – امنیتی و ژئوپلیتیک رابطه امارات و رژیم صهیونیستی

عبدی با تأکید بر اینکه این اقدام امارات عواقب و پیامدهای جدی نظامی – امنیتی و ژئوپلیتیک خواهد داشت، توضیح داد: رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر بحثی را با عنوان حلقه محاصره امنیتی – سیاسی ایران دنبال می‌کرد؛ همان‌طور که تلقی این رژیم این است که ایران با حضور در سوریه و لبنان این رژیم را محاصره می‌کند، متقابلاً رژیم هم سعی می‌کند این سیاست را علیه ما پیگیری کند.

وی با اشاره به اعلام افتتاح رسمی سفارت در ایروان و تل‌آویو در یک ماه گذشته و احتمال علنی سازی روابط بحرین، عمان و عربستان در ماه‌های آینده، گفت: رژیم صهیونیستی دکترین منطقه‌ای برای خود تعریف کرده است با عنوان «دکترین پیرامونی» که از دهه 1950 میلادی پیگیری می‌شده است. اکنون رژیم این دکترین را بازسازی کرده است. پیش از انقلاب به دنبال این بود که از طریق کشورهای غیر عرب منطقه، کشورهای عرب را محاصره کند؛ اما اکنون با تحول و دگردیسی در این دکترین، سعی می‌کند از طریق کشورهای پیرامونی ایران به‌ویژه اعراب حوزه خلیج‌فارس، ایران را محاصره کند.

عبدی فراگیرسازی سیاست عادی‌سازی روابط در منطقه و تلاش برای به اصطلاح منزوی کردن ایران و کشورهای عضو محور مقاومت را از دیگر پیامدهای آغاز روابط امارات و رژیم صهیونیستی عنوان کرد و گفت: کشورهایی مثل امارت، عمان و سعودی که با رژیم صهیونیستی رابطه مخفی داشتند به‌عنوان «شاخه جنوبی» اتحاد پیرامونی تعریف می‌شدند. عملاً رژیم در حال تلاش است تا با ایحاد سفارت در این کشورها، شاخه جنوبی را به «خوشه منطقه‌ای» خود در خلیج‌فارس تبدیل کند و برای ایجاد نوعی نظم منطقه‌ای ساماندهی شوند. رابطه با امارات به شکل‌دهی این خوشه منطقه‌ای کمک می‌کند.

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه با این اقدام امارات، اسرائیل به دنبال این است که راهبرد امنیت خود را از حوزه شامات به منطقه خلیج‌فارس توسعه دهد و از کشورهای عرب خلیج‌فارس به‌عنوان سپر امنیتی در برابر ایران استفاده کند، اضافه کرد: در همین راستا بحث توسعه ایستگاه‌ها، پایگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و توسعه شبکه‌های مخفی رژیم صهیونیستی در این کشورها را خواهیم داشت. به‌ویژه با تردد فراوانی که اتباع ایرانی به دبی دارند بحث تقویت شبکه‌های جاسوسی از سوی رژیم با داشتن یک سفارت رسمی و تأسیس یک یا چند ایستگاه اطلاعاتی به‌طورجدی پیگیری خواهد شد.

عبدی با تأکید بر اینکه رژیم سعی می‌کند با این اقدام دینامیزم قدرت منطقه‌ای خود را افزایش دهد و به سمت بسترسازی برای ایجاد نظم منطقه‌ای مطلوب خود برود، گفت: رژیم صهیونیستی با این اقدام قطعاً بحث ناکارآمدسازی بازدارندگی نامتقارن ایران را در پیرامون خود پیگیری می‌کند.

وی با اشاره به هشدارهای ایران به امارات در پی اعلام برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی، اضافه کرد: امارات قطعاً این تهدیدها را جدی می‌گیرد. این کشور عمق استراتژیک کمی دارد و به لحاظ مراکز تولید و پالایش نفت و همچنین مراکز صنعتی و اقتصادی میزان آسیب‌پذیری بالایی دارد. این موارد قطعاً از طرف امارات ملاحظه می‌شود اما از طرف دیگر باید در نظر داشت که طی سال‌های اخیر میزان وابستگی کشورمان متأسفانه به امارات افزایش پیداکرده است به‌خصوص بعد از اعمال تحریم‌های ارزی و انتقال پول و راه‌اندازی بی‌رویه دفاتر اقتصادی و تجاری در دبی، عملاً اتصالی میان ما و امارات برقرار شده است.

 

امارات نمی‌خواهد در زمین اسرائیل بازی کند

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه آسیب‌پذیری امارات هم زیاد است و تاکنون هم تهدید امنیتی جدی نداشته و ازاین‌جهت نظام سیاسی‌اش نظام امتحان پس داده‌ای نیست، ادامه داد: هدف رژیم صهیونیستی این است که از امارات متحدی علیه ایران بسازد اما امارات به دلیل آسیب‌پذیری بالا، حداقل به‌صورت آشکار نمی‌خواهد در این زمین بازی کند.

 

امارات دچار جنون عظمت طلبی و خودبزرگ‌بینی است

عبدی گفت: امارات کشوری است که خودش نقش آفرین نیست و با فضایی که قدرت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای طراحی می‌کنند عملاً به آن اجازه بازیگری می‌دهند. امارات عملاً در فضایی که آمریکا و اسرائیل برایش فراهم می‌کنند بازی می‌کند. البته نمی‌توان کتمان کرد که دچار جنون عظمت طلبی و خودبزرگ‌بینی است و با تلاش برای افزایش جایگاه خود در منطقه می‌خواهد خود را به یکی از بازیگران اصلی منطقه تبدیل کند، اما ضعف‌های جدی دارد و ملاحظاتی هم در رابطه با ایران دارد.

وی افزود: ازآنجاکه امارات آسیب‌پذیر است و فشارها بر این کشور بعضاً جواب می‌دهد، معلوم نیست اگر به او فشار بیاورند که در پازل بزرگ‌تری علیه امنیت ملی ایران وارد عمل شود تا کجا می‌تواند مقاومت کند و اقدامی انجام ندهد.

عبدی با تأکید بر اینکه ترامپ و نتانیاهو تاکنون برنده اصلی ماجرای اخیر بوده‌اند، گفت: قطعاً چیز زیادی گیر امارات نمی‌آید و این کشور بیشتر ممکن است ازاین‌جهت آسیب ببیند تا اینکه نفعی عایدش شود. این فرایند بیشتر امتیازی بود که نزدیک انتخابات به ترامپ داده شد.

وی ادامه داد: در رابطه با مسائل داخلی اسرائیل و حل‌وفصل بحران‌های این رژیم نیز باید دید نتانیاهو و دولتش تا چه میزان می‌توانند این بحران‌ها را حل کنند. مسئله رابطه با اعراب به‌تنهایی نمی‌تواند تأثیر بنیادی در آرای صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی بگذارد. بلکه این موضوع مستلزم این است که نتانیاهو اقدامات دیگری را در راستای کاهش بحران‌های اجتماعی ازجمله بیکاری، افزایش خط فقر و مشکلات جدی معیشتی و کاهش تبعات کرونا انجام دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *