جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

Loading

ماجراجویی خطرناک امارات و پیامدهای آن

۱۳۹۹/۰۵/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه امارات با اعلام توافق جهت برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی دست به ماجراجویی خطرناکی زده است، گفت: حضور این رژیم در جنوب ساحل خلیج فارس موجب ناامنی در این منطقه خواهد شد.

حسن هانی زاده در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به توافق امارات و رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط، خاطرنشان کرد: امارات متحده عربی به عنوان یکی از شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس از سه سال گذشته به این سو رابطه پنهانی با رژیم صهیونیستی برقرار کرده بود و نتانیاهو و شیخ عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات در طول این مدت دو بار متقابلا به امارات و فلسطین اشغالی سفر کردند تا مقدمات این رابطه را فراهم کنند.

وی با اشاره به افتتاح دفتر انرژی تجدید پذیر منطقه‌ای در امارات با مشارکت رژیم صهیوینستی در دو سال گذشته، گفت: همه زمینه‌ها برای برقراری رابطه آشکار بین امارات و این رژیم فراهم شده بود. ضمن اینکه امارات از مدت‌ها پیش در پی احداث نیروگاه اتمی بود و ترامپ شرط احداث نیروگاه برای امارات را به برقراری رابطه رسمی با رژیم صهیونیستی گره زد. البته به دستور آمریکا کره جنوبی نیروگاه اتمی «البرکه» را در امارات احداث کرد تا حساسیت رژیم صهیونیستی برانگیخته نشود.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا افزود: در این شرایط با توجه به اینکه «طرح معامله قرن» با شکست مواجه شد و ترامپ همه برگ‌های انتخاباتی خود را از دست داد، در سه ماه باقی مانده تا انتخابات به دنبال اقداماتی دیگر است. او شخصا توافق جهت برقراری رابطه بین امارات و رژیم صهیونیستی را اعلام کرد تا از آن به عنوان تبلیغات انتخاباتی استفاده کند.

 

ماجراجویی خطرناک امارات

هانی زاده با تأکید بر اینکه امارات با اعلام توافق جهت برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی دست به ماجراجویی خطرناکی زده است، توضیح داد: حضور رژیم صهیونیستی در ساحل جنوبی خلیج فارس موجب ناامنی در این منطقه خواهد شد. ضمن اینکه هدف دیگر امارات این است که نوعی تقابل احتمالی مستقیم میان رژیم صهیونیستی و ایران و محور مقاومت ایجاد کند. البته امارات نخستین کشوری است که رابطه خود را علنی کرد، به نظر می‌رسد بعد از آن بحرین و عربستان  هم این اقدام را انجام دهند.

وی با بیان اینکه در طول کمتر از سه ماه باقی مانده تا انتخابات آمریکا قطعاً ترامپ به سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس فشار وارد خواهد کرد تا با اسرائیل رابطه علنی برقرار کنند، ادامه داد: سران این کشورها با توجه به مجموعه رخدادهای منطقه و اینکه زیرساخت‌های حاکمیتی قابل قبولی ندارند، تصور می‌کنند با حمایت رژیم صهیونیستی خواهند توانست به بقاء خود ادامه دهند.

 

امارات منزوی خواهد شد

هانی زاده با اشاره به موج انتقادها و محکومیت امارات از سوی برخی کشورهای عربی و عضو جریان مقاومت، گفت: آن‌ها درصدد هستند تا از طریق جریان سازی علیه امارات این کشور کوچک و بی اهمیت را منزوی کنند. امارات نیز از رابطه‌اش با رژیم صهیونیستی چندان سودی نخواهد برد، بلکه دچار انزوا خواهد شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص آثار این اقدام امارات بر افزایش احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات اظهار داشت: به لحاظ داخلی با توجه به قدرتی که رژیم صهیونیستی و تاثیرگذاری این لابی بر انتخابات آمریکا دارد، تلقی ترامپ این است که لابی صهیونیستی به شدت از وی در انتخابات آینده حمایت خواهد کرد و یهودیان مقیم ایالات متحده هم به سمت رأی دادن به او متمایل خواهند شد. البته اینکه در سه ماه آینده رابطه‌های دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با اسرائیل از سوی ترامپ اعلام شود نیز در این مسئله تاثیر بیشتری خواهد داشت.

 

تضمین حمایت لابی صهیونیستی از ترامپ در انتخابات

وی در عین حال به مشکلات داخلی و شکست‌های متعدد ترامپ در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و سیاست داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: ترامپ نخواهد توانست از همکاری‌های این کشورهای عربی و اسرائیل برگ برنده انتخاباتی برای خود به دست بیاورد، اما تلقی او این است که حمایت لابی صهیونیستی از خود را در انتخابات تضمین کرده است.

هانی زاده با اشاره به تمجید «جو بایدن»، نامزد دموکرات انتخابات آمریکا از امارات و اعلام اینکه این اقدام گامی تاریخی و اقدامی شجاعانه بوده است، گفت: نامزدهای هر دو حزب از ده‌ها سال قبل در کسب همراهی لابی صهیونیستی باهم در رقابت هستند. به هر حال مسئله رژیم صهیونیستی و امنیت پایدار آن خط قرمز همه نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری بوده است. بایدن هم سعی می‌کند در این شرایط با استقبال از این اقدام، برگ برنده‌ای در انتخابات برای خود کسب کند.

وی ارزیابی از این را که آیا واقعا این اقدام برگ برنده‌ای در انتخابات آمریکا برای ترامپ خواهد بود، منوط به تحولات سه ماه آینده دانست و ادامه داد: ممکن است در داخل آمریکا این اقدام نوعی پیروزی سیاسی برای ترامپ به حساب آید؛ اما حوادث آینده و پیشبرد سایر برنامه‌های ترامپ در این حوزه و اقدامات بایدن شرایط را روشن‌تر خواهد کرد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به مواضع سران فلسطین در انتقاد از اتحادیه عرب در این رابطه و همچنین آثار این اقدام امارات به عنوان کشوری عربی، خاطرنشان کرد: در واقع خیلی از کشورهای عربی روابط آشکار و پنهانی با رژیم صهیونیستی دارند. اما تجربه نشان داده که برقراری رابطه با اسرائیل چندان برای حاکمیت کشورهای عربی دستاوردی به همراه نداشته است؛ مانند اتفاقی که برای انور سادات، رئیس جمهور سابق مصر، افتاد و بعد از قرارداد «کمپ دیوید» توسط اسلام‌گرایان کشته شد. آمریکایی‌ها برای منافع خود، سعی می‌کنند این گونه رژیم‌های مرتجع را به نوعی با اسرائیل مرتبط کنند هر چند که تبعات بسیار بدی برای آن رژیم‌ها خواهد داشت.

 

در حوزه مردمی، محور مقاومت تقویت خواهد شد

هانی زاده با اشاره به برخی آثار این روابط از جمله تغییر چهره ائتلاف‌های سیاسی و امنیتی منطقه، شکل‌گیری جنبش‌های جدید و جریان‌های اسلام گرایانه و معترض، اضافه کرد: رژیم‌های مرتجع عربی چندان در میان ملت‌های خود جایگاهی ندارند؛ اما برخی از این رژیم‌ها قطعاً از امارات حمایت خواهند کرد. با این حال، در حوزه مردمی، محور مقاومت تقویت خواهد شد، خصوصا اینکه موضع ایران نسبت به این رژیم نظر ملت‌ها را به خود جلب خواهد کرد. قطعاً موج نفرت مردمی علیه امارات و هر کشوری که در این شرایط با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کند، افزایش خواهد یافت.

وی به ادعای مقامات امارات که با این اقدام به دنبال حفظ پل‌های ارتباطی در راستای خدمت به مسئله فلسطین هستند، اشاره کرد و گفت: این اقدام هیچ کمکی به ملت فلسطین نخواهد کرد. آن‌ها نیازمند واسطه نیستند و خودشان می‌توانند در این رابطه تصمیم گیری کنند. برقراری هرگونه رابطه با این رژیم به ضرر ملت فلسطین و آرمان محور مقاومت خواهد بود.

 

تعلیق طرح الحاق کرانه باختری کوتاه مدت است

هانی زاده با اشاره به اظهارات سران امارات که با این اقدام طرح الحاق کرانه باختری تعلیق خواهد شد، این مسئله را کوتاه مدت دانست و ادامه داد: این مسئله تا بعد از انتخابات آینده آمریکا خواهد بود. این تعلیق به اشاره ترامپ بوده است، چرا که او شکست این طرح را دریافته بود و از سویی اعتراضات مردمی منافع آمریکا را به خطر می‌انداخت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *